Dabar populiaru
2 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Keptas fetos sūris su pipiriniu medumi

Keptas fetos sūris su pipiriniu medumi
Nidos Degutienės nuotr. / Keptas fetos sūris su pipiriniu medumi

Nida Degutienė (Nidos receptai): Gal nepagalvojote, bet feta puikiai tinka kepti, ji pati viena gali tapti nuostabiu užkandžiu tiems, kas mėgsta sūrų derinti su saldžiu. Ypač jei tokią keptą fetą pateiksite su kvapniu šviežiu medumi, o tą medų dar pagardinsite... pipirais!

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Feta yra vienas iš tų nedaugelio sūrių, kurie kepdami nesilydo. Prieš kepant jį galima apvolioti manų kruopose, džiūvėsėliuose, bet jei norite paties traškiausio efekto, kepkite jį su panko – japoniškais džiūvėsėliais. Jie lengvesni, traškesni, sugeria mažiau riebalų nei tradiciniai lietuviški.

Kad panko geriau priliptų, pavoliokite sūrį plaktame kiaušinyje (beje, kai kepsite su manų kruopomis, kiaušinio nė neprireiks – manai prilips prie ir taip drėgno sūrio paviršiaus).

Tai vienas tų patiekalų, kuriam net receptas nereikalingas. Bet vertas išmėginimo tikrai. Ir vertas improvizacijų. Patiekite keptą fetą karštą arba kambario temperatūros (man skaniausia karšta).

1. Įkaitinkite keptuvėje šlakelį sviesto (ghee) arba aliejaus ir įmeskite citrinos žieveles. Leiskite žievelėms paskleisti aromatą (1–2 minutes), tada išgriebkite ir išmeskite. Keptuvėje liks tik citrinomis pagardintas aliejus.

 

2. Kiekvieną fetos riekelę pavoliokite kiaušinio plakinyje ir apvoliokite panko džiūvėsėliuose, įspausdami juos švelniai į sūrį. Kepkite įkaitintuose citrinomis pagardintuose riebaluose po maždaug 2–3 minutes iš abiejų pusių arba kol džiūvėsėliai gražiai apskrus. Neperkraukite keptuvės, verčiau sūrio gabalėlius kepkite keliomis porcijomis.

3. Patiekite keptą sūrį karštą arba kambario temperatūros, pašlakstytą pipiriniu medumi, padėkite medaus šalia, jei norėtųsi dar saldumo valgant. Patiekite su paskrudinta balta duona ir alyvuogėmis.

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Tailandietiška cukinijų sriuba

Tailandietiška cukinijų sriuba 5 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Ši labai aromatinga tailandietiška sriuba su kokosų pienu ir raudonąja kario pasta jums bent akimirką padės pasijusti tarsi atostogose po palmėmis.

 

Iš Prancūzijos kilęs nematomas obuolių pyragas

Iš Prancūzijos kilęs nematomas obuolių pyragas 8 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Seniai svajojau apie pyragą, kuriam reikėtų beveik kilogramo obuolių ir tik kelių šaukštų miltų, o šis receptas yra būtent toks! Kiek domėjausi, jis kilęs iš Prancūzijos ir vadinamas „gateau invisible“ (liet. nematomas pyragas). Panašaus tipo pyragai yra gaminami ne tik iš obuolių, bet ir iš bulvių, cukinijų.

 

Varškės ir fermentinio sūrio pyragas

Varškės ir fermentinio sūrio pyragas 8 asm.

Šį nuostabų kepinį galima patiekti ir karštą, ir šaltą.

Receptai iš knygos „Desertai. 365 receptai“

 

Juodojo šokolado ir tamsaus alaus tortas

Juodojo šokolado ir tamsaus alaus tortas 10 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Siūlau pasigaminti didelį keksą – britišką juodojo šokolado ir tamsaus alaus tortą. Pagardinau jį ir čili pipirais, nes pikantiškumas jame labai dera. Ir dar druska prie jo tinka. Negali gi viskas gyvenime būti tik saldu!

 

Trupininis obuolių pyragas su karameliniu kremu

Trupininis obuolių pyragas su karameliniu kremu 8 asm.

Obuolių pyragas gali būti ne tik greitas ir paprastutis, tačiau turingas skoniais, įdomios tekstūros. Išbandykite!

Receptas iš knygos „Desertai. 365 receptai“

 

Tortas „Opera“

Tortas „Opera“ 12 asm.

Jei artėja kokia nors iškilminga proga, kurią galbūt minės švelnios nostalgijos klasikiniams desertams kamuojami suaugusieji, išdrįskite pagaminti ir patiekti jiems tortą „Opera“. Jo receptu dalinasi profesionalus konditeris, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas. 

 

Šokoladinė tartaletė su karameliniu ir bezė kremu

Šokoladinė tartaletė su karameliniu ir bezė kremu 12 asm.

Šiame deserte išties netrūksta sodrių skonių – šokoladas pinasi su karamele, o viską vainikuoja bezė kremas.

Receptas iš knygos „Desertai. 365 receptai“

Makaronų apkepas su sūriu ir moliūgais

Makaronų apkepas su sūriu ir moliūgais 4 asm.

Gal ne visi žino klasikinį anglišką pavadinimą „Mac&Cheese“, tačiau visi pažįsta šį derinį: makaronai ir sūris. Kai namuose turite moliūgų, paskaninkite šią orkaitėje kepamą klasiką būtent jų tyre. Bus skanu, patikėkite, o receptas nesudėtingas!

Morenginis citrinų pyragas

Morenginis citrinų pyragas 12 asm.

Šis pyragas ir atrodo nekasdieniškai, ir jo skonis nuotabus – švelniai rūgštus kreminis citrininis įdaras puikiai kontrastuoja su purios morenginės „kepurės“ saldumu. Būtinai išbandykite!

Receptas iš knygos „Desertai. 365 receptai“

 

Skandinaviškas „Smørrebrød“ sumuštinis su varškės užtepėle ir rūkytu šamu

Skandinaviškas „Smørrebrød“ sumuštinis su varškės užtepėle ir rūkytu šamu 1 asm.

Julija Steponavičiūtė: Šiam sumuštiniui parinkti du riebesni produktai: kreminė varškės-ožkos pieno sūrio užtepėlė bei karšto rūkymo šamas, kurie puikiai dera prie su raugu keptos ruginės duonos rūgštelės. Deriniui užbaigti naudojami kaparėliai, švieži aromatingi krapai, kurie visada puikiai dera prie žuvies. Taip pat saldžiarūgščiai, trumpai marinuoti, raudonieji kopūstai su šalotiniais svogūnais.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką