Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 5.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Krepšeliai su citrininiu kremu

Krepšeliai su citrininiu kremu
Fotolia nuotr. / Krepšeliai su citrininiu kremu

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Sviestas 165 g 125 - tešlai ir 40 - kremui
  • Miltai 200 g tešlai
  • Cukrus 50 g tešlai
  • Kiaušiniai 3 vnt. 1 - tešlai ir 2 - kremui
  • Druska 1 žiupsnelis tešlai
  • Miltelinis cukrus 100 g kremui
  • Citrinos 2 vnt. sulčių ir tarkuotų žievelių - kremui
  • Uogos: (šaldytos arba šviežios - papuošimui) 1 sauja
  • Mėtos 5 g šviežių lapelių - papuošimui

Kaip gaminti

  1. Ant medinės lentelės miltus gerai sumaišykite su druska ir cukrumi. Sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą ir trinkite produktus švariais sausais pirštais, kol gausite trupinius. Masės viduryje padarykite duobutę, įmuškite kiaušinį ir suminkykite vientisą tešlą.
  2. Suvyniojusi į maistinę plėvelę, pusvalandį laikykite šaldytuve. Iš atvėsusios tešlos iškočiokite maždaug pusės centimetro lakštą. Porcijos dydžio formele iš tešlos išspauskite apskritimus. Įtieskite juos į riebalais pateptas kepimo formeles, kraštelius kruopščiai prispauskite prie sienelių. Tešlos dubenėlių dugnus subadykite šakute.
  3. Dėkite į 180 C karščio orkaitę ir kepkite 20–30 minučių. Ištraukusi palikite atvėsti.
  4. Kruopščiai šepetėliu po tekančiu vandeniu nušveistas, verdančiu vandeniu nuplikytas citrinas nusausinkite, nutarkuokite žieveles, išspauskite sultis (į tą patį dubenį). Suberkite miltelinį cukrų, gerai išsukite.
  5. Sukrėskite šakute suplaktus kiaušinius, išmaišykite, palikite pusvalandį. Masę per sietelį perkoškite į prikaistuvį, sudėkite sviestą. Statykite ant silpnos ugnies ir maišydama kaitinkite, kol sutirštės (10–15 min.). Po du tris šaukštus atvėsusio citrininio kremo įkrėskite į tešlos krepšelius. Puoškite uogomis, šviežių mėtų lapeliais.  

Kategorijos

 

Daugiau receptų

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo 6 asm.

Vos keli ingredientai, maždaug pusvalandis ir galėsite mėgautis puikiai sausainiais be glitimo. Sandariame inde jie išliks trapūs kelias dienas.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką