Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.7 5 / 10
Jau įvertinote šį receptą

Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas

Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas
Dalios Raimondos Mačenskienės nuotr. / Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Džiovintus vaisius sukarpykite žirklėmis, kad būtų apie 1 cm. dydžio.   
  2. Sviestą išsukite su cukrumi iki purumo, sudėkite kiaušinius ir gerai viską išplakite.
  3. Supilkite visus skystus produktus ir vėl išplakite.
  4. Galiausiai suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Viską išmaišykite kol gausis vientisa masė.
  5. Į ją suberkite vaisius.  
  6. Kepimo skardą ar torto formą (22cm.) išklokite dvigubu kepimo popieriumi, paliekant aukštus popieriaus kraštus.
  7. Sukrėskite viską, vis šaukštu paspaudant, kad nepalikti oro tarpų. Išlyginkite paviršių ir krestelkit kelis kartus visą formą į stalą.
  8. Orkaitėje, įkaitintoje iki 150 C temperatūros, pyragą reikia kepti 2,5 val.
  9. Iškeptą pyragą palikite skardoje iki visiško atvėsimo.
  10. Tada išimkite iš formos ir su visu kepimo popieriumi dėkite į politileno maišą.
  11. Maišelį užsukite, kad neprieitų oras ir padėkite vėsiai. Taip laikykite bent savaitę ar dvi, kad subręstų pyrago skonis.
  12. Švenčių metu pyragą galite laikyti sandarioje dėžuteje ant stalo.

Gražių ir šiltų švenčių jums!

Receptą atsiuntė Dalia Raimonda Mačenskienė

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką