Dabar populiaru
15min be reklamos
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.3 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Kriaušių pyragas su migdolais

Kriaušių pyragas su migdolais
Mariaus Žičiaus nuotr. / Kriaušių pyragas su migdolais

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Miltai 300 g 200 g - tešlai ir 4 valg. š. - įdarui
  • Citrinos 1 vnt. 1 arbat. š. tarkuotų žievelių - tešlai ir 2 arbat. š. tarkuotų žievelių - įdarui
  • Muskatas 1 arbat. š. maltas. 1/4 arbat. š. - tešlai ir 1/2 arbat. š. - įdarui
  • Druska 1 žiupsnelis tešlai
  • Cukrus 175 g 75 g - tešlai ir 100 g - įdarui
  • Kiaušiniai 1 vnt. tešlai
  • Sviestas 200 g 125 g sviesto ar margarino - tešlai ir 2 valg. š. - įdarui
  • Migdolai 100 g kapoti - įdarui
  • Kriaušės 4 vnt. įdarui

Kaip gaminti

1. Miltus išsijokite ant stalo ir išmaišykite su tarkuotomis citrinų žievelėmis, maltu muskatu, druska. Į vidurį suberkite cukrų. Padarykite duobutę ir į ją įmuškite kiaušinį.

2. Sviestą arba margariną supjaustykite mažais gabalėliais ir išdėliokite aplink kiaušinį. Viską kapokite dideliu plačiu peiliu, kol susidarys vienodi trupiniai. Juos greitai išminkykite, kad nuo rankų neįšiltų riebalai (antraip pyragas nebus trapus). Iš tešlos padarykite rutulį, jį įsukite į plėvelę ir mažiausiai valandai dėkite į šaldytuvą. Iš atšalusios tešlos iškočiokite 26–30 cm skersmens lakštą. Ant jo paskleiskite kapotus migdolus.

3. Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis. Cukrų, miltus, citrinų žieveles ir muskatą išmaišykite. Pusę mišinio užbarstykite ant kriaušių, išmaišykite ir paskirstykite ant tešlos. Ant viršaus supilkite likusią cukraus masę. Viršų apdėliokite sviesto gabalėliais.

4. Tešlos kraštus užlankstykite. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes, kol įdaras išputos, kriaušės suminkštės ir tešla gražiai parus. Palikite aušti orkaitėje maždaug 30 minučių. Patiekite su ledais.  

                                                                                 

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką