Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.2 5 / 13
Jau įvertinote šį receptą

Karamelinis sūrio pyragas

Karamelinis sūrio pyragas
„DANSUKKER“ nuotr. / Karamelinis sūrio pyragas

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Sausainiai 12 vnt.
  • Sviestas 125 g 75 - lydyto pyragui ir 50 - karameliniui padažui
  • Cinamonas 3 arbat. š.
  • Maskarponės sūris 600 g tinka ir Filadelfijos sūris
  • Sirupas 320 ml „Dansukker” šviesiojo - 270 pyragui ir 50 - karameliniui padažui
  • Vanilinis cukrus 4 arbat. š. „Dansukker“ su natūralia vanile
  • Citrinos 1 vnt. 0,5 - tarkuotos žievelės
  • Kiaušiniai 4 vnt. dideli
  • Grietinėlė 250 ml 150 ml - plaktos - pyragui ir 100ml - 35 proc. riebumo - karameliniui padažui
  • Cukrus 450 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“ - karameliniui padažui
  • Vanduo 100 ml karameliniui padažui

Kaip gaminti

  1. Reikės 24 cm apvali kepimo forma su išimamu pagrindu
  2. Pradėkite ruošti karamelinį padažą. Prikaistuvyje sumaišykite cukrų, vandenį, sirupą ir virkite, kol masė sutirštės.
  3. Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies ir nuolat maišydami pilkite grietinėlę ir įmaišykite sviestą.
  4. Patarimas: jei norite sūrios karamelės, įberkite 4–5 šaukštelius jūros druskos.
  5. Sutrupinkite sausainius ir sumaišykite juos su tirpintu sviestu ir cinamonu.
  6. Sukrėskite sausainių trupinių mišinį ant skardos ir išlyginkite šaukštu.
  7. Įdėkite pagrindą į šaldytuvą kol ruošite įdarą. Paruoškite įdarą.
  8. Sumaišykite sūrį, sirupą, cukrų ir citrinos žievelę. Maišydami supilkite kiaušinius ir plaktą grietinėlę.
  9. Pilkite įdarą ant pyrago pagrindo, o ant viršaus užpilkite šiek tiek karamelinio padažo (apie 100 ml).
  10. Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės, 175 °C temperatūroje apie 60 minučių arba kol sukietės.
  11. Palikite atvėsti ir tada atšaldykite. Kai pyragas visiškai atvės, atsargiai nuimkite formos kraštus. Užpilkite daugiau karamelinio padažo ir tiekite.

Receptas DANSUKKER

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai: 3

Daugiau receptų

Grilyje kepti agurkai

Grilyje kepti agurkai 4 asm.

Agurkai yra gaminami ir ruošiami įvairiais būdais, tačiau ant grotelių – ne taip dažnai. Manoma, kad dėl šiose daržovėse esančio didelio vandens kiekio, jos nėra tinkamos kepti grilyje, tačiau tai nėra tiesa. 

Virš žarijų kepti daržovių iešmeliai

Virš žarijų kepti daržovių iešmeliai 6 asm.

Šis receptas puikiai tiks vegetarams ir visiems mėgstantiems virš žarijų skrudintas daržoves. Be to, jas lengvai galima papildyti ar pakeisti kitomis.

Airiškas trupintas rabarbarų ir imbiero pyragas

Airiškas trupintas rabarbarų ir imbiero pyragas 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Airis niekada nėra ramus, išskyrus kai mušasi, – sako sena airių patarlė. Juokus airiai pateikia kaip rimtus dalykus, o rimtus dalykus – kaip juokus. Kažkuo mes, lietuviai, panašūs. Ir rabarbarai mums ne svetimi.

Itališkos focaccia duonelės su pesto padažu

Itališkos focaccia duonelės su pesto padažu 4 asm.

Kartais nesinori nei saldžių pyragų, nei sausainių, o visa parduotuvėse siūloma duona išragauta. Kai visu smarkumu sužaliuoja gamta ir pats metas piknikams, galima išsikepti nesaldžių duonelių traškia plutele su naminiu pesto padažu. Atrodo puikiai, skonis tobulas ir nieko ypač sudėtingo!

Saldūs pusryčių lietiniai su varške ir uogomis

Saldūs pusryčių lietiniai su varške ir uogomis 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Tai patiekalas, primenantis vaikystę, ir užprogramuojantis gerą nuotaiką visai dienai.

Skrebučiai su vyšniniais pomidorais ir naminiu sūriu

Skrebučiai su vyšniniais pomidorais ir naminiu sūriu 4 asm.

Strelkabelka.lt: Šis receptas yra iš Davido Lebovitzo knygos „Mano Paryžiaus virtuvė“. Labai paprastas, tik reikia šiokio tokio planavimo iš anksto. Ir dar gero jogurto, kuris gali būti karvės, avies ar ožkos pieno. Pastarieji – dėl įdomesnio skonio. Bet taip pat jie būna dar ir begėdiškai brangūs. 

„Linguine“ makaronai su Genujos pesto padažu

„Linguine“ makaronai su Genujos pesto padažu 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Genujiečiai norėtų, kad pasaulis atrastų tikrą genujietišką pesto padažą, o žalių erzacų nevadintų „pesto“. Šis receptas – kaip tik su tikru genujietišku pesto. 

Maistingos salotos su halumio sūriu ir avokadais

Maistingos salotos su halumio sūriu ir avokadais 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Jei dar nesate mėginę, išbandykite halumio sūrį – tikrą Artimųjų Rytų regiono pasididžiavimą. Šis sūris – vienas iš nedaugelio, kurį galima skrudinti kepsninėje arba keptuvėje, jis kepant neišsilydo, o patiekiant šiltą su daržovėmis arba maistingomis kruopomis papildo švelnų patiekalo skonį aštresniais potėpiais.

Nekeptas sūrio desertas su braškėmis ir bananais

Nekeptas sūrio desertas su braškėmis ir bananais 4 asm.

Šiame deserte skonį kuria braškės ir bananai, o papildomo švelnaus saldumo suteikia baltasis šokoladas.

Apelsininė granola su medumi

Apelsininė granola su medumi 4 asm.

Fillthelife.com: Granola man yra tikra gelbėtoja skubant ryte. Tik pagalvokit – pasigaminate kartą per mėnesį ar kelias savaites ir turite gardėsį, kurį galite naudoti ruošiant trintus kokteilius, jogurtui, košei pagardinti, taip pat valgyti su pienu ar sultimis. Siūlau jums vieną iš paprastesnių ir ne itin saldžių granolos variantų.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką