Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 1.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Keptos kriaušės su vytintu kumpiu ir ožkų pieno sūriu pagal Beatą Nicholson

Keptos kriaušės su vytintu kumpiu ir ožkų pieno sūriu
Dovilės Jakštaitės nuotr. / Keptos kriaušės su vytintu kumpiu ir ožkų pieno sūriu

„Kai šio patiekalo nuotrauką įkėliau į instagramą, visi prašė recepto. Bet recepto čia lyg ir nėra – viskas labai paprasta ir matyti nuotraukoje: kriaušės iš mano tėčio sodo, apkeptos orkaitėje, į vidų ožkų pieno sūrio įdėta, šalia patiekta vytinto kumpio. Dar pabarstyta moliūgų sėklų, gardžiai su prieskoniais pakeptų. Pasakiškai skanu ir gražu“, – pristatydama šį receptą sako TV laidų vedėja, kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Kriaušes nuplauname, nuskutame, perpjauname pusiau, išskobiame sėklas, puseles dubenyje sumaišome su balzaminiu actu ir keliais šaukštais medaus. Paragaujame, ar ne per saldu. Jei kriaušės labai prisirpusios, medaus galima nedėti.

2. Kepimo popieriumi išklotoje skardoje paskleidžiame kriaušes, šauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepame 15–20 minučių. Atvėsiname.

3. Į keptuvę įpilame aliejaus ir suberiame sėklas, prieskonius, viską maišydami kaitiname. Kai moliūgų sėklos pradės pokšėti, užberiame druskos; sėklos nuo karščio šiek tiek išsipūs.

4. Ant kriaušių tepame šaukštelį sūrio, dedame kumpio ir gausiai pabarstome moliūgų sėklomis.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Apverstas rabarbarų pyragas su migdolais

Apverstas rabarbarų pyragas su migdolais 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šis apverstas pyragas visai be rafinuotų kvietinių miltų, vietoj jų į tešlą bėriau maistingus migdolų miltus, todėl jis yra dar ir be glitimo. Pyragas ypač gardus, nes rabarbarai po tešla gardžiai karamelizuojasi ir sudrėkina viršuje kepusį biskvitą.

Ukrainietiškas obuolių ir varškės pyragas

Ukrainietiškas obuolių ir varškės pyragas 8 asm.

1. Varškę išsukite su cukrumi ir grietine. Sudėkite valgomąją sodą, suberkite cukrų ir supilkite kiaušinio baltymą. Sudėkite margariną. Viską išmaišykite, palengva sijodami ir miltus. Miltus berkite tol, kol tešla išlieka pakankamai minkšta. 2....
Varškės pyragas su razinomis

Varškės pyragas su razinomis 8 asm.

Ilgai neužgaišite, sudėtingų ingredientų taip pat neprireiks ir greitai ant stalo puikuosis gardus pyragas!

 

Marmurinis pyragas su kakava

Marmurinis pyragas su kakava 8 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. 2. Vidutinio dydžio kepimo indą ištepkite riebalais ir šiek tiek pabarstykite miltais. 3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, sviestą, kiaušinius, vanilę ir pieną. Maiš...
Pyragas iš lietuviškų grybų

Pyragas iš lietuviškų grybų 6 asm.

Namai pakvips lietuviško miško gėrybėmis, jeigu išbandysite pyrago, įdaryto grybais, receptą. Šis kepinys – puikus būdas sočiai ir skaniai pavalgyti bei nustebinti ne tik namiškius, bet ir svečius. 

Trisluoksnis močiutės obuolių pyragas

Trisluoksnis močiutės obuolių pyragas 6 asm.

Yra daugybė būdų pasigaminti obuolių pyragą, tačiau žmonėms labiausiai patinka trijų sluoksnių trupininis obuolių pyragas, kurį dar vaikystėje dažnas išmoko kepti iš savo močiutės. Pirmą jo sluoksnį sudaro vientisa sviestinė tešla, viduryje – obuoliai, maišyti su cinamonu ir citrinos sultimis, o viršuje – traškūs sviestinės tešlos ir avižų trupiniai.

Granola su džiovintomis spanguolėmis

Granola su džiovintomis spanguolėmis 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. 2. Dideliame dubenyje išmaišykite avižas, kviečių grūdų gemalus, graikinius riešutus ir džiovintas spanguoles. 3. Atskirame dubenyje išmaišykite aliejų, medų ir cinamoną. 4. Sausus ingredientus užpilkite...
Sveikuoliška granola su riešutais ir sėklomis

Sveikuoliška granola su riešutais ir sėklomis 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. 2. Tuomet dubenyje sumaišykite avižas, riešutus, sėklas, druską ir cinamoną. Ten supilkite aliejų, medų ir gerai išmaišykite. Supilkite paruoštą granolos miš...
Bananų ir datulių keksiukai su džiovintais abrikosais

Bananų ir datulių keksiukai su džiovintais abrikosais 4 asm.

1. Jogurtą sumaišykite su soda, supilkite į smulkintuvą, sudėkite trintus bananus, datules, kiaušinius, agavų sirupą, vanilės ekstraktą ir išplakite iki vientisos masės. 2. Mirkytus abrikosus nusausinkite, apvoliokite kukurūzų miltuose. Išplaktą masę...
Avižiniai sausainiai su razinomis ir riešutais

Avižiniai sausainiai su razinomis ir riešutais 6 asm.

1. Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. 2. Viename dubenyje gerai sumaišykite miltus, kepimo miltelius, smulkintus riešutus ar saulėgrąžas ir druską. 3. Kitame dubenyje plaktuvu gerai išplakite kiaušinius, cukrų...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką