Dabar populiaru
1 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.7 5 / 15
Jau įvertinote šį receptą

Keptas starkis su perlinių kruopų „Risotto“ ir traškiais burokėliais

Keptas starkis su perlinių kruopų „Risotto“ ir traškiais burokėliais
Recepto autoriaus nuotr. / Keptas starkis su perlinių kruopų „Risotto“ ir traškiais burokėliais

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Žuvis. Gerai įkaitinkite keptuvę. Įpilkite alyvuogių aliejaus, įdėkite porą lauro lapelių, česnako skiltelių ir iškart dėkite starkio gabalėlius odele į apačią.
  2. Pabarstykite druska, šviežiai maltais baltaisiais pipirais.
  3. Keptuvėje žuvies gabalėlius prispauskite lopetėle, nes kitaip žuvytė išsiries ir keps tik jos krašteliai.
  4. Kepkite, kol odelė įgaus gražią, auksinę spalvą. Apverskite, nuimkite nuo karščio.
  5. Pabarstykite dar kartą druska, baltaisiais pipirais, smulkintais krapais, uždėkite sviesto gabalėlius ir pašaukite į orkaitę, maždaug 3-5 minutėm, priklauso nuo žuvies storio.
  6. „Risotto“. Gerai perplaukite perlines kruopas ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite per naktį brinkti.
  7. Alyvuogių aliejuje apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir česnakus.
  8. Sudėkite nusunktas ir nusausintas, išbrinkintas kruopas.
  9. Minutę, dvi apkepkite. Supilkite baltą vyną. Kaitinkite, kol vynas beveik išgaruos.
  10. Sudėkite kubeliais pjaustytus marinuotus agurkėlius.
  11. Įpilkite karšto vištienos sultinio, kad apsemtų kruopas.
  12. Maišydami virkite. Kai sultinį kruopos beveik sugers, vėl įpilkite, kad apsemtų.
  13. Taip kartodami virkite, kol kruopos taps minkštos ir įgaus košės konsistenciją.
  14. Nuimkite nuo viryklės, įdėkite šalto sviesto gabalėlį, tarkuoto „Parmezano“ sūrio, smulkiai supjaustytų baziliko lapelių.
  15. Gerai išmaišykite ir išplakite.
  16. Traškūs burokėliai. Nulupkite ir plonomis juostelėmis sutarkuokite burokėlį. Virkite aliejuje 120 laipsnių karštyje.
  17. Kai virdamas aliejus nebekunkuliuoja, vadinasi, iš burokėlių drėgmė išgaravusi ir jie išvirę.
  18. Juos išimkite ir padėkite ant popierinės servetėlės, kad sugertų riebalus.
  19. Serviruokite. Pašildytoje, gilioje lėkštėje dėkite karštą perlinių kruopų „Risotto“. Ant viršaus starkio gabalėlius ir traškius burokėlių „šiaudelius“.
  20. Rekomendacijos. Šį nuostabų patiekalą galite dar daugiau „sulietuvinti“. Vietoj balto vyno įpilti lietuviško obuolių vyno, vietoj itališko „Parmezano“ naudoti brandintą „Džiugo“ sūrį, vietoj marinuotų agurkėlių imti raugintus. Gaminant „Rizotto“, nepadauginkite vištienos sultinio, geriau pilkite dažniau, bet po truputį. Nuolatos maišykite. Neperkepkite žuvies, kad netaptų „sausa“. Kaip aš sakau: iškepusios žuvies kepti nebereikia. Verdant burokėlių šiaudelius, aliejaus temperatūra turi būti neaukštesnė kaip 120 laipsnių, kitaip sudegs.

Gaminkite su meile ir gera nuotaika!

Receptas iš tinklaraščio: „Dano Virtuvė“

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Nesudėtingi, bet puikūs olandiški blynai

Nesudėtingi, bet puikūs olandiški blynai 4 asm.

Siūlome išsikepti didelių ir skanių olandiškų blynų. Tiesa, jų tešlą reikia paruošti bent valandą iki kepimo, o galima ir iš vakaro, tuomet ryte beliks viens-du-trys iškepti blynus ir jais mėgautis!

Itališki migdoliniai morengai

Itališki migdoliniai morengai 6 asm.

Gaminant itališkus morengus, iki pusės standumo išplakti baltymai dažniausiai užpilami karštu cukraus sirupu. Šie morengai laikomi stabiliausiais ir dažniausiai naudojami gaminant prancūzišką desertą macarons, tam tikras putėsių rūšis bei kremus.

 

Traškūs migdoliniai sausainiai

Traškūs migdoliniai sausainiai 6 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šie sausainukai skirti Kalėdoms, nes, manau, jie puikiai tiks šventei, bet tikrai ne tik jai. Migdolinių sausainukų galite iškepti kelios dienos iki Kalėdų ir iš jų paruošti dovanas, labai gražiai atrodytų supakuoti stikliniuose indeliuose.

Ukrainietiškas kepenėlių tortas, tinkantis šventiniam stalui

Ukrainietiškas kepenėlių tortas, tinkantis šventiniam stalui 8 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Vištienos kepenėlės turbūt nėra daugelio mūsų pirkinių sąrašo pirmaujančiose pozicijose. Nors šis subproduktas turi daug cholesterolio, bet jame taip daug ir vitaminų bei mineralų. Tad kartais paragauti galima. Svarbiausia – saikas.

Svarbu nusipirkti kokybiškų kepenėlių – kad jos būtų tamsiai rudos spalvos, blizgančios ir glotnios. Taip pat neturėtų būti kraujo krešulių, gyslų ar kokių plėvių – nuo jų patiekale gali atsirasti kartumas. Tokius dalykus prieš gaminant reikia pašalinti. Taip pat įsitikinkite, kad patiekalą gerai termiškai apdorojote.

Pikantiška pynė su moliūgais, feta ir spanguolėmis

Pikantiška pynė su moliūgais, feta ir spanguolėmis 4 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): siūlau pasigaminti rudeniškai-žiemišką ir gardų kepinį su moliūgu, fetos sūriu ir spanguolėmis. Keptas moliūgas, stipraus skonio feta ir saldžios spanguolės su lengvu cinamono akcentu sukuria idealų pikantišką skonį, o traški sluoksniuotos tešlos plutelė aprengia šiuos ingredientus tikrai šventei.

Sultinga tešloje kepta kalakuto krūtinėlė

Sultinga tešloje kepta kalakuto krūtinėlė 4 asm.

Mėsininkai ir kalakutų augintojai tvirtina, jog kuo kalakutas didesnis, tuo jis skanesnis. Tačiau ką daryti tiems kalakutienos gerbėjams, kurie prie stalo sės dviese, tryse ar keturiese, o ne su puse giminės? Vienas iš variantų – rinktis kalakuto krūtinėlę. Mes siūlome ją kepti tešloje, nes taip ji neišsausės, o skonio suteiks keli kartu su mėsa tešlos apvalkale „uždaromi“ priedai.

Veganiškas šokoladinis lazdyno riešutų pyragas

Veganiškas šokoladinis lazdyno riešutų pyragas 8 asm.

Išsikepkite netradicinį pyragą, kuriame nėra nei miltų, nei kiaušinių, nei pieno. Tačiau patikėkite, bus skanu!

 

Puri speltų miltų duona

Puri speltų miltų duona 6 asm.

Siūlome išsikepti purios „brioche“ duonos, tačiau atiduodame ir duoklę sveikai mitybai – kepsime ją iš speltų miltų.

Prancūziška triušienos užtepėlė „rillettes“, tinkanti šventėms

Prancūziška triušienos užtepėlė „rillettes“, tinkanti šventėms 8 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai)Rillettes – taip vadinasi tradicinė riebi prancūziška mėsos užtepėlė – gali būti gaminama iš įvairios mėsos ir gardinama pačiais įvairiausiais priedais – žaliaisiais pipirais, riešutais (ypač pistacijų) ir kitais. Rillettes retas prancūzas gamina namuose pats, nes užsukęs į bet kurią mėsinę gali pasirinkti keleto rūšių jau pagamintos. Rillettes gali ilgai stovėti šaldytuve, nes jas užkonservuoja riebalai, kurių šiame patiekale išties nemažai. Rillettes dažname restorane patiekiamos kaip užkandis, o prancūziškuose namuose švenčių stalas be rillettes tikrai sunkiai įsivaizduojamas.

Pusryčių blynai su jogurtu

Pusryčių blynai su jogurtu 4 asm.

Graikiškas jogurtas puikiai tinka ne tik salotoms gardinti ar padažams maišyti, bet ir blynų tešlai užmaišyti.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką