Dabar populiaru
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.1 5 / 8
Jau įvertinote šį receptą

Karameliniai riešutiniai kvadratėliai

Karameliniai riešutiniai kvadratėliai
Miskozverys.lt nuotr. / Karameliniai riešutiniai kvadratėliai

Miško žvėrys: Šie pyragėliai – vieni iš mėgstamiausių, kur puikiai dera mažai saldi trapi tešla, aromatingi riešutai bei saldi lipni karamelė.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite pagrindą. Sviestą elektriniu plaktuvu plakite su cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri. Po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir druską.

2. Rankomis greitai suminkykite tešlą – svarbu jos neperminkyti! Suformuokite diską, įvyniokite jį į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 1 valandai.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Šiek tiek pakočiokite tešlą ir perkelkite ją į kepimo popieriumi išklotą apvalią 26 cm skersmens formą (arba 23 cm kvadratinę formą). Pirštais spausdami tešlą, ją išlyginkite. Kepkite 30 minučių.

4. Kol pagrindas kepa, paruoškite riešutų sluoksnį. Didelėje keptuvėje atskirai pakepinkite riešutus ir sėklas, kol ims kvepėti. Prikaistuvyje sumaišykite cukrų, sviestą, medų ir druską. Nuolat maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps ir masė užvirs. Lėtai supilkite grietinėlę ir išmaišykite. Įmaišykite vanilę. Galiausiai suberkite riešutus, sėklas ir išmaišykite, kad šie pasidengtų karamele.

5. Paskleiskite riešutų masę ant iškepusio pagrindo ir kiek įmanoma išlyginkite. Kepkite dar 10−20 minučių, kol pyrago viršus ims šiek tiek burbuliuoti.

6. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Labai aštriu peiliu supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Lengviau tai padarysite, kol sausainiai dar šilti.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Žuvies apkepas su bulvių košės „kepure“

Žuvies apkepas su bulvių košės „kepure“ 4 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Angliškai jis vadinamas „piemenėlių pyragu“, prancūziškai – tiesiog pyragu. Populiariausi šio patiekalo variantai yra su mėsa, užklota bulvių koše. Šiomis moderniomis dienomis paprastas bulves dažnai keičia saldžiosios bulvės, žiediniai kopūstai ar moliūgai. O aš šiandien mėsišką apkepo garnyrą iškeičiau į žuvį. Rinkitės bet kokią baltą, aš šįkart naudojau menkę iš šaldiklio.

 

Pyragas su šildančiais prieskoniais ir apelsinų marmeladu

Pyragas su šildančiais prieskoniais ir apelsinų marmeladu 6 asm.

Apelsinų parduotuvėse galima rasti visus metus, tačiau ir paruošto apelsinų džemo nusipirkit lengva. Jei pagriebėte stiklainėlį ir pabodo džemą tik tepti ant skrebučių, išbandykite minkšto ir kvapnaus pyrago receptą!

Argentinietiški mėsos pyragėliai empanados

Argentinietiški mėsos pyragėliai empanados 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Argentinoje ir kitose ispaniškai kalbančiose šalyse šie pyragėliai su mėsa vadinami „empanados de carne“. Įdarai gali skirtis, tad apibendrintai juos galime vadinti tiesiog „empanada“. Iš pirmo žvilgsnio jie primena kibinus, bet ir tešlos, ir įdaro skonis yra visai kitoks. Technologija paprasta – iškočiojamas miltų tešlos paplotėlis, į kurį dedamas įdaras, perlenkiama per pusę, sulipinami kraštai ir kepama orkaitėje.

 

Kepti sumuštiniai su obuoliais ir čederio sūriu

Kepti sumuštiniai su obuoliais ir čederio sūriu 2 asm.

Paruoškite šeimai ar bičiulių būriui nuostabių karštų sumuštinių su obuoliais ir ryškaus skonio, puikiai besilydančiu čederio sūriu.

Karališkas keksas su kriaušėmis ir šokoladu

Karališkas keksas su kriaušėmis ir šokoladu 6 asm.

Keksas – vienas nuostabiausių kepinių, ir kokių tik jų nebūna! Kol dar džiaugiamės standžiomis ir sultingomis kriaušėmis (galioja tiems, kam svarbu sezoniškumas), išbandykite puikų keksą su šiais vaisiais ir šokoladu. Tikrai neatsispirsite paragauti gabaliuko šio kepinio prie kavos ar arbatos puodelio!

Skanus ir šiltas, ir šaltas purus jautienos apkepas

Skanus ir šiltas, ir šaltas purus jautienos apkepas 8 asm.

Maltos jautienos apkepą, kurį siūlome, galima pjaustyti riekutėmis dar karštą ir tiekti su mėgstama koše, bet galima valgyti ir šaltą, tarkime, ruošti su juo itin sočius sumuštinius.

 

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais ir karamele

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais ir karamele 4 asm.

Siūlome pažaisti su jau paruošta sluoksniuota tešla ir iškepti iš jos pyragėlių, paskanintų obuoliais, prieskoniais ir karamele!

Keptas viščiukas su kokosų pienu ir žaliosiomis citrinomis

Keptas viščiukas su kokosų pienu ir žaliosiomis citrinomis 4 asm.

Jei nusibodo visi turimi kepto viščiuko receptai, siūlome naują – šįkart viščiukui kompaniją palaiko egzotišką derinį kuriantis kokosų pienas ir žaliosios citrinos (laimai).

Kvapnus obuolių pyragas su džiovintais vaisiais, arbata ir imbieru

Kvapnus obuolių pyragas su džiovintais vaisiais, arbata ir imbieru 8 asm.

Siūlome išsikepti minkštą ir kvapnų pyragą, kuriame dera obuoliai, džiovintos gėrybės ir pikantiškasis imbieras. Tegul namai pakvimpa!

Mėlynojo kopūsto sriuba su vištiena ir avinžirniais

Mėlynojo kopūsto sriuba su vištiena ir avinžirniais 4 asm.

Nors kopūstienė lietuviams yra tapusi kone tautiniu patiekalu, mėlynojo kopūsto sriuba daugelio tikrai neragauta. Būtent tokios sriubos receptą TV laidoje pristatė šefas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką