Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.4 5 / 41
Jau įvertinote šį receptą

Kiniška generolo Tso vištiena

Generolo Tso vištiena
Nidos Degutienės nuotr. / Generolo Tso vištiena

Nida Degutienė (Nidos receptai): Generolo Tso vištiena – tai patiekalas, kurį rasite bene kiekvieno Niujorko kinų restorano meniu. Nežinia, kiek realybėje šis maistas turi bendro su garsiu Kinijos generolu, tačiau sakoma, kad regionas, iš kurio kilęs generolas Tso, nė negirdėjęs apie tokį patiekalą.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Štai šis, mano pateikiamas Generolo Tso vištienos variantas, iš Fuchsios Dunlop knygos „Every Grain of Rice“. Autorė tvirtina, kad patiekalą išmoko gaminti iš vieno kinų šefo restorane Taipėjuje.

Jei gaminsite tiksliai pagal instrukcijas, gausite tipišką (tikrą!) kinišką patiekalą – vištienos gabalėlius turtingame lipniame rūgštokame padaže, lygiai taip, kaip patiekalus gamina Kinijoje. Tačiau jei norite lietuviškai-kiniškos versijos, patariu į padažą įdėti bent 1 šaukštelį cukraus, kad būtų tas geidžiamas saldžiarūgštis efektas (prie kurio mes visi pratę)...

1. Vištieną supjaustykite mažais gabalėliais (geriausia plonomis pailgomis apie 3–4 cm ilgio juostelėmis). Dubenėlyje sumaišykite marinatui skirtus ingredientus, sudėkite supjaustytus vištienos gabalėlius, rankomis įmasažuokite į juos marinatą ir atidėkite į šalį, kol darysite kitus darbus (galite palikti marinuotis vištieną keletui valandų arba per naktį – laikykite šaldytuve).

2. Sumaišykite visus padažo ingredientus ir atidėkite į šalį.

3. Gilioje keptuvėje arba wok keptuvėje (arba gruzdintuvėje) įkaitinkite aliejų. Karštame aliejuje apskrudinkite vištienos gabalėlius, kol šie taps traškūs. Atidėkite į šalį ant popieriniu rankšluosčiu ištiestos lėkštės, kad susigertų riebalų perteklius.

4. Baigus skrudinti mėsą, išpilkite aliejų, jei reikia, nusausinkite wok keptuvę. Įpilkite dar pora šaukštų aliejaus, sumeskite čili pipirus (jei norite, kad būtų mažiau aštru, pašalinkite čili pipirų sėklas – jos duoda daugiausia aštrumo), ir labai trumpai apskrudinkite (tik žiūrėkite, kad čili nesudegtų). Suberkite imbierus ir česnakus, dar pakepinkite keletą sekundžių, kol pasklis aromatas.

5. Supilkite padažą ir maišydami virinkite, kol padažas sutirštės. Pabaigoje sudėkite apkepintą vištieną ir viską maišydami pakepinkite, kad kiekvienas gabalėlis pasidengtų padažu. Pabaigoje pašlakstykite sezamų aliejumi.

6. Patiekite iškart, pabarstę žaliais svogūnų laiškais, su virtais ryžiais.

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu 4 asm.

1. Pagaminkite padažą virtuviniame kombaine išplakdami fetos sūrį su grietinėle ir agurkėliais. 2. Burokėlius sutarkuokite burokine tarka. Miežines kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje. Visus ingredientus gerai sumaišykite, pagardinkite druska ir...
Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba

Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

1. Supjaustykite svogūnus ir morkas, o tada apkepkite puode su keliais šaukštais aliejaus. Sudėkite bulves ir žiedinius kopūstus. Užpilkite daržovių sultiniu ir virkite tol, kol visos daržovės suminkštės. 2. Sriubą sutrinkite virtuviniu kombainu ar...
Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė

Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė 1 asm.

1. Bolivines balandas išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės ir nukoškite. 2. Daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais. 3. Į keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite daržoves. Sudėkite virtas...
Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu

Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu 10 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. 2. Sumaišykite visus tešlos ingredientus, išskyrus morkas ir riešutus. 3. Sutarkuokite morkas ir kartu su riešutais suberkite jas į tešlą bei viską išmaišykite. 4. Visą tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą....
Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas

Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas 8 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C. 23 cm skersmens (arba panašaus dydžio) kepimo skardą ištepkite sviestu tik tiek, kad skarda pasidengtu riebaliniu sluoksniu. 2. Obuolių skilteles ištepkite citrinų sultimis. 3. Sviestą ir cukrų išmaišykite atskirame...
Obuolių tartas su abrikosų džemu

Obuolių tartas su abrikosų džemu 8 asm.

1. Tartos kepimo formą šiek tiek apibarstę miltais išklokite bemiele sluoksniuota tešla. Tešlą skardoje subadykite šakute ir trumpam padėkite į šalį. 2. Įkaitinkite keptuvę ir į ją įpilkite 2 valgomuosius šaukštus vandens, sudėkite sviestą bei...
Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas

Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas 4 asm.

Yra ir paprastų, ir sudėtingų būdų, kaip paruošti slyvas, tačiau prancūzų sukurtas nuostabaus apkepo receptas prašyte prašosi būti išbandytas.

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu 4 asm.

Ar maistas gali pakelti nuotaiką? Žinoma, taip! Tokių galių turi makaronų apkepas su sūriu, patiekiamas su naminiu pomidorų padažu. 

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Paklausta, kaip gaminti tzatziki, ponia Stella, šeimininkaujanti vienoje kaimiškoje tavernoje Graikijoje, recepto neslepia, greitai išdėsto ir pabrėžia, kad svarbiausia jame – daug česnako. Visa kita – skonio reikalas.

Slyvų pyragas su morengine karūna

Slyvų pyragas su morengine karūna 8 asm.

Šio pasakiško pyrago receptu, kuriam prireiks šviežių slyvų, vienoje savo knygų dalijasi žymus šefas Yotamas Ottolenghi.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką