Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.2 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Krevečių ir virtinių užkandėlė

Krevečių ir virtinių užkandėlė
Shutterstock nuotr. / Krevečių ir virtinių užkandėlė

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Virtinukai
Virtinukai

Bulves nulupkite, susmulkinkite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Tada nukoškite, ataušinkite, kelis kartus permalkite mėsmale, sugrūskite kočėlu arba išplakite elektriniu plakikliu. Masę sukrėskite į gilesnį dubenį, suberkite persijotus miltus, viską pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Į masę supilkite šluotele išplaktą kiaušinį ir gerai išmaišykite.

Paruoštą virtinukų tešlą suminkykite į gniužulą, dėkite ant gausiai miltais pabarstytos medinės lentos ar stalo ir iškočiokite pailgus nedidelius volelius. Juos supjaustykite nedideliais gabalėliais ir iš karto, kad virtiniai nepriliptų prie lentos, virkite juos pasūdytame vandenyje, kol iškils į paviršių.

Virtinukai
Virtinukai

Kol virtiniai virs, paruoškite padažą krevetėms.  Česnakus nulupkite, sukapokite. Imbiero šaknį sutarkuokite smulkia trintuve, aitriąją papriką išvalykite, irgi sukapokite. Visus prieskonius kepinkite karštuose riebaluose, kol apskrus ir gardžiai pakvips. Į keptuvę suverskite nuplautas ir gerai nusausintas krevetes. Maišydamos kaitinkite, kol krevetės apsivels prieskoniais ir šiek tiek apskrus. Jei reikia, pagal skonį įberkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Krevetės
Krevetės

Atsargiai, kad nesukristų, virtinius išgriebkite kiaurasamčiu ir sumeskite į keptuvę su krevetėmis. Keptuvę dar kartą statykite ant ugnies, viską atsargiai išmaišykite, suberkite žalumynus ir dar kelias minutes kaitinkite. Paruoštą masę šiek tiek atvėsinkite.

Virtinukai
Virtinukai

Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, jų galus įpjaukite, nulupkite odelę ir susmulkinkite. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su traiškytu česnaku ir pomidorais. Viską pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kapotasi raudonėliais. Lėkštelėse formuokite pomidorų bokštelius, dėkite atvėsintų virtinių ir krevečių troškinio. Viską apliekite bazilikų ir citrinų sulčių padažu.

Kategorijos

 

Daugiau receptų

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu 4 asm.

1. Pagaminkite padažą virtuviniame kombaine išplakdami fetos sūrį su grietinėle ir agurkėliais. 2. Burokėlius sutarkuokite burokine tarka. Miežines kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje. Visus ingredientus gerai sumaišykite, pagardinkite druska ir...
Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba

Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

1. Supjaustykite svogūnus ir morkas, o tada apkepkite puode su keliais šaukštais aliejaus. Sudėkite bulves ir žiedinius kopūstus. Užpilkite daržovių sultiniu ir virkite tol, kol visos daržovės suminkštės. 2. Sriubą sutrinkite virtuviniu kombainu ar...
Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė

Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė 1 asm.

1. Bolivines balandas išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės ir nukoškite. 2. Daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais. 3. Į keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite daržoves. Sudėkite virtas...
Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu

Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu 10 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. 2. Sumaišykite visus tešlos ingredientus, išskyrus morkas ir riešutus. 3. Sutarkuokite morkas ir kartu su riešutais suberkite jas į tešlą bei viską išmaišykite. 4. Visą tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą....
Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas

Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas 8 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C. 23 cm skersmens (arba panašaus dydžio) kepimo skardą ištepkite sviestu tik tiek, kad skarda pasidengtu riebaliniu sluoksniu. 2. Obuolių skilteles ištepkite citrinų sultimis. 3. Sviestą ir cukrų išmaišykite atskirame...
Obuolių tartas su abrikosų džemu

Obuolių tartas su abrikosų džemu 8 asm.

1. Tartos kepimo formą šiek tiek apibarstę miltais išklokite bemiele sluoksniuota tešla. Tešlą skardoje subadykite šakute ir trumpam padėkite į šalį. 2. Įkaitinkite keptuvę ir į ją įpilkite 2 valgomuosius šaukštus vandens, sudėkite sviestą bei...
Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas

Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas 4 asm.

Yra ir paprastų, ir sudėtingų būdų, kaip paruošti slyvas, tačiau prancūzų sukurtas nuostabaus apkepo receptas prašyte prašosi būti išbandytas.

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu 4 asm.

Ar maistas gali pakelti nuotaiką? Žinoma, taip! Tokių galių turi makaronų apkepas su sūriu, patiekiamas su naminiu pomidorų padažu. 

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Paklausta, kaip gaminti tzatziki, ponia Stella, šeimininkaujanti vienoje kaimiškoje tavernoje Graikijoje, recepto neslepia, greitai išdėsto ir pabrėžia, kad svarbiausia jame – daug česnako. Visa kita – skonio reikalas.

Slyvų pyragas su morengine karūna

Slyvų pyragas su morengine karūna 8 asm.

Šio pasakiško pyrago receptu, kuriam prireiks šviežių slyvų, vienoje savo knygų dalijasi žymus šefas Yotamas Ottolenghi.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką