Dabar populiaru
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.3 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Karališkas mėlynių tortas

„Čiop Čiop Tortinės“ mėlynių tortas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr. / „Čiop Čiop Tortinės“ mėlynių tortas

Šio torto receptu projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pasidalino „Čiop Čiop Tortinės“ komanda.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Iškepkite biskvitą:

1. Kiaušinius, cukrų ir druską plakite iki purių šviesių putų. Išplakus, supilkite lydytą sviestą su grietine ir toliau maišykite iki vientisos masės.

2. Į masę po truputi įberkite miltus, sijotus su kepimo milteliais. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir kepkite 175°C apie 35–40 minučių.

Pasigaminkite mėlynių uogienę:

1. Mėlynes pavirkite su cukrumi apie 5 minutes. Įtarkuokite citrinos žievelę ir supilkite krakmolą, sumaišytą su lygiu kiekiu vandens.

2. Uogienę pavirkite kelias minutes, kol sutirštės ir nebesijaus krakmolo.

Išvirkite sirupą:

1. Vandeni, cukrų ir citrinos sultis užvirinkite, pavirkite apie minutę ir leiskite atvėsti.

Paruoškite kremą pertepimui:

1. Maskarponę lengvai pamaišykite, supilkite grietinėlę, sudėkite mėlynių uogienę bei cukraus pudrą ir plakite iki standumo.

 

Pasigaminkite traškutį:

1. Šokoladą išlydykite mikrobangų krosnelėje. Sudėkite traiškytą vaflį su citrinos žievele ir sumaišykite.

Paruoškite kremą aptepimui:

1. Maskarponę lengvai pamaišykite, supilkite grietinėlę, sudėkite mėlynių uogienę ir plakite iki standumo.

Surinkite tortą:

1. Biskvitą supjaustykite į 4 lygius papločius ir lengvai sulaistykite sirupu.

2. Apatinį biskvitą patepkite traškučiu ir ant jo užtepkite maskarponės-mėlynių kremą. Uždėkite kitą biskvitą, pertepkite uogiene ir kremu. Tą patį pakartokite su kitu biskvitu.

3. Pabaikite tortą uždėdami paskutinį biskvitą.

4. Tortą palikite šaldytuve per naktį. Kitą dieną aptepkite mėlynių kremu.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką