Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.4 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Kepta antienos krūtinėlė raudonojo vyno ir vyšnių padaže

Kepta anties krūtinėlė
Vida Press nuotr. / Kepta anties krūtinėlė

Antienos patiekalai ant lietuvių stalo patiekiami vis dažniau, tačiau dažnai susiduriama su galvosūkiu: kaip tinkamai ją paruošti, kad mėsa išliktų sultinga bei skani?

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Antienos krūtinėlės filė odeles įpjauname iki mėsos, apibarstome druska ir pipirais. Krūtinėlę dedame į šaltą keptuvę odele į apačią, kepame ant vidutinės kaitros, kol odelė apskrunda. Apkepame iš abiejų pusių. Išsiskyrusius taukus nupilame į dubenėlį – juos naudosime gamindami padažą ir daržoves.

2. Antieną dedame į skardą ir pagardiname meksikietiškais vištienos prieskoniais. Kepame iki 190–200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 8–10 minučių. Iškepusią krūtinėlę paliekame šiek tiek pastovėti, kad pjaustant neprarastų sulčių.

3. Gaminame padažą. Į prikaistuvį pilame aliejų ir dedame sviestą. Prikaistuviui įkaitus, apkepame svogūnėlius. Jiems suminkštėjus, dedame vyšnias ir pilame raudonąjį vyną. Jam išgaravus, pilame vištienos sultinį ir šiek tiek paverdame. Į padažą beriame druską, pipirus, cukrų, cinamoną, dedame gvazdikėlius. Jį perkošiame, pertriname vyšnias. Padažą toliau verdame ant žemesnės temperatūros, kol išgaruos skystis, o dėl cukraus padažas pradės tirštėti. Įpilame anties taukų ir nepagailime sviesto.

4. Bulves ir moliūgą apverdame – daržovės turi likti dar šiek kietos. Į įkaitintą keptuvę pilame anties taukus, dedame bulves. Prieskonių grūstuve sutriname prieskonių mišinį „Persiladas“ ir kmynus. Gautu mišiniu paskaniname bulves. Į keptuvę taip pat sudedame moliūgą, paprikas, beriame druską, pipirus. Dedame briuselinius kopūstus, apkepame.

5. Supjaustytus antienos griežinėlius dedame į lėkštę. Šalia patiekiame padažą bei daržoves.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Imbierinis obuolių tirštasis kokteilis

Imbierinis obuolių tirštasis kokteilis 2 asm.

Šis tirštasis kokteilis ne tik labai skanus, bet ir švelniai pikantiškas, šildantis, šių savybių jam suteikia imbieras ir žiupsnis cinamono. 

 

Tirštasis kokteilis su moliūgais, avižiniais dribsniais ir vaisiais

Tirštasis kokteilis su moliūgais, avižiniais dribsniais ir vaisiais 2 asm.

Išbandykite neįprastą tirštąjį kokteilį, kuriame vaisiai derinami su moliūgu, o sotumo suteikia avižiniai dribsniai.

 

Bolivinės balandos (kynvos) košė su uogomis ir riešutais

Bolivinės balandos (kynvos) košė su uogomis ir riešutais 2 asm.

Mažytės bolivinės balandos (kynvos) sėklytės verdant pasikeičia – išsipučia, įgauna malonaus traškumo, o jų košė gali būti ir nesaldi, ir pasaldinta. Išbandykite receptą, kur bolivinė balanda derinama su uogomis ir graikiškais riešutais. 

 

Avižinė košė su kokosų pienu ir avokadu

Avižinė košė su kokosų pienu ir avokadu 1 asm.

Avižinę košę dažnas mūsų valgo su įvairiaisi saldžiais priedais – uogiene, klevų sirupu, karamelizuotais vaisiaisi. Išbandykite visai kitokį košės variantą, kuriame susipina skirtingi ingredientai, o saldumas juntamas tik itin švelniai.

 

Grikių košė-salotos su saulėje džiovintais pomidorais

Grikių košė-salotos su saulėje džiovintais pomidorais 1 asm.

Šis skanus ir maistingas patiekalas tiks ne tik pietums ar vakarienei, tačiau ir įsidėti į pietų dėžutę. 

Karamelinis obuolių pyragas

Karamelinis obuolių pyragas 8 asm.

Išbandykite nekasdienį obuolių pyragą, kurio receptu dalinasi konditeris, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas.

 

Svogūnų sriuba su alumi ir čederio sūriu

Svogūnų sriuba su alumi ir čederio sūriu 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Anot vienos iš versijų, čederio receptą britams iš Prancūzijos atnešė romėnai. Ir šioje sriuboje persipina dabartinės Prancūzijos bei Anglijos skoniai. Pagaminsite ją per pusvalandį nesukdami galvos, ką ir kaip po ko dėti, daugmaž iš akies.

 

Žydiškas obuolių pyragas

Žydiškas obuolių pyragas 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Pyragas visai paprastas savo ingredientais, bet kiek kitoks gaminimo būdu. Jam obuoliai supjaustomi, apibarstomi cukrumi su cinamonu iš anksto, kad spėtų įsigerti į obuolius. Jis dažniausiai kepamas apvalioje kekso formoje, kuri gali būti ir žiedo formos. Tokia forma pyragui suteikia prašmatnumo. Į ją obuoliai sluoksniuojami paeiliui su tešla. Pyragas iškepa drėgnas, aromatingas ir labai gardus.

 

Minimalistiškas veganiškas obuolių apkepas

Minimalistiškas veganiškas obuolių apkepas 4 asm.

Išbandykite kepinį, kurio receptu dalinasi tinklaraštis Mi ir Do virtuvė.

 

Mielinis slyvų pyragas su aguonomis

Mielinis slyvų pyragas su aguonomis 8 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis Balkanų regiono slyvų pyragas ilgai laukė eilėje, kol prisiruošiau jį kepti. O kai iškepiau, užsišaldžiau maišelį slyvų žiemai, mat speiguotą žiemos savaitgalį tikrai norėsiu, kad mano namai pakviptų slyvų pyrago aromatu. Aš net manau, jog norėsiu tokį patį kepti ir Kalėdoms! Juk kada, jei ne Kalėdų laikotarpiu, patys paklausiausi kepiniai yra tie su aguonomis.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką