Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Keptas karpis medaus padaže Kūčių vakarienei

Keptas karpis medaus padaže
Nidos Degutienės nuotr. / Keptas karpis medaus padaže

Nida Degutienė (Nidos receptai): Lenkiškas švenčių stalas neapsieina be karpio. Karpį kaimynai ruošia drebučiuose, patiekia su daržovėmis ir labai dažnai gamina karštą patiekalą – garstyčių ir medaus padaže keptą karpio filė. Beje, jei jums nelabai patinka specifinis karpio skonis, pagal šį receptą pagamintą žuvį greičiausiai pamėgsite ir jūs.

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Karpis 850 g filė su oda, be žvynų
  • Svogūnai 1 vnt. supjaustytas plonais griežinėliais
  • Česnakai 1 skiltelės supjaustyta labai plonomis juostelėmis
  • Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
  • Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
  • Miltai 0,5 st. pavoliojimui
  • Aliejus 0,3 st. kepimui ir dar šaukštelis padažui
  • Medus 2 valg. š. padažui
  • Garstyčios 2 valg. š. padažui

Kaip gaminti

1. Likus dienai iki patiekimo, nuplaukite ir gerai nusausinkite karpio filė. Supjaustykite porcijos dydžio gabalėliais, tada pabarstykite druska ir pipirais. Kiekvieną karpio gabalėlį iš abiejų pusių apvoliokite miltuose. Taip paruoštus karpio gabalėlius dėkite į sandariai užsidarantį indą, tarpuose tarp žuvies gabalėlių klodami svogūno žiedus, ir švelniai paspaudžiant, kad kuo daugiau svogūno skonio susigertų į karpį. Uždenkite indą ir laikykite šaldytuve parą (daugiausia – dvi paras).

2. Prieš patiekdami išimkite karpio gabalėlius iš indo, kuriame marinavote, svogūnus išmeskite, o karpį apkepinkite iš abiejų pusių įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

3. Orkaitę įkaitinkite iki 160°C.

4. Apkepintus žuvies gabalėlius sudėkite į kepimui orkaitėje skirtą indą ir pabarstykite česnako juostelėmis. Iš medaus, garstyčių ir aliejaus sumaišykite padažą ir juo apliekite karpio gabalėlius. Kepkite apie 15 minučių, kol padažas sušils, ims švelniai burbuliuoti.

5. Patiekite iškart.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką