Dabar populiaru
15min be reklamos
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.5 5 / 4
Jau įvertinote šį receptą

Kreminė suflė su svogūnų laiškais ir čiobreliais

Kreminis suflė su svogūnų laiškais ir čiobreliais
Fotolia nuotr. / Kreminis suflė su svogūnų laiškais ir čiobreliais

Vietoj svogūnų laiškų galima naudoti špinatus arba šviežius kopūstus.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.

2. Askaloninius ir paprastus česnakus nulupkite bei smulkiai sukapokite. Supjaustykite svogūnų laiškus.

3. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir ant mažos ugnies apkepkite askaloninius bei paprastus česnakus, kol šie taps skaidrūs. Į keptuvę įpilkite karštą vištienos sultinį ir, nuolat maišydami, leiskite jam išgaruoti. Viską pasūdykite.

4. Tada į keptuvę dėkite šviežius čiobrelio lapelius bei supjaustytus svogūnų laiškus. Viską maišydami laikykite ant ugnies dar 1–2 min. Vėliau pilkite pieną, grietinėlę bei troškinkite ant labai mažos ugnies, kol svogūnai taps minkšti. Nukelkite nuo ugnies.

5. Sūrį sutarkuokite stambia trintuve ir berkite į keptuvę su kitais ingredientais.

6. Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus pasūdykite ir išplakite iki standžių putų. Trynius šiek tiek išplakite šakute, įpilkite į keptuvę su esančiais joje ingredientais ir, nuolat maišydami, palaipsniui, pilkite išplaktus baltymus.

7. Karščiui atsparias formeles ištepkite sviestu. Iki 2/3 užpildykite formeles mase iš keptuvės. Viršų apibarstykite maltais muskato riešutais.

8. Gilesnę skardą iki pusės pripildykite vandens ir išdėliokite formeles. 10–12 min. šaukite į įkaitintą orkaitę. Patiekalą patiekite dar karštą.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką