Dabar populiaru
2 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.9 5 / 10
Jau įvertinote šį receptą

Kepti sumuštiniai su obuoliais ir čederio sūriu

Sumuštinis su čederio sūriu
Vida Press nuotr. / Sumuštinis su čederio sūriu

Paruoškite šeimai ar bičiulių būriui nuostabių karštų sumuštinių su obuoliais ir ryškaus skonio, puikiai besilydančiu čederio sūriu.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Duona 8 riekės sumuštinių, tinka ir kvietinė, ir speltų miltų
  • Sviestas 1 arbat. š. kambario temperatūros
  • Garstyčios 1 arbat. š. grūdėtųjų (galite ir nemnaudoti)
  • Čederio sūris 120 g sutarkuoto burokine tarka
  • Obuoliai 2 vnt. supjaustyti itin plonais griežinėliais

Kaip gaminti

1. Priklausomai nuo jūsų keptuvės dydžio, kepkite po vieną ar du sumuštinius vienu kartu. Kiekvienam sumuštiniui reikės po dvi duonos riekes. Įkaitinkite nepridegančią keptuvę ant vidutinės ugnies. Vieną iš dviejų sumuštinio riekių patepkite sviestu ir dėkite sviestuota puse žemyn į keptuvę, uždėkite vos vos garstyčių (jei naudojate), dėkite gerą žiupsnį sūrio, paskirstykite, uždėkite kelis griežinėlius obuolių, o tuomet vėl sūrio. Galiausiai ant viršaus vožkite antrąją sumuštiniui skirtą duonos riekę, pateptą sviestu, tik šįkart jau sviestuota puse į viršų.

2. Kepkite, kol sūris bus akivaizdžiai išsilydęs, o tada atsargiai apverskite sumuštinį, kad apkeptų ir antroji jo pusė. Beje, kepant antrąją pusę, duona gali imti greičiau degti, tad jei reikia, sumažinkite kaitrą ir atidžiai stebėkite, kas vyksta keptuvėje.

3. Išimkite sumuštinius, perpjaukite juos perpus įstrižai, kad gautumėte trikampius, ir valgykite nieko nelaukdami. Jei norisi rimtesnių sumuštinių, obuolius galite pakeisti vienu kitu gabalėliu rūkytos šoninės.

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Aguonų pyragas su mandarinais

Aguonų pyragas su mandarinais 6 asm.

Šis pyragas suvienija 2 nuostabius ingredientus, siejamus su žiema ir su Kalėdomis, – mandarinus bei aguonas. Kepkite ir ragaukite!

 

Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais

Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais 6 asm.

Šį pyragą galima vadinti tikru paskutinės minutės pasiūlymu Kalėdoms, mat jo nereikia brandinti, pertepti ar ypatingai dekoruoti. Paprasta, tačiau neprasta! 

 

Šaldytų uogų ir burokėlių kokteilis

Šaldytų uogų ir burokėlių kokteilis 2 asm.

Šis ryškiai rausvas kokteilis nustebina ne tik spalva, bet ir skoniu, verta išbandyti!

 

Energijos suteikiantis obuolių kokteilis

Energijos suteikiantis obuolių kokteilis 1 asm.

3 populiarių vaisių derinys sukuria puikaus skonio, gerai atgaivinantį ir energijos suteikiantį gėrimą.

 

Gaivus mėtinis gėrimas

Gaivus mėtinis gėrimas 2 asm.

Tai puikus gaivinantis kokteilis po šventinio maratono visai šeimynai.

 

Žaliasis kivių kokteilis su špinatais

Žaliasis kivių kokteilis su špinatais 1 asm.

Ryškaus skonio, labai gaivus kokteilis padės detoksikuoti organizmą, jei kurį laiką šiek tiek piktnaudžiavote maistu.

 

Įdaryta vištos krūtinėlė su aštriais karamelizuotais obuoliais

Įdaryta vištos krūtinėlė su aštriais karamelizuotais obuoliais 4 asm.

Jei ruošiatės šventei, šefas Ruslanas Bolgovas siūlo paruošti vištienos krūtinėlę, įdarytą moliūgų sėklomis, kuskuso kruopomis bei saulėje džiovintais pomidorais. „Sotu, lengva, šventiška“, – taip trumpai šį patiekalą apibūdina jis, prie įdarytos vištienos krūtinėlės rekomenduojantis aštrius karamelizuotus obuolius.

Šventinis riešutų vyniotinis su varške

Šventinis riešutų vyniotinis su varške 10 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Gal Jums neteko varškės vyniotinio pavadinti tortu, bet manau, kad šį tikrai galima taip vadinti – nors jis neatrodo lyg tipiškas tortas, čia yra ir biskvitas, ir pertepimas, ir net papuošimas. Geriausia yra tai, jog gali būti, kad visų produktų, šiam tortui, jau turite namie, o pasigaminti jį yra labai paprasta, greita ir nereikalauja jokių ypatingų įrankių ar skardų, kurios gali būt jau užimtos kitais šventiniam stalui paruoštais patiekalais.

 

Meksikietiškas Trijų Karalių pyragas „Rosca de reyes“

Meksikietiškas Trijų Karalių pyragas „Rosca de reyes“ 10 asm.

Jolanta Vitkutė: Per Trijų karalių dieną, sausio 6-ąją, meksikiečiai tradiciškai su šeima arba draugais valgo karaliaus pyragą – „rosca de reyes“ – tai tarsi didžiulis sviestinės tešlos riestainis, gardintas cukruotais vaisiais ir aplietas cukraus glajumi. Bet smagiausia, jog jame suslapstytos plastikinės lėlytės! 

 

Kepti ankštiniai pipirai su brinzos sūriu

Kepti ankštiniai pipirai su brinzos sūriu 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Anądien parduotuvėje sūrių skyriuje žvilgsnis užkliuvo už bulgariškos brinzos. Tarpušventyje dažnai norisi paklaidžioti mažiau įprastų skonių vietose. Prisiminiau, kad Bulgarija buvo bene pirmasis mano „užsienis“ ir kad ši Balkanų šalis paliko daug skanių prisiminimų. Vienas iš jų – brinza įdaryti ir apkepti ankštiniai pipirai (bulgariškai – чушки бюрек).

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką