Dabar populiaru
15min be reklamos
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 4
Jau įvertinote šį receptą

Karališkas mėlynių tortas

„Čiop Čiop Tortinės“ mėlynių tortas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr. / „Čiop Čiop Tortinės“ mėlynių tortas

Šio torto receptu projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pasidalino „Čiop Čiop Tortinės“ komanda.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Iškepkite biskvitą:

1. Kiaušinius, cukrų ir druską plakite iki purių šviesių putų. Išplakus, supilkite lydytą sviestą su grietine ir toliau maišykite iki vientisos masės.

2. Į masę po truputi įberkite miltus, sijotus su kepimo milteliais. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir kepkite 175°C apie 35–40 minučių.

Pasigaminkite mėlynių uogienę:

1. Mėlynes pavirkite su cukrumi apie 5 minutes. Įtarkuokite citrinos žievelę ir supilkite krakmolą, sumaišytą su lygiu kiekiu vandens.

2. Uogienę pavirkite kelias minutes, kol sutirštės ir nebesijaus krakmolo.

Išvirkite sirupą:

1. Vandeni, cukrų ir citrinos sultis užvirinkite, pavirkite apie minutę ir leiskite atvėsti.

Paruoškite kremą pertepimui:

1. Maskarponę lengvai pamaišykite, supilkite grietinėlę, sudėkite mėlynių uogienę bei cukraus pudrą ir plakite iki standumo.

 

Pasigaminkite traškutį:

1. Šokoladą išlydykite mikrobangų krosnelėje. Sudėkite traiškytą vaflį su citrinos žievele ir sumaišykite.

Paruoškite kremą aptepimui:

1. Maskarponę lengvai pamaišykite, supilkite grietinėlę, sudėkite mėlynių uogienę ir plakite iki standumo.

Surinkite tortą:

1. Biskvitą supjaustykite į 4 lygius papločius ir lengvai sulaistykite sirupu.

2. Apatinį biskvitą patepkite traškučiu ir ant jo užtepkite maskarponės-mėlynių kremą. Uždėkite kitą biskvitą, pertepkite uogiene ir kremu. Tą patį pakartokite su kitu biskvitu.

3. Pabaikite tortą uždėdami paskutinį biskvitą.

4. Tortą palikite šaldytuve per naktį. Kitą dieną aptepkite mėlynių kremu.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką