Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 1.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Kitoks Šepardo pyragas

Kitoks Šepardo pyragas
Mariaus Žičiaus nuotr. / Kitoks Šepardo pyragas

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Keptuvę patepkite aliejumi, sudėkite smulkiai sukapotus svogūnus ir maišydami kepinkite maždaug 5 min.

2. Storasienio puodo dugną taip pat patepkite aliejumi, sudėkite maltą mėsą ir kepkite, kol apskrus. Šaukštu sumaigykite susidariusius gumuliukus. Sudėkite pakepintus svogūnus, laurų lapus, suberkite čiobrelius, viršų tolygiai apibarstykite miltais ir gerai išmaišykite. Sudėkite pomidorus, įpilkite padažo, supilkite sultinį, pagardinkite pipirais ir maišydami užvirinkite.

3. Kai skystis puode pradės kunkuliuoti, uždenkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 45 min.

4. Kopūstą išskirstykite žiedynais, juos sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 15–20 min. Gerai nuvarvinkite ir sutrinkite elektriniu maišikliu. Įmaišykite jogurtą ir kiaušinio trynį, pagardinkite pipirais.

5. Į maždaug 2 l talpos apkepo indą sukrėskite paruoštą mėsos troškinį (išimkite laurų lapus), ant viršaus paskirstykite žiedinių kopūstų masę, apibarstykite duonos trupiniais ir apšlakstykite aliejumi.

6. Kepkite 180 °C orkaitėje 25–30 min.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo 6 asm.

Vos keli ingredientai, maždaug pusvalandis ir galėsite mėgautis puikiai sausainiais be glitimo. Sandariame inde jie išliks trapūs kelias dienas.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką