Dabar populiaru
15min be reklamos
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Kvapnus pyragas su karamelizuotais mandarinais

Mandarininis pyragas
„Sarune Zurba Photography“ nuotr. / Mandarininis pyragas

FeedMySister.com„Ne gyvenimas, o pasaka“, – sakydavo močiutė. Ne todėl, kad mes turėdavome daug, o todėl, kad ji mokėdavo džiaugtis paprastais dalykais. Vis dar pamename jos sausainius, apibarstytus cukrumi, pyragą, kvepiantį citrinomis, ir pašnekesius virtuvėje.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Miltai 100 g šviesių speltų; pyragui
  • Sviestas 100 g kambario temperatūros; pyragui
  • Klevų sirupas 80 ml pyragui
  • Kepimo milteliai 1 arbat. š. pyragui
  • Kiaušiniai 2 vnt. pyragui
  • Sultys 130 ml mandarinų; 80 ml pyragui ir 50 ml glajui
  • Mandarinai 3 vnt. priklausomai nuo dydžio, gali reikėti ir 3-4; karamelizuotiems mandarinams
  • Vanduo 200 ml karamelizuotiems mandarinams
  • Medus 125 g 100 g karamelizuotiems mandarinams ir 25 g glajui

Kaip gaminti

1. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C, kepimo funkcija – be ventiliatoriaus.

2. Karamelizuotiems mandarinams puode užverdame vandenį, dedame visą medų ir plonais griežinėliais supjaustytus mandarinus. Verdame ant vidutinės ugnies apie 25 minutes, kol išgaruos visas skystis. Leidžiame visiškai atvėsti.

3. Pasiruošiame kepimo formą. Atsegame formą ir ant jos dugno uždedame kepimo popieriaus lapą (didesnį, negu reikia), užspaudžiame šonus. Nuo kyšančių kepimo popieriaus kraštų atkerpame dvi 5 cm pločio juostas ir jas dedame prie formos šonų taip, kad viskas būtų uždengta ir iškepusį biskvitą būtų lengva išimti.

4. Elektriniu maišytuvu išplakame minkštą kambario temperatūros sviestą su klevų sirupu. Įmušame 2 kiaušinių trynius (baltymus atskiriame į švarų, sausą indą) ir pilame šviežias mandarinų sultis. Kitame inde išsijojame miltus, suberiame kepimo miltelius. Sausus ingredientais sumaišome su šlapiais.

5. Kiaušinių baltymus atskirame, švariame dubenyje išplakame iki standžių putų ir atsargiai dalimis įmaišome į tešlą.

 

6. Kepimo formos apačioje išdėliojame karamelizuotus mandarinus – reikės ~ 11 griežinėlių. Ant viršaus pilame tešlą ir kepame įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Iškepus leidžiame visiškai atvėsti. Atvėsusį biskvitą verčiame į lėkštę, kad mandarinai būtų viršuje.

7. Glajui į puodą supilame mandarinų sultis ir įdedame medų. Verdame, kol sutirštės ir gausime glotnų glajų. Jį paskirstome ant atvėsusio pyrago viršaus.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Greitas jogurto ir persimonų desertas su pistacijomis

Greitas jogurto ir persimonų desertas su pistacijomis 2 asm.

Nors šį skanėstą įvardijame kaip „desertą“, tie, kas mėgsta saldesnius pusryčius, gali juo mėgautis ir ryte. Lengvas, gaivus, elegantiškas patiekalas paruošiamas vos per kelias minutes, o svarbiausias jo akcentas – gerai prinokę, saldūs persimonai.

Itališkos lazdelės „grissini“ su rozmarinais

Itališkos lazdelės „grissini“ su rozmarinais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Pirkti grissini yra skanūs, bet jūs vargu ar įsivaizduojat, kokie skanūs yra pačių kepti! Pasigaminti grissini yra juokų darbas, tešla užminkoma iš pačių paprasčiausių ingredientų – miltų, vandens, aliejaus... Grissini galima kaskart pagardinti vis kitais priedais – rozmarinais, pankoliais, česnakais, čiobreliais...

 

Kepti pastarnokai ir morkos su graikiniais riešutais

Kepti pastarnokai ir morkos su graikiniais riešutais 2 asm.

Tie, kas nėra nieko gaminę iš pastarnokų, turėtų juos išbandyti būtent žiemą – tuo metu, kai jie yra sukaupę daugiausiai cukrų, kurie kepant greitai karamelizuojasi. Ši kartą siūlome patiekalą, kuris gali tapti skaniu užkandžiu, priedu prie mėgstamų kruopų (pavyzdžiui, grikių), o gal net lydėti kokį paukštienos kepsnį. Pagaminkite ir įsitikinsite, kaip gardu!

Kokosiniai želė gabaliukai

Kokosiniai želė gabaliukai 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šis receptas kilęs iš Kinijos ir kartais dar vadinamas kokosų pieno pudingu. Jo receptų internete radau daug ir įvairių, dažniausiai juose kokosų pienas skiedžiamas įprastu karvės pienu, bet šį kartą norėjosi tik kokosų pieno skonio.

Nostalgiškoji agurkinė sriuba

Nostalgiškoji agurkinė sriuba 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Tai sriuba, kurią pagaminti – juokų darbas, o vasario mėnuo kaip tik tinkamas tam metas, nes reikia paskubėti naikinti raugintų agurkų atsargas. Verdant šią sriubą tereikia laikytis keleto paprastų taisyklių.

Kukurūzų miltų duona su moliūgų sėklomis ir linų sėmenimis

Kukurūzų miltų duona su moliūgų sėklomis ir linų sėmenimis 6 asm.

Kviečiame išsikepti mielinės duonos iš kukurūzų miltų. Jei juos gana retai naudojate, o gal nė nebandėte, toks kepinys gali tapti skaniu netikėtumu! 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką