Dabar populiaru
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.5 5 / 4
Jau įvertinote šį receptą

Krepšeliai su krevetėmis

Krepšeliai su krevetėmis
Fotolia nuotr. / Krepšeliai su krevetėmis

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Miltai 250 g tešlai
  • Sviestas 125 g tešlai
  • Kiaušiniai 1 vnt. tešlai
  • Grietinė 4 valg. š. 1 valg. š. tešlai ir 3 valg. š. įdarui
  • Druska 1 arbat. š. pusė šaukštelio - tešlai ir pagal skonį - įdarui
  • Krevetės 8 vnt. įdarui
  • Lašiša 200 g sūdytos lašišų filė - įdarui
  • Avokadai 1 vnt. įdarui
  • Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių ir šaukštelis nutarkuotos žievelės - įdarui
  • Svogūnai 1 vnt. įdarui
  • Juodieji pipirai 1 žiupsnelis įdarui
  • Cukrus 1 žiupsnelis įdarui
  • Žalumynai (įdarui) 1 valg. š.

Kaip gaminti

1. Atšaldytą sviestą sutarkuokite, sumaišykite su persijotais miltais ir trinkite rankomis, kol susidarys trupiniai.

2. Kiaušinį išplakite su druska ir grietine, suverskite į miltų masę, užminkykite tešlą ir 30 minučių palaikykite šaldytuve.

3. Kol tešla šals, paruoškite avokadų padažą: elektriniu plakikliu iki vientisos masės išplakite nuluptą ir susmulkintą avokadą, kiaušinį, svogūną, grietinę, citrinos sultis ir žieveles bei kapotus žalumynus, padažą.

4. Padažą pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais pipirais, cukrumi ir dėkite į šaldytą

5. Krepšelių formeles aptepkite riebalais, įklokite iškočiotus tešlos apskritimus ar kvadratėlius ir kepkite karštoje orkaitėje.

6. Į atvėsusius krepšelius krėskite avokadų padažo, dėkite po išlukštentą krevetę ir gabalėlį lašišos.

Kategorijos

 

Daugiau receptų

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo 6 asm.

Vos keli ingredientai, maždaug pusvalandis ir galėsite mėgautis puikiai sausainiais be glitimo. Sandariame inde jie išliks trapūs kelias dienas.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką