Dabar populiaru
15min be reklamos
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.2 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Kiniški virtiniai su vištienos ir krevečių įdaru

Kiniški virtiniai „jiaozi“
Vida Press nuotr. / Kiniški virtiniai „jiaozi“

Kviečiame išbandyti kiniškus virtinius „jiaozi“, itin įmantrių ingredientų jiems neprireiks, o egzotikos dvelksmas ant stalo garantuotas.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Persijokite miltus į didelį dubenį, suberkite druską ir supilkite vandenį, maišykite masę šakute (dar autentiškiau – mediniais pagaliukais), kol viskas pravės ir galėsite imtis minkymo rankomis, galite įpilti dar kiek vandens, jei jaučiate, jog masė sausoka. Išminkykite vientisą, elastingą tešlą, o tada dėkite į šiek tiek miltais pabarstytą švarų dubenį, pridenkite virtuviniu rankšluosčiu ir leiskite pastovėti kambario temperatūroje 30 min.

2. Kol tešla „ilsisi“, paruoškite įdarą. Jam skirtus produktus sudėkite į platų dubenį ir maišykite viena kryptimi, kol visi ingredientai tolygiai pasiskirstys. Labai įnirtingai maišyti nereikia, svarbiau tai, kad prieš gaminant įdarą visi ingredientai būtų itin gerai susmulkinti, tada jie nesunkiai susijungs.

3. Padažui skirtus ingredientus taip pat sumaišykite atskirame dubenėlyje ir atidėkite į šalį.

4. Tešlą padalykite į dvi dalis ir iš kiekvienos jų ant miltuoto paviršiaus iškočiokite po cilindro formos gabalą, kurį supjaustykite į 12 gabaliukų (taigi, iš visos tešlos gausite 24).

5. Kiekvieną tešlos gabaliuką iškočiokite iki maždaug 6 cm skersmens skritulio. Į kiekvieno tokio skritulio vidurį dėkite apie šaukštą įdaro, blynelio pakraštėlį kiek sudrėkinkite vandeniu, tada sulenkite pusiau ir labai gerai užspaudykite, stengdamiesi nepažeisti tešlos. Būtent šiame formavimo etape jums tikrai pravers pagalba, tad pasirūpinkite, jog draugai ar artimieji būtų šalia!

 

6. Dideliame puode užvirkite vandenį, pasūdykite ir atsargiai suleiskite virtinius. Virkite apie 5 min., arba kol jie iškils į vandens paviršių. Išgriebkite kiaurasamčiu į didelį dubenį, o tada tiekite ant stalo kartu su padažu, į kurį skanu virtinius mirkyti.

Beje, jei norite, galite virtinius virti ir garų puode, tai užtruks apie 15 min., arba tol, kol įdaras bus išviręs (išimkite vieną virtinį, perpjaukite ir patikrinkite, kad būtumėte tikri). Nepamirškite patepti rėčio dugno aliejumi, jei jis metalinis, priešingu atveju tešla prilips, ir bus bėdos.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Greitas jogurto ir persimonų desertas su pistacijomis

Greitas jogurto ir persimonų desertas su pistacijomis 2 asm.

Nors šį skanėstą įvardijame kaip „desertą“, tie, kas mėgsta saldesnius pusryčius, gali juo mėgautis ir ryte. Lengvas, gaivus, elegantiškas patiekalas paruošiamas vos per kelias minutes, o svarbiausias jo akcentas – gerai prinokę, saldūs persimonai.

Itališkos lazdelės „grissini“ su rozmarinais

Itališkos lazdelės „grissini“ su rozmarinais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Pirkti grissini yra skanūs, bet jūs vargu ar įsivaizduojat, kokie skanūs yra pačių kepti! Pasigaminti grissini yra juokų darbas, tešla užminkoma iš pačių paprasčiausių ingredientų – miltų, vandens, aliejaus... Grissini galima kaskart pagardinti vis kitais priedais – rozmarinais, pankoliais, česnakais, čiobreliais...

 

Kepti pastarnokai ir morkos su graikiniais riešutais

Kepti pastarnokai ir morkos su graikiniais riešutais 2 asm.

Tie, kas nėra nieko gaminę iš pastarnokų, turėtų juos išbandyti būtent žiemą – tuo metu, kai jie yra sukaupę daugiausiai cukrų, kurie kepant greitai karamelizuojasi. Ši kartą siūlome patiekalą, kuris gali tapti skaniu užkandžiu, priedu prie mėgstamų kruopų (pavyzdžiui, grikių), o gal net lydėti kokį paukštienos kepsnį. Pagaminkite ir įsitikinsite, kaip gardu!

Kokosiniai želė gabaliukai

Kokosiniai želė gabaliukai 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šis receptas kilęs iš Kinijos ir kartais dar vadinamas kokosų pieno pudingu. Jo receptų internete radau daug ir įvairių, dažniausiai juose kokosų pienas skiedžiamas įprastu karvės pienu, bet šį kartą norėjosi tik kokosų pieno skonio.

Nostalgiškoji agurkinė sriuba

Nostalgiškoji agurkinė sriuba 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Tai sriuba, kurią pagaminti – juokų darbas, o vasario mėnuo kaip tik tinkamas tam metas, nes reikia paskubėti naikinti raugintų agurkų atsargas. Verdant šią sriubą tereikia laikytis keleto paprastų taisyklių.

Kukurūzų miltų duona su moliūgų sėklomis ir linų sėmenimis

Kukurūzų miltų duona su moliūgų sėklomis ir linų sėmenimis 6 asm.

Kviečiame išsikepti mielinės duonos iš kukurūzų miltų. Jei juos gana retai naudojate, o gal nė nebandėte, toks kepinys gali tapti skaniu netikėtumu! 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką