Dabar populiaru
15min be reklamos
2 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.6 5 / 17
Jau įvertinote šį receptą

Kepta lašiša su kalafiorų ir paprikų kremu bei keptais moliūgais

Lėtai kepta lašiša su kalafiorų ir paprikų kremu bei keptais moliūgais
Lėtai kepta lašiša su kalafiorų ir paprikų kremu bei keptais moliūgais / FeedMySister nuotr.

FeedMySister.com: Lėtai kepta lašiša yra labai sultinga ir yra daug sodresnės spalvos. Kalafiorų ir paprikų kremas turi šiek tiek aštrumo, o moliūgai, kepti su šalavijais, yra klasikinis derinys. Kvepia rudeniu ir suteikia jaukumo savaitgalio pietums...

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Kalafiorą supjaustome gabalėliais, dedame į puodą ir supilame pieną, įdedame druskos ir verdame, kol suminkštėja. Verdame ant vidutinės ugnies.

2. Išvirus dedame sviesto ir elektriniu trintuvu sutriname iki vientisos masės. Prieš trinant nupilame šiek tiek pieno, kad paskui galėtume juo sureguliuoti norimą konsistenciją, kad masė nebūtų per skysta.

3. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių (režimas su vėjeliu).

4. Moliūgą supjaustome vienodais 2x2 cm gabaliukais. Įdėję į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, apšlakstome alyvuogių aliejumi, užbarstome druskos ir pipirų, sudedame šalavijų lapelius ir viską tolygiai paskirstome rankomis. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 2025 minutes, kol moliūgas bus iškepęs.

5. Paprastą ir čili paprikas ištepame aliejumi ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Šauname į įkaitintą orkaitę virš moliūgų ir kepame apie 30 minučių. Jos gali būti ir apdegusios, nesijaudinkite.

6. Iškepusias paprikas dedame į metalinį indą ir sandariai uždengiame folija ar dangčiu, ir paliekame 5 minutėms, kad lengviau nusiluptų jos odelė. Praėjus numatytam laikui nulupame odeles, išimame sėklas, minkštimą dedame į sietelį ir su šaukštu triname per jį. Bjaurus darbas, bet rezultatas to vertas! Gautą tyrę sumaišome su kalafioro mase. Jeigu trūksta, įdedame druskos.

7. Orkaitės kaitrą sumažiname iki 120 laipsnių ir kai temperatūra nukrinta, dedame lašišą, apibarstytą druska ir pipirais. Kepame apie 2025 minutes, priklausomai nuo jūsų turimos lašišos filė storio.

8. Į lėkštę dedame kelis šaukštus kalafiorų-paprikų kremo, tada keptus moliūgus su traškiais šalavijų lapeliais ir ant viršaus tobulą lašišą.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis trispalvis tortas

Šventinis trispalvis tortas 8 asm.

Renata Ničajienė („Sezoninė virtuvė“): Kepdama šį tortą labiausiai norėjau visas tris mūsų vėliavos spalvas sukurti tik iš natūralių ingredientų, nenaudojant jokių dirbtinių dažiklių. Tam puikiai tiko natūralūs šaltyje džiovintų daržovių ir uogų milteliai. Geltonam biskvito sluoksniui – moliūgų milteliai (jiems papildomo aromato suteikiau įtarkuodama apelsinų žievelės). Žaliam biskvitui – liofilizuotų špinatų milteliai (jiems gaivos pridėjau įtarkuodama citrinos žievelės). Raudonąjį biskvitą nudažiau liofilizuotais raudonųjų burokėlių ir aromatingų aviečių milteliais.

 

Karka su daržovėmis

Karka su daržovėmis 4 asm.

Kviečiame pasiruošti lietuvių mėgstamą patiekalą, kurio receptu TV laidoje pasidalino virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais 4 asm.

Gamindami įvairiausius patiekalus pupeles, ko gero, renkamės dažniau, tačiau avinžirniai (kartais dar pavadinami turkiškais žirniais) irgi turi savo gerbėjų. Siūlome išsivirti sočios ir kvapnios sriubos su ankštiniais. Tikrai pasotins!

 

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos 4 asm.

Kviečiame gaminti patiekalą, vadinamą „netikru zuikiu“ – taip, jam puikiausiai tinka ir paukštiena, o ne tik kiauliena!

 

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kiekviena šeima, net neabejoju, turi savo iš kartos į kartą perduodamų receptų!  Vienas mano tokių iš kartos į kartą perduodamų receptų yra kepenėlės.

 

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais 6 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Šį veganišką pyragą labai lengva pasigaminti, o dar lengviau ir skaniau jį suvalgyti!

 

Veganinis vyšnių ir datulių keksas

Veganinis vyšnių ir datulių keksas 6 asm.

FeedMySister.com/„Natūraliai saldu“: Tai minkštas ir drėgnas keksas, kuris yra saldus ne tik dėl naudoto cukraus, bet ir datulių. Toks derinys suteikia visai kitokį saldumą, o jį subalansuoja vyšnių rūgštelė. Linų sėmenys ne tik praturtina kepinį, bet padeda sukurti reikiamą tekstūrą.

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena 8 asm.

Taip paruošta mėsa yra labai sultinga ir skani bei natūrali. Ypatingai tinka su bulvių koše. O paruošti tikrai nesunku, tik prireiks daugiau laiko.

 

Antiena su aštriu šokolado padažu

Antiena su aštriu šokolado padažu 2 asm.

Jei mėgstate antieną, tačiau jau esate prisiragavę tradicinių patiekalų, išbandykite šį. Įdomus derinys su juoduoju šokoladu atskleis visai kitokį antienos skonį. O jei mieliau renkatės kitokią paukštieną, aštrus šokolado padažas puikiai papildys vištienos troškinį ar net ryžių garnyrą.

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra 6 asm.

Kviečiame išsikepti labai purios ir gardžios, švelniai česnaku pagardintos libanietiškos duonos, kurią kildina mielės. Daug darbo nebus, prireiks tik šiek tiek kantrybės, kol tešla porąsyk pakils. Skaniuoju kepiniu galėsite mėgautis kaip užkandžiu, patiekti prie sriubos, ruošti su juo sumuštinius. 

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką