Dabar populiaru
15min be reklamos
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.3 5 / 25
Jau įvertinote šį receptą

Kišas su vištiena, smidrais ir porais

Kišas su vištiena, smidrais ir porais
Kišas su vištiena, smidrais ir porais / TV3 nuotr.

Elegantiškas ir lengvas, puikaus skonio ir nuostabiai atrodantis – šis nesaldus pyragas tinka ir paprastos dienos vakarienei, ir vakarėliui ar iškylai. 

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Į virtuvinį kombainą sudėti sviestą, suberti miltus, čiobrelį ir raudonėlį. Viską gerai išmaišyti. Tada įpilti vandens ir dar kartą gerai permaišyti iki vientisos masės. Gautą tešlą įvynioti į maistinę plėvelę ir padėti pusvalandžiui į šaldytuvą.

2. Porą supjaustyti pusžiedžiais, vištieną – 3-4 cm dydžio gabaliukais, smidrus – 1 cm dydžio gabaliukais, o viršūnėles palikti nepjaustytas.

3. Keptuvę įkaitinti ir išlydyti joje 1 šaukštą sviesto. Sudėti porus ir apkepinti, kol suminkštės. Tada sudėti vištieną, apibarstyti persilado prieskoniais ir gerai apkepinti iš visų pusių. Suberti smidrų gabaliukus, išmaišyti ir pakepinti 2 minutes. Įpilti pusę puodelio vandens, sumažinti kaitrą ir palikti troškintis 10 minučių. Pabaigoje išjungti kaitrą, įdėti 1 šaukštą sviesto ir išmaišyti.

4. Atskiroje keptuvėje ant likusio sviesto apkepinti smidrų viršūnėles.

5. Dubenyje išplakti kiaušinius, įdėti kreminio sūrio ir dar kartą perplakti. Tada supilti grietinėlę, suberti tarkuotą parmezano sūrį, įtarkuoti muskato riešuto žiupsnelį, įberti maltų juodųjų pipirų, druskos. Viską gerai išmaišyti.

 

6. Tešlą plonai iškočioti ir gautu lakštu iškloti miltais pabarstytos kepimo formos dugną bei kraštus. Palikti didesnį tešlos kraštelį, išsikišusį virš formos krašto. Tada sudėti vištienos ir daržovių troškinį bei užpilti jį kiaušinių ir sūrių plakiniu. Tešlos kraštelius gražiai užlenkti į vidų ir išdėlioti ant paviršiaus apkepintas smidrų viršūnėles.

7. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių statiniu rėžimu (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Iškepusiam kišui leisti 10 minučių „pailsėti“.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis trispalvis tortas

Šventinis trispalvis tortas 8 asm.

Renata Ničajienė („Sezoninė virtuvė“): Kepdama šį tortą labiausiai norėjau visas tris mūsų vėliavos spalvas sukurti tik iš natūralių ingredientų, nenaudojant jokių dirbtinių dažiklių. Tam puikiai tiko natūralūs šaltyje džiovintų daržovių ir uogų milteliai. Geltonam biskvito sluoksniui – moliūgų milteliai (jiems papildomo aromato suteikiau įtarkuodama apelsinų žievelės). Žaliam biskvitui – liofilizuotų špinatų milteliai (jiems gaivos pridėjau įtarkuodama citrinos žievelės). Raudonąjį biskvitą nudažiau liofilizuotais raudonųjų burokėlių ir aromatingų aviečių milteliais.

 

Karka su daržovėmis

Karka su daržovėmis 4 asm.

Kviečiame pasiruošti lietuvių mėgstamą patiekalą, kurio receptu TV laidoje pasidalino virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais 4 asm.

Gamindami įvairiausius patiekalus pupeles, ko gero, renkamės dažniau, tačiau avinžirniai (kartais dar pavadinami turkiškais žirniais) irgi turi savo gerbėjų. Siūlome išsivirti sočios ir kvapnios sriubos su ankštiniais. Tikrai pasotins!

 

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos 4 asm.

Kviečiame gaminti patiekalą, vadinamą „netikru zuikiu“ – taip, jam puikiausiai tinka ir paukštiena, o ne tik kiauliena!

 

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kiekviena šeima, net neabejoju, turi savo iš kartos į kartą perduodamų receptų!  Vienas mano tokių iš kartos į kartą perduodamų receptų yra kepenėlės.

 

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais 6 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Šį veganišką pyragą labai lengva pasigaminti, o dar lengviau ir skaniau jį suvalgyti!

 

Veganinis vyšnių ir datulių keksas

Veganinis vyšnių ir datulių keksas 6 asm.

FeedMySister.com/„Natūraliai saldu“: Tai minkštas ir drėgnas keksas, kuris yra saldus ne tik dėl naudoto cukraus, bet ir datulių. Toks derinys suteikia visai kitokį saldumą, o jį subalansuoja vyšnių rūgštelė. Linų sėmenys ne tik praturtina kepinį, bet padeda sukurti reikiamą tekstūrą.

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena 8 asm.

Taip paruošta mėsa yra labai sultinga ir skani bei natūrali. Ypatingai tinka su bulvių koše. O paruošti tikrai nesunku, tik prireiks daugiau laiko.

 

Antiena su aštriu šokolado padažu

Antiena su aštriu šokolado padažu 2 asm.

Jei mėgstate antieną, tačiau jau esate prisiragavę tradicinių patiekalų, išbandykite šį. Įdomus derinys su juoduoju šokoladu atskleis visai kitokį antienos skonį. O jei mieliau renkatės kitokią paukštieną, aštrus šokolado padažas puikiai papildys vištienos troškinį ar net ryžių garnyrą.

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra 6 asm.

Kviečiame išsikepti labai purios ir gardžios, švelniai česnaku pagardintos libanietiškos duonos, kurią kildina mielės. Daug darbo nebus, prireiks tik šiek tiek kantrybės, kol tešla porąsyk pakils. Skaniuoju kepiniu galėsite mėgautis kaip užkandžiu, patiekti prie sriubos, ruošti su juo sumuštinius. 

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką