Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.6 5 / 24
Jau įvertinote šį receptą

Kepti brokoliniai ir žiediniai kopūstai

Kepti brokoliai ir žiediniai kopūstai
Mariaus Žičiaus nuotr. / Kepti brokoliai ir žiediniai kopūstai

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Brokolinius ir žiedinius kopūstus išskirstykite panašaus dydžio žiedynais, sudėkite į didelį dubenį, supilkite aliejų, uždenkite ir gerokai pakratykite, kad visos daržovės sudrėktų nuo aliejaus ir savo sulčių.

2. Į negilų kepimo indą daržoves sudėkite vienu sluoksniu ir kepkite 220 °C orkaitėje 15 min. Įpusėjus kepimo laikui, apverskite.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Vištienos petukai su imbieru

Vištienos petukai su imbieru 4 asm.

Vytaras Radzevičius (“Pasaulio puodai”): Jei šventinį, pavyzdžiui, Velykų stalą, sugalvosite paįvairinti neįprastais skoniais – šis patiekalas kaip tik. Imbieras suteiks aštrumo ir egzotiško skonio, užmarinuoti vištienos petukus galima iš anksto, o sėdant prie stalo prireiks ketvirčio valandos patiekalui iškepti.

Ypatingos grikių „tabbouleh“ salotos

Ypatingos grikių „tabbouleh“ salotos 2 asm.

Pasigaminkite salotų, kurių įkvėpimu tapo Artimųjų Rytų virtuvė, tačiau jos idealiai subalansuotos lietuviškam skoniui. Jų receptu dalinasi virtuvės šefas Liutauras Čeprackas.

Velykiniai sausainiai su klevų sirupu

Velykiniai sausainiai su klevų sirupu 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šie sausainiai trapūs, su švelniais klevų sirupo ir citrinos poskoniais. Sausainius skirtingų spalvų šokoladu dekoravo dukra, o tuos su skylutėmis, kabinsime ant prasprogusių medžio šakelių, kurias pamerkiau prieš Velykas vazoje. 

Linksmai atrodantis varškės pyragas „Kiaušinienė“ Velykoms

Linksmai atrodantis varškės pyragas „Kiaušinienė“ Velykoms 10 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Vienas desertų, kuriam neatsispiria net sočiausi svečiai – nekepti gaivūs jogurtiniai arba želės pyragai. Šis, kurį jums siūlau, nėra iš serijos „nulis kalorijų“, tačiau savo lengvumu ir gaivumu tikrai tiks ir patiks tokioms svarbioms šventėms, kaip Velykos. O ką jau bekalbėti apie deserto patiekimą, kuris tikrai nustebins, o gal net ir prajuokins jūsų svečius!

 

Paprikų ir pievagrybių užtepėlė

Paprikų ir pievagrybių užtepėlė 4 asm.

Įdomi ir gardi užtepėlė, iš kelių ingredientų, kurių visada gausu parduotuvėse. 

 

Sūdytos lašišos užtepėlė

Sūdytos lašišos užtepėlė 4 asm.

Vos per kelias minutes pagaminama užtepėlė tiks ir ant kasdienio, ir ant šventinio stalo!

 

Keksiukai su rikota ir bazilikų kremu

Keksiukai su rikota ir bazilikų kremu 6 asm.

Domantė Slapšinskaitė, „But first food“ autorė: „Šiemet norėjau netradiciškai pažvelgti į Velykų stalą, todėl vietoj pyrago naudojau keksų formeles, o varškę pakeičiau rikota. Būtent dėl to, keksiukai tampa traškūs išorėje, bet drėgni ir minkšti viduje. O netikėtas bazilikų ir maskarponės derinys puikiai dera su citrininiais keksais ir jų neapsunkina“.

Varškės keksas su juodaisiais serbentais be pridėtinio cukraus

Varškės keksas su juodaisiais serbentais be pridėtinio cukraus 10 asm.

Tinklaraščio „Feed my sister“ autorės Rūta ir Asta: „Šventei visada norisi deserto, tad sukūrėme lengvai pagaminamą, tobulo skonio, su ryškiais pagrindiniais ingredientais – varške ir juodaisiais serbentais. Naudojome natūraliai saldų klevų sirupą, taip suteikdamos keksui savitą tekstūrą. O labiausiai mus džiugina kekso viršuje esantis gaivus jogurto, varškės ir vanilės kremas su visa karūna karamelizuotų migdolų“.

 

Citrininis keksas be pieno produktų

Citrininis keksas be pieno produktų 8 asm.

Julija Steponavičiūtė: Mano siūlomas klasikinis citrinos ir aguonų pyragas – be pieno produktų puikiai tiks ir tiems, kas netoleruoja laktozės. Pyrago pagrindui pasirinkau šviesius speltų miltus, kurie yra naudingesni, nei įprasti kvietiniai miltai. Šį pyragą paprasta iškepti, o dėl dekoratyvaus glajaus bei karamelizuotų migdolų, jis puikiai atrodys ant šventinio stalo.

 

Senovinė mielinė boba Velykom

Senovinė mielinė boba Velykom 8 asm.

Strelkabelka.lt: Kaip ir visi mieliniai kepiniai, ši boba skaniausia yra pirmą dieną, bet ir antrą dieną šita boba vis dar buvo minkšta (per naktį laikiau uždengtą). Ji man priminė itališką „colombą“ – vietoj razinų įdėjus ten cukatų, gal šiek tiek daugiau cukraus, tikrai labai panašų rezultatą gautume.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką