Dabar populiaru
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 5.0 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Kokosų duona su džiovintomis spanguolėmis

Kokosų duona
Vida Press nuotr. / Kokosų duona

Bananų duoną, ko gero, yra kepę daugelis pyragų mėgėjų, o štai kokosų duona daugeliui gali tapti malonia staigmena. Kokosų drožlės jai suteikia malonios tekstūros, o dar labiau paskanina džiovintos spanguolės. 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Į dubenį supilkite pieną, muškite kiaušinius, pilkite vanilės ekstraktą. Šluotele švelniai paplakite, kad viskas susimaišytų.

2. Į kitą dubenį persijokite miltus, berkite kepimo miltelius, druską, cinamoną ir išmaišykite. Suberkite ir cukrų, kokosų drožles bei spanguoles ir darsyk viską permaišyite.

3. Sausų ingredientų dubenyje padarykite duobutę ir pilkite į ją kiaušinių-pieno mišinį. Maišykite sausas ir skystas sudėtines dalis šaukštu atsargiai versdami sausuosius ingredientus link centro, supilkite ir ištirpintą sviestą. Labai svarbu šios tešlos nepermaišyti – ji turi būti vientisa, sausų dalelių neturi likti, tačiau ir sukti šaukštu labai intensyviai negalima, nes iškepusi duona bus kieta.

4. Patepkite pailgą keksų kepimo formą trupučiu sviesto ar aliejaus ir supilkite gautą masę, palyginkite viršų. Dėkite formą į iš anksto iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 60–80 min. Į kepimo pabaigą atidžiai stebėkite, ar viršus nepradeda degti. Duona iškepusi, kai įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas.

5. Iškepusią kokosų duoną palaikykite formoje kelias minutes, o tada atsargiai išimkite ir leiskite galutinai atvėsti. Valgykite vieną ar su sviestu, džemu, medumi. Skanaus!

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką