Dabar populiaru
15min be reklamos
2 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Labai paprastas ir skanus orkaitėje keptas vilkešeris

Orkaitėje keptas vilkešeris
Julijos Steponavičiūtės nuotr. / Orkaitėje keptas vilkešeris

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Vilkešeris man yra viena skaniausių žuvų. Tai lengva balta žuvis, kurios tekstūra, jei tinkamai iškepta, minkšta ir šiek tiek kremiška. Taip pat ir todėl, kad vilkešeriui skaniai paruošti reikia nedaug laiko ir vos keleto klasikinių ingredientų, kuriuos, esu tikra, bene kiekvienas rastumėte savo namuose.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C (aš naudoju režimą su ventiliatoriumi). Kepimo popieriumi išklokite didelę negilią skardą (tai svarbu, antraip, gilioje skardoje kepama žuvis gali pradėti troškintis, ne kepti).

2. Jei žuvis, kurią pirkote dar nevalyta, nukirpkite apatinius jos pelekus, nedideliu peiliu pašalinkite žvynus, nuplaukite po šaltu vandeniu ir atsargiai prakirpkite pilvą. Kruopščiai pašalinkite vidinius organus, įskaitant žiaunas. Patariu šios užduoties imtis užsimovus pirštines, kad neįsipjautumėte. Žuvį nusausinkite, dosniai įtrinkite druska bei pipirais ir apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus. Pašaukite į orkaitę 20 minučių.

3. Kol žuvis kepa, galite išvirti bulves ir iškepti cukiniją. Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais ir išdėkite vienu sluoksniu ant aliejumi pateptos griliaus keptuvės. Kepkite iš abiejų pusių, kol suminkštės ir matysis rusvos griliaus juostos. Kartokite su likusiais griežinėliais.

4. Kai žuvis iškeps, pašalinkite odelę ir atsargiai išimkite filė. Patiekite su šlakeliu pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus, cukinijos griežinėliais, bulvėmis ar kitais pasirinktais garnyrais, gausiai apšlakstykite citrinos sultimis.

5. Papuoškite krapais ir juodaisiais pipirais.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką