Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.7 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Keptas viščiukas su kokosų pienu ir žaliosiomis citrinomis

Kepti viščiukai su citrusais
Vida Press nuotr. / Kepti viščiukai su citrusais

Jei nusibodo visi turimi kepto viščiuko receptai, siūlome naują – šįkart viščiukui kompaniją palaiko egzotišką derinį kuriantis kokosų pienas ir žaliosios citrinos (laimai).

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C laipsnių temperatūros.

2. Sumaišykite vienos citrinos sultis ir nutarkuotą žievelę su kokosų pienu ir alyvuogių aliejumi.

3. Antrąją citriną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Atsargiai šiek tiek atkelkite viščiuko odelę ir, kur tik pavyksta, pakiškite po odele citrinos griežinėlius.

4. Dėkite viščiuką į erdvų kepimo indą aukštesniais kraštais, apipilkite kokosų pieno mišiniu, pabarstykite druska, pipirais ir dėkite kepti. Kepkite 1 val. ir 15 min. Kas keliolika minučių atidarykite orkaitę ir palaistykite viščiuką (vėliau – ir bulves) kokosų pienu nuo kepimo indo dugno.

5. Kol viščiukas kepa, česnakus išskaidykite skiltelėmis, tačiau nelupkite, bulves labai gerai nušveiskite šepetėliu ir supjaustykite skiltelėmis.

6. Likus 25 min. iki tol, kol viščiukas iškeps, trumpam išimkite iš orkaitės kepimo formą ir apdėliokite viščiuką supjaustytomis bulvėmis, tolygiai paskirstykite ir česnakų skilteles, palaistykite viską kokosų pienu ir vėl dėkite į orkaitę kepti.

 

7. Nedideliame prikaistuvyje užvirinkite vandenį, suberkite žirnelius ir pavirkite 10 min., tuomet nusunkite, perliekite šaltu vandeniu ir likus 5 min. iki tol, kol viščiukas iškeps, suberkite juos ant bulvių.

8. Išimkite apskrudusį viščiuką ir daržoves iš orkaitės, leiskite kelias minutes „pailsėti“ ir tiekite.

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Aguonų pyragas su mandarinais

Aguonų pyragas su mandarinais 6 asm.

Šis pyragas suvienija 2 nuostabius ingredientus, siejamus su žiema ir su Kalėdomis, – mandarinus bei aguonas. Kepkite ir ragaukite!

 

Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais

Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais 6 asm.

Šį pyragą galima vadinti tikru paskutinės minutės pasiūlymu Kalėdoms, mat jo nereikia brandinti, pertepti ar ypatingai dekoruoti. Paprasta, tačiau neprasta! 

 

Šaldytų uogų ir burokėlių kokteilis

Šaldytų uogų ir burokėlių kokteilis 2 asm.

Šis ryškiai rausvas kokteilis nustebina ne tik spalva, bet ir skoniu, verta išbandyti!

 

Energijos suteikiantis obuolių kokteilis

Energijos suteikiantis obuolių kokteilis 1 asm.

3 populiarių vaisių derinys sukuria puikaus skonio, gerai atgaivinantį ir energijos suteikiantį gėrimą.

 

Gaivus mėtinis gėrimas

Gaivus mėtinis gėrimas 2 asm.

Tai puikus gaivinantis kokteilis po šventinio maratono visai šeimynai.

 

Žaliasis kivių kokteilis su špinatais

Žaliasis kivių kokteilis su špinatais 1 asm.

Ryškaus skonio, labai gaivus kokteilis padės detoksikuoti organizmą, jei kurį laiką šiek tiek piktnaudžiavote maistu.

 

Įdaryta vištos krūtinėlė su aštriais karamelizuotais obuoliais

Įdaryta vištos krūtinėlė su aštriais karamelizuotais obuoliais 4 asm.

Jei ruošiatės šventei, šefas Ruslanas Bolgovas siūlo paruošti vištienos krūtinėlę, įdarytą moliūgų sėklomis, kuskuso kruopomis bei saulėje džiovintais pomidorais. „Sotu, lengva, šventiška“, – taip trumpai šį patiekalą apibūdina jis, prie įdarytos vištienos krūtinėlės rekomenduojantis aštrius karamelizuotus obuolius.

Šventinis riešutų vyniotinis su varške

Šventinis riešutų vyniotinis su varške 10 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Gal Jums neteko varškės vyniotinio pavadinti tortu, bet manau, kad šį tikrai galima taip vadinti – nors jis neatrodo lyg tipiškas tortas, čia yra ir biskvitas, ir pertepimas, ir net papuošimas. Geriausia yra tai, jog gali būti, kad visų produktų, šiam tortui, jau turite namie, o pasigaminti jį yra labai paprasta, greita ir nereikalauja jokių ypatingų įrankių ar skardų, kurios gali būt jau užimtos kitais šventiniam stalui paruoštais patiekalais.

 

Meksikietiškas Trijų Karalių pyragas „Rosca de reyes“

Meksikietiškas Trijų Karalių pyragas „Rosca de reyes“ 10 asm.

Jolanta Vitkutė: Per Trijų karalių dieną, sausio 6-ąją, meksikiečiai tradiciškai su šeima arba draugais valgo karaliaus pyragą – „rosca de reyes“ – tai tarsi didžiulis sviestinės tešlos riestainis, gardintas cukruotais vaisiais ir aplietas cukraus glajumi. Bet smagiausia, jog jame suslapstytos plastikinės lėlytės! 

 

Kepti ankštiniai pipirai su brinzos sūriu

Kepti ankštiniai pipirai su brinzos sūriu 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Anądien parduotuvėje sūrių skyriuje žvilgsnis užkliuvo už bulgariškos brinzos. Tarpušventyje dažnai norisi paklaidžioti mažiau įprastų skonių vietose. Prisiminiau, kad Bulgarija buvo bene pirmasis mano „užsienis“ ir kad ši Balkanų šalis paliko daug skanių prisiminimų. Vienas iš jų – brinza įdaryti ir apkepti ankštiniai pipirai (bulgariškai – чушки бюрек).

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką