Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.2 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Keptos bulvės su varške ir saliamiu

Keptos bulvės su varške ir saliamiu
Fotolia nuotr. / Keptos bulvės su varške ir saliamiu

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Bulves nušveiskite šepetėliu, nuplaukite tekančio vandens srove, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Kiekvienoje bulvėje įpjaukite kryžiuką, sudėkite į skardą ir kepkite 220 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.

3. Kol bulvės kepa, paruoškite varškės ir saliamio padažą. Varškę sutrinkite šakute, įmaišykite grietinę arba jogurtą, išspauskite česnaką, suberkite smulkiai kapotus krapus, pagardinkite pipirais, pasūdykite ir gerai išmaišykite.

4. Pusę saliamio supjaustykite plonais griežinėliais, kitą pusę – kubeliais. Kubeliais pjaustytą dešrą įmaišykite į varškės padažą.

5. Ištraukite bulves iš orkaitės ir spustelėkite iš šonų, kad atsivertų. Pabarstykite druska, uždėkite gabalėlį sviesto. Ant kiekvienos bulvės užkrėskite varškės padažo, ant viršaus uždėkite griežinėliais pjaustyto saliamio.

6. Patiekite su salotų lapais, juodosiomis alyvuogėmis ir raudonojo svogūno griežinėliais.

Kategorijos

 

Daugiau receptų

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo 6 asm.

Vos keli ingredientai, maždaug pusvalandis ir galėsite mėgautis puikiai sausainiais be glitimo. Sandariame inde jie išliks trapūs kelias dienas.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką