Dabar populiaru
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 1.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Labai šokoladinis tortas

Šokoladinis „Bix“ baro tortas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr. / Šokoladinis „Bix“ baro tortas

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ pristato Vilniuje veikiantis baras „Bix“. 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Iškepkite biskvitą:

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Į plakinį supilkite kondensuotą pieną.

2. Grietinę sumaišykite su soda ir supilkite į plakinį. Suberkite kakavą.

3. Išsijokite miltus ir juos supilkite į tešlą.

4. Kepkite biskvitą 180 laipsnių temperatūroje 30–45 min.

Paruoškite kremą:

1. Į kambario temperatūros sviestą berkite cukraus miltelius ir išsukite.

2. Supilkite likusį tirštintą saldintą pieną ir lengvai išmaišykite.

3. Suberkite kakavą ir dar kartą pamaišykite.

4. Pabaigoje supilkite brendį.

Papuoškite tortą:

1. Biskvitą perpjaukite išilgai į tris dalis ir sulaistykite obuolių sultimis.

2. Kremu pertepkite visus tris lakštus – viršutinis taip pat turi būti padengtas kremu.

Paruoškite glaistą:

1. Ištirpinkite inde virš verdančio vandens garų šokoladą.

2. Kai šokoladas ištirps, supilkite grietinėlę ir sudėkite sviestą. Viską gerai išmaišykite.

3. Paruoštu glaistu apliekite visą tortą ir papuoškite.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką