Dabar populiaru
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Labai šokoladinis tortas

Šokoladinis „Bix“ baro tortas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr. / Šokoladinis „Bix“ baro tortas

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ pristato Vilniuje veikiantis baras „Bix“. 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Iškepkite biskvitą:

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Į plakinį supilkite kondensuotą pieną.

2. Grietinę sumaišykite su soda ir supilkite į plakinį. Suberkite kakavą.

3. Išsijokite miltus ir juos supilkite į tešlą.

4. Kepkite biskvitą 180 laipsnių temperatūroje 30–45 min.

Paruoškite kremą:

1. Į kambario temperatūros sviestą berkite cukraus miltelius ir išsukite.

2. Supilkite likusį tirštintą saldintą pieną ir lengvai išmaišykite.

3. Suberkite kakavą ir dar kartą pamaišykite.

4. Pabaigoje supilkite brendį.

Papuoškite tortą:

1. Biskvitą perpjaukite išilgai į tris dalis ir sulaistykite obuolių sultimis.

2. Kremu pertepkite visus tris lakštus – viršutinis taip pat turi būti padengtas kremu.

Paruoškite glaistą:

1. Ištirpinkite inde virš verdančio vandens garų šokoladą.

2. Kai šokoladas ištirps, supilkite grietinėlę ir sudėkite sviestą. Viską gerai išmaišykite.

3. Paruoštu glaistu apliekite visą tortą ir papuoškite.

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Tortas su uogomis ir špinatais

Tortas su uogomis ir špinatais 12 asm.

Šio torto receptą projektui „100 tortų Lietuvai“ pasiūlė saldėsių gerbėja Jurgita Vilkaitė. Tortų gamyba jai – pomėgis, svajonė, atgaiva nuo kasdienių darbų bei galimybė išreikšti save kuriant bei suteikiant šventę artimiesiems.  

Spalvingi daržovių keksiukai

Spalvingi daržovių keksiukai 4 asm.

Netikėti nesaldūs keksiukai įtiks net daržovių nevalgantiems vaikams.

 

Daržovių ir sūrio apkepas

Daržovių ir sūrio apkepas 4 asm.

Šiame nesudėtingai paruošiamame patiekale puikiai dera daržovės ir sūris, verta išbandyti!

 

Žiedinių kopūstų ir morkų kotletukai

Žiedinių kopūstų ir morkų kotletukai 4 asm.

Lengvesni kotletukai iš populiarių daržovių patiks ir vegetarams, ir tiems, kam pietums ar vakarienei tiesiog nesinori mėsos.

 

Spalvotieji morkų ir avižinių dribsnių blyneliai

Spalvotieji morkų ir avižinių dribsnių blyneliai 4 asm.

Puikaus skonio ir netikėtos spalvos blyneliai, kurie patiks ir mažiems, ir dideliems.

 

Bolivinių balandų salotos su mangais, feta, agurkais ir mėtomis

Bolivinių balandų salotos su mangais, feta, agurkais ir mėtomis 2 asm.

Lengvos, tačiau kartu ir labai maistingos salotos, puikiai tinkamos ir vakarienei, ir į pietų dėžutę. 

 

Raudonųjų kopūstų salotos su gervuogėmis

Raudonųjų kopūstų salotos su gervuogėmis 2 asm.

Gaivios, traškios, gražios ir lengvai paruošiamos salotos, išmėginkite!

Šokoladinis tortas be glitimo

Šokoladinis tortas be glitimo 8 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė neceliakinį jautrumą glitimui turinti ir daug apie šį negalavimą žinanti Inga Krasuckienė. Rašydama kulinarinę knygą „Kepiniai be glitimo“ į pagalbą ji pasikvietė vieną žymiausių profesionalių konditerių Lietuvoje Jekateriną Zvonkuvienę.

 

Klasikinis medaus tortas

Klasikinis medaus tortas 12 asm.

Šį tortą projektui „100 tortų Lietuvai“ pagamino saldžių kepinių aistruolė Ramunė Aleksienė. 

Šviežių daržovių salotos su lašiša

Šviežių daržovių salotos su lašiša 2 asm.

Kodėl gi neparuošus salotų su žuvimi – gaivių, pikantiškų, nustebinsiančių ir jus, ir jūsų svečius. Tokių salotų receptu dalijasi subalansuotą maistą gaminančios bei tiekiančios kompanijos „Kūno kultūra“ virtuvės šefas Ignas Štuka.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką