Dabar populiaru
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.6 5 / 23
Jau įvertinote šį receptą

Karališkas šokoladu aplietas varškės pyragas

Varškės tortas
„Eva Shoot Photography“ nuotr. / Varškės tortas

Šio pyrago receptą tinklaraščio „Penktadienio desertas“ kūrėja Kotryna Starkienė rado tarp močiutės užrašų. „Jau ne pirmą kartą kepu, šeimai jis patinka“, – sako Kotryna ir tikisi, kad šis pyragas galėtų tapti vienu iš tradicinių jos Velykų desertų. 

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Varškę pertrinkite per sietelį.

2. Kiaušinių trynius išplakite su 250 g cukraus.

3. Sviestą supjaustykite nedideliais gabalėliais, plakdami kiaušinių trynius, sudėkite po vieną. Plakite, kol pasidarys vientisa masė, tuomet į ją sudėkite varškę. Viską gerai išmaišykite.

4. Suberkite džiūvėsėlius, krakmolą, druską, bei tarkuotas žieveles, dar kartą gerai permaišykite. Ir dar kartą, supylę sultis.

5. Kiaušinių baltymus išplakite su likusiu cukrumi, atsargiai sukrėskite juos į varškės masę ir palengva išmaišykite.

6. Skardą gausiai ištepkite sviestu, sukrėskite tešlą.

7. Kepkite maždaug valandą 170 °C temperatūroje. Nuolat stebėkite, kad nepradėtų svilti paviršius – jei taip atsitiktų, lengvai pridenkite kepimo popieriumi ar folija ir kepkite toliau, kol iškeps.

8. Iškepusį pyragą palikite atvėsti ir tik tada išimkite iš skardos. Apliekite tirpintu šokoladu.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką