Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.4 5 / 64
Jau įvertinote šį receptą

Kalėdinis liežuvio „tortas“

Kalėdinis liežuvio „tortas“
Auksės M. nuotr. / Kalėdinis liežuvio „tortas“

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Morką išvirkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  2. Atskirai išbrinkinkite želatiną, užpylę ją stikline vandens.
  3. Atvėsinkite, supjaustykite plonomis riekelėmis.
  4.  Išvirkite kiaulės liežuvius paskaninus druska, pipirais, lauro lapais.
  5. Taip pat supjaustykite svogūnų ropeles, trumpam jas užpilkite verdančiu vandeniu.
  6. Tuomet taip paruoštus morką bei svogūnus palaikykite valandžiukę marinate  (vanduo, actas, cukrus, druska).
  7. Būsimą „tortą“ verta sluoksniuoti silikoninėje formoje – jis gražiau atrodys ir bus lengviau išimti.
  8. Pirmiausiai reikia pašildyti, bet neužvirinti  išbrinkusią želatiną, kad ji ištirptų.
  9. Tuomet ją sumaišykite su 1l daržovių sultinio.
  10. Ant formos dugno paskleiskite kukurūzus su žirneliais, užpilkite sultiniu sumaišytu su želatina ir formą palikite šaldytuve kol sustengs, apie 30-45min.
  11. Tuomet ant apstingusio „torto“ paviršiaus paskleiskite supjaustytą virtą kiaušinį, užpilkite sultiniu sumaišytu su želatina ir formą vėl padėkite trumpam į šaldytuvą, kol sustengs. 
  12. Tokiu būdu po truputį sluoksniuokite ir kitus paruoštus produktus: liežuvį, morkas, svogūnus, vėl liežuvį ir t.t.. (galima sluoksniuoti ir daugiau, o ne vieną kiaušinį).
  13. Kai šis „tortas“ sustengs, silikoninę formą patartina trumpam panardinti į verdantį vandenį, kad apvertus tortą būtų lengviau išsiimti.
  14. Žinoma, „tortą“ galima ruošti ir įprastoje skardinėje tortų kepimo formoje. Šis liežuvio „tortas“ puikiai tiks tiek Kalėdų, tiek Naujųjų metų sutikimo stalui.

Receptą atsiuntė Auksė M.

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką