Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Kazlėkų „bruschetta“ su karštai rūkyta lašiša

Kazlėkų „bruschetta“ su karštai rūkyta lašiša
Jurgos Jurkevičienės nuotr. / Kazlėkų „bruschetta“ su karštai rūkyta lašiša

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: „Bruschetta“! Tai toks itališkas „finger food“ variantas, kuris savaime šaukiasi lietuviško grybo. Tereikia įjungti fantaziją. Ir mes tai padarėme prieš tai pasiklausę Čiurlionio „Miške“, o paskui „Jūros“. Beje, nepamirškite lietuviškųjų gražgarsčių – rūgštynių! Jos suteiks gaivos ir temperamento.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Nuvalykite drėgna servetėle kazlėkus, kepurėlių nenulupkite. Supjaustykite grybus taip, kad ryškėtų skersmuo.

2. Sudėkite grybus į įkaitintą keptuvę be aliejaus ir kaitinkite tol, kol išsausės. Įpilkite alyvuogių aliejaus, pakepinkite kelias minutes, pabarstykite druska.

3. Kubeliais supjaustykite lašišą.

4. Ant grilio keptuvės pakepinkite supjaustytas (piršto storumo) duonos riekeles.

5. Patiekdami lėkštėje vienoje „bruschettos“ pusėje sudėkite kazlėkus, kitoje – lašišos gabaliukus. Grybus nuo lašišos atskirkite rūgštynių lapeliais.

6. Pašlakstykite tyru alyvuogių aliejumi, pabarstykite juodaisiais pipirais iš malūnėlio.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Kreminės žirnelių, šoninės ir čederio sūrio salotos

Kreminės žirnelių, šoninės ir čederio sūrio salotos 4 asm.

Tai gaivesnė, ryškesnė, šiek tiek sveikesnė tradicinės mišrainės versija.

 

Įdarytos kiaušinių puselės su „prosciutto“ traškučiu

Įdarytos kiaušinių puselės su „prosciutto“ traškučiu 6 asm.

Šis elegantiškas užkandis tinka ne tik šventinę dieną, bet ir rytą po jos, kuomet ant stalo lieka daug nesuvalgytų virtų kiaušinių.

Lengvai paruošiamas kokosinis kremas

Lengvai paruošiamas kokosinis kremas 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Kokosai – pavojingas riešutas, mat kasmet pasaulyje ši krentanti palmės bomba užmuša apie 150 žmonių. Bet jis gali ir išgelbėti gyvybes – anot įvairių šaltinių, Antrajame pasauliniame kare Ramiajame vandenyne šviežias kokoso vanduo, esant būtinybei, būdavo perpilamas sužeistiems kariams vietoj kraujo. Kol kas Lietuvoje kokoso riešutai ant galvų nekrenta ir jie labiau tinkami gastronomijai. Kaip ir šiame tradiciniame azijietiškame deserte.

Žymės: desertas, Kokosai
Neminkyta duona su ruginiais miltais

Neminkyta duona su ruginiais miltais 4 asm.

Duonos kepimas namuose pastaraisiais metais yra „ant bangos“. Tai nestebina, nes savo rankomis suformavus ir iškepus kepaliuką duonos, apima neprilygstamas pasididžiavimo savimi džiaugsmas, o kur dar pats kepinys – kvapnus, traškia plutele ir minkštu vidumi. Išsikepkite duonos, kuriai prireiks gana ilgos fermentacijos, tačiau neturėsite jokio vargo su tešlos minkymu! Šiuo receptu dalinasi virtuvės šefas Liutauras Čeprackas. 

Apverstas džiovintų abrikosų pyragas

Apverstas džiovintų abrikosų pyragas 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šį skanuolį iškepiau vis labiau artėjančių Velykų proga. Sau pasižadėjau, jog iki Velykų kiekvieną savaitę iškepsiu po vieną dar neragautą skanumyną, tinkantį šventei. O labiausiai patikusį kartosiu ir per pačias Velykas. Velykiniai kepiniai dažniausiai asocijuojasi su varške, šokoladu arba geltona spalva. Šis pyragas – į geltonųjų kategoriją.

Naminis avokadų majonezas

Naminis avokadų majonezas 4 asm.

Velykų stalas sunkiai įsivaizduojamas be majonezo, kuriuo gardinami ir kiaušiniai, ir įvairios mišrainės. Vis tik mitybos specialistai majonezu siūlo nepiktnaudžiauti ir renkantis atkreipti dėmesį į jo sudedamąsias dalis. Dar viena alternatyva – majonezo pasigaminti patiems!

Briuselio kopūstų traškučiai

Briuselio kopūstų traškučiai 4 asm.

Pats metas namuose patiems pasigaminti gardžių traškučių iš įvairiausių daržovių – tam tinka net briuseliniai kopūstai!

 

Keptos starkio filė su smidrais ir žaliaisiais žirneliais

Keptos starkio filė su smidrais ir žaliaisiais žirneliais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Jei būtent šiandien geidžiate žuvies, kaiskite keptuvę ir imkitės karališkos vakarienės gaminimo!

Itališkas velykinis desertas „mona de pasqua“

Itališkas velykinis desertas „mona de pasqua“ 6 asm.

Saldūs kepiniai – įprastas švenčių maistas Italijoje. Kalėdų metu populiariausias yra panettone, o Velykų metu – colomba di pasqua. Tačiau jam nenusileidžia ir mona de pasqua – pyragas, su dažytais kiaušiniais viduje. Receptu dalinasi virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Sūrūs įvairių sėklų krekeriai su morkomis be glitimo

Sūrūs įvairių sėklų krekeriai su morkomis be glitimo 6 asm.

Šie turtingo skonio, glitimo neturintys krekeriai nustebins visus – ir veganus, ir visavalgius. Gardus, maistingas užkandis, kurį verta išbandyti!

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką