Dabar populiaru
15min be reklamos
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.4 5 / 68
Jau įvertinote šį receptą

Kepsnys „Ar jau nešti kalakutą?“

Kepsnys „...Ar jau nešt kalakutą?“
Vitos Klišaitienės nuotr. / Kepsnys „...Ar jau nešt kalakutą?“

Noriu jums pasiūlyti vieną mėgstamiausių savo patiekalų – kalakuto kumpį su daržovėmis. Šis kepsnys tikrai papuoš šventinį stalą. Vienas šio patiekalo privalumų – nereikia stovėti prie viryklės, ruošti atskirai garnyro, kepti kepsnio, troškinti daržovių. Viskas gaminama vienu metu. Susirinkus svečiams, tereikia įjungti orkaitę, o mes tą laiką galime skirti bendravimui su draugais...

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Kalakuto kumpį įtrinkite smulkiai kapotu česnaku, druska, pipirais, žolelėmis, apšlakstykite sojų padažu ir alyvuogių aliejumi ir palikite pasimarinuoti bent porai valandų.
  2. Daržoves nuskuskite, nuvalykite ir supjaustykite stambiais gabalėliais: smulkesnes bulves – pusiau, stambesnes – į keturias dalis, morkas, petražoles, pastarnokus – į 3–4 dalis, maždaug 5 cm ilgio gabaliukais, salierą irgi panašaus dydžio gabalėliais. Daržoves reikia supjaustyti panašaus dydžio gabalėliais, kad keptų tolygiai.
  3. Supjaustytas daržoves dėkite į dubenį, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų, žolelių (ar kitų savo mėgstamų prieskonių), apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir gerai išmaišykite. Atskirame dubenėlyje apibarstykite prieskoniais pievagrybius.
  4. Į kepimui skirtą indą dėkite kalakuto kumpį, daržoves, viską pridenkite folija, įpilkite truputį vandens ir apie 1,5 val. kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje. (Priklausomai nuo kumpio dydžio, galima pridėti dar 10–15 min. kepimo laiko).
  5. Likus 30 min. iki kepimo pabaigos, nuimkite foliją, kad kumpis ir daržovės truputį apskrustų, ir sudėkite pievagrybius.
  6. Viskas! Patiekalas paruoštas. Kumpį dėkite į didelį serviravimo lėkštę, aplink išdėliokite visas daržoves. Šalia galima patiekti ir šviežių daržovių salotų.

Tai... ar jau nešti kalakutą?

Skanaus!!!

Receptą atsiuntė Vita Klišaitienė

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką