Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.6 5 / 7
Jau įvertinote šį receptą

Kepta antis su džiovintomis slyvomis ir balzamiko padažu

Kepta antis su džiovintomis slyvomis ir balzamiko padažu
Autorės nuotr. / Kepta antis su džiovintomis slyvomis ir balzamiko padažu

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Šiam patiekalui svarbu naudoti kuo kokybiškesnius ingredientus: dideles, neperdžiūvusias slyvas, kokybišką balzaminį actą, traškiausias kalendrų sėklas ir kvapniausią cinamoną. Tada ji bus švelniai saldžiarūgštė, aromatinga ir traški. Antis puikiai tinka nedidelei svečių kompanijai, priklausomai nuo jos dydžio, paukščio užteks 4-6 asmenims. 

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pirmiausiai pasiruoškite prieskonių mišinį paukščiui įtrinti. Kalendrų sėklas lengvai pagrūskite, kad išsiskleistų kvapas, bet sėklų pilnai nesugrūskite. Kalendrų sėklas sumaišykite su cinamonu, druska, cukrumi ir maltais pipirais.

2. Antį nuplaukite, jos odelę prie krūtinėlės įpjaukite kryžmai, stenkitės paties raumens neįpjauti. Paruoštu prieskonių mišiniu gerai įtrinkite visą antį, taip, kad kalendrų grūdelių prilystų ir į įpjautą odelę.

3. Kepimui skirtame inde sumaišykite sultinį su balzamiko actu, į skystį suberkite nuplautas bei verdančiu vandeniu nuplikytas slyvas, įmeskite lauro lapelius. Į indą guldykite prieskoniais įtrintą antį ir pašaukite į įkaitintą iki 160 °C laipsnių orkaitę kepti.

4. Kepkite antį apie 2 valandas, karts nuo karto ją palaistydami karštu sultinio ir balzaminio acto padažu. Kai antis jau bus iškepusi, orkaitės temperatūrą pakelkite iki 200 °C laipsnių karščio ir apskrudinkite anties odelę.

 

5. Iškepusią antį ištraukite iš orkaitės ir iškelkite ant lėkštės, šalia išdėliokite iškepusias ir padaže išbrinkusias slyvas. Padažą, kuriame kepė antis perkoškite, nuo jo viršaus nugraibykite dalį anties riebalų, o padažą gerai išsukite, kad būtų kuo vientisesnis. Aišku, geriausiai būtų padažą statyti į šaldytuvą ir po kiek laiko nuo jo nugraibyti užšalusius riebalus, bet, deja, tada ir iškepta antis per tą laiką atšals, todėl padažas šiam patiekalui tebūnie kiek riebesnis.

6. Prieš nešdami į stalą, antį apibarstykite granatų sėklomis ir apdėliokite gražgarsčių lapeliais. Padažą supilkite į padažinę ir pateikite šalia anties.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Orkaitėje keptos daržovės su klevų sirupo-garstyčių glajumi

Orkaitėje keptos daržovės su klevų sirupo-garstyčių glajumi 4 asm.

Šios tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės keptos daržovės gali tapti ir lengvu savarankišku patiekalu, ir garnyru prie keptos mėsos. Išbandykite, kaip jums labiau patiks!

 

Kalėdiniai baltojo šokolado triufeliai

Kalėdiniai baltojo šokolado triufeliai 6 asm.

Tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės triufeliai gali tapti ir puikia šventinio stalo puošmena, ir saldžia dovana. 

Kiaulienos nugarinės kepsnys su apelsinų padažu

Kiaulienos nugarinės kepsnys su apelsinų padažu 6 asm.

Lietuviams taip gerai pažįstamą ir mėgstamą kiaulienos nugarinę šiame Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės („Ant medinės lentelės“) recepte nuostabiai papildo apelsininis padažas.

Šventinis sūrio rutulys su riešutais ir spanguolėmis

Šventinis sūrio rutulys su riešutais ir spanguolėmis 6 asm.

Kristina Pišniukaitė-Šimkienė („Ant medinės lentelės“): Sūrio rutulys galėtų būti visai neįdomus ir paprastas užkandis, bet apvoliotas smulkintose pistacijose, karijų riešutuose, spanguolėse ir česnako laiškuose kuria visai kitokį įspūdį

Keksas su cukatais ir šokoladiniu glajumi

Keksas su cukatais ir šokoladiniu glajumi 6 asm.

Išbandykite nuostabų drėgną ir kvapnų keksą, kurio receptu dalijasi profesionalus konditeris, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas. 

 

Jaučio liežuvis su „Salsa Verde“ padažu ir bulvių salotomis

Jaučio liežuvis su „Salsa Verde“ padažu ir bulvių salotomis 4 asm.

Tinklaraštis „Bulvių košė“: Šis patiekalas, kuris puikiai įsikompnuos ir ant Kalėdų stalo, jungia puikiai pažįstamus ir įdomesnius ingredientus. Receptą išJennifer McLagan knygos „Odd Bits“ išbandė tinklaraštininkė Laura, dabar ryžkitės ir jūs!

Figomis kimštos keptos putpelės su traškiais bekono paltukais

Figomis kimštos keptos putpelės su traškiais bekono paltukais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Putpelės mane sužavėjo dar keliaujant po Prancūziją. Miniatiūrinis paukštelis, kuris telpa į vyriškos rankos saują, atrodo, turės vien vaizdą, ir jokios mėsos pasistotinimui, tačiau anaiptol taip nėra! Tad tiems, kas šventes švnčia mažesnėje kompanijoje, o ir tiems, ko negąsdina riebaluotos rankos ir kauliukų dorojimas, šis patiekalas tikrai patiks.

 

Veganiškas citrusinis pyragas su aguonomis

Veganiškas citrusinis pyragas su aguonomis 6 asm.

Gaivus pyragas su apelsinais ir citrinom, saldintas kokosų cukrum, su speltos miltais ir citrininiu kokosų sviesto glajumi. O šventinį akcentą suteikia su citrusais tobulai derančios aguonos!  Receptu dalinasi tinklaraštis  Follow your spoon

 

Kalėdinė bananų duona su spanguolėmis, riešutais ir aguonomis

Kalėdinė bananų duona su spanguolėmis, riešutais ir aguonomis 6 asm.

Bananinė duona gali kvepėti Kalėdomis! Ne kartą išbandytą ir seniai pamėgtą savo receptą šį kartą iškvėpinau meduolių prieskoniais bei praturtinau spanguolėmis, riešutais, aguonomis – ingredientais, kurie labiausiai primena Kalėdas. Bazinį bananų duonos receptą dažnai pritaikau prie sezono, šventės ar savo namiškių norų.

Veganiškas plovas su avinžirniais ir spanguolėmis

Veganiškas plovas su avinžirniais ir spanguolėmis 1 asm.

Follow your spoon: Tai sotus, turtingas prieskonių, spalvingas ir pikantiškas rudųjų basamati ryžių plovas su avinžirniais ir spanguolėmis. Gal atrodo kiek keistas derinys, bet tikrai labai skanus!

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką