Dabar populiaru
15min be reklamos
2 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.5 5 / 4
Jau įvertinote šį receptą

Kreminė grybų sriuba

Kreminė grybų sriuba
Dangiros Šimašiutės nuotr. / Kreminė grybų sriuba

Dangira Šimašiutė (tinklaraštis „Duok druskos“): Pasimėgaukime tiršta ir sočia grybų sriuba.

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Grybus greitai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Jokiu būdu nepamerkite jų vandeny, jie ir šiaip vandeningi, o sumerkti į vandenį jo dar labiau prisitrauks. Atidėkite į šalį 3–4 gražius grybukus. Likusius supjaustykite griežinėliais.

2. Aliejų įkaitinkite dideliame puode ant gana stiprios ugnies, suberkite ir kepkite jame grybus, kol išgaruos išsiskyręs skystis ir grybai ims rusvėti. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės. Suberkite svogūnus, kaitinkite apie 4 minutes, vis maišant, kad svogūnai nepridegtų. Apiberkite miltais ir kaitinkite dar bent pusę minutės, kol visai nesimatys miltų baltumo.

3. Supilkite daržovių sultinį, pagardinkite pertrintu česnaku ir leiskite palengva virti 10 min.

4. Supilkite grietinėlę, pagardinkite pipirais, druska, jeigu reikia, leiskite dar 10 min. pavirti ant nedidelės kaitros.

5. Tuo tarpu griežinėliais supjaustykite į šalį atidėtus grybukus. Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą drauge su aliejumi, kepkite grybus, kol šie susitrauks ir paruduos, pagardinkite druska, pipirais ir petražolėmis. Nukelkite nuo ugnies.

 

6. Sriubą sutrinkite elektrine trintuve. Pilkite į lėkštes, apiberkite keptais grybais ir mėgaukitės.

Patiekite šią sriubą su tiesiog skrudinta balta duona arba su duonos srebučiais. Kaip turbūt supratote, česnako man niekada nėra per daug...

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką