Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.6 5 / 57
Jau įvertinote šį receptą

Labai sultingas viščiukas

Labai sultingas viščiukas
Recepto autoriaus nuotr. / Labai sultingas viščiukas
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Viščiukai: (Vilniaus paukštyno nuo 1,5 - 2 kg) 3 vnt.
  • Druska 155 g 25 - vieno viščiuko marinavimui ir 130 g - virimui
  • Laurų lapai 10 vnt. 5 marinavimui ir 5 virimui
  • Kmynai 10 g 5 - marinavimui ir 5 - virimui
  • Kuminai 10 g 5 - marinavimui ir 5 - virimui
  • Pipirai 10 g kvapniųjų, 5 - marinavimui ir 5 - virimui
  • Česnakai 4 vnt.
  • Morkos 3 vnt.
  • Svogūnai 3 vnt.
  • Imbieras 1 vnt. šaknies
  • Salierai 1 vnt. gumbo

Kaip gaminti

  1. Viščiukus nuplaukite, palikite nuvarvėti. Marinavimui naudokite druską (25 g – 1 kg viščiuko), pipirus, kvapniuosius pipirus, lauro lapus, česnaką, kmynus ir būtinai kuminus.
  2. Visus išvardintus prieskonius susmulkite grūstuvu, česnakus smulkiai supjaustykite, viską sumaišykite su druska.
  3. Gautu mišiniu įtrinkite viščiukus iš vidaus bei išorės.
  4. Parai palikite marinuotis, pavartykite.
  5. Kitą dieną perriškite viščiukus virve, kad patogiau būtų su jais elgtis.
  6. Užkaiskite puodą su vandeniu.
  7. Berkite į jį druską (panašiai, kiek ir marinavimui), lauro lapus, pipirus, kvapniuosius pipirus, česnako galvutę, kmynus, nuostabiuosius kuminus, supjaustytas morkas, imbiero šaknį, saliero gumbą, svogūną ir į visą šitą gėrį dėkite viščiukus.
  8. Kai tik vanduo užvirs, primažinkite ugnį ir virkite vieną valandą. Neleiskite, kad vanduo kunkuliuotų.
  9. Ištraukite viščiukus ir palikite ant grotelių nuvarvėti ir atvėsti.
  10. Ruoškite rūkyklą, dėkite medžio anglių briketus, ant jų dūmų „generatorių“ – alksnio ir obels kaladėles, suvyniotas į foliją. Padarykite skylučių dūmams išeiti.
  11. Rūkyklai įkaitus ant aliejumi išteptų grotelių dėkite viščiukus, uždarykite ir palikite vienai valandai.
  12. Temperatūra rūkykloje turi būti 110–120 °C.
  13. Po valandos turėsite mielą vaizdelį.

Receptą atsiuntė Vidmantas A., Jonava​

Recepto autoriaus nuotr./Labai sultingas viščiukas
Recepto autoriaus nuotr./Labai sultingas viščiukas

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai: 3

Daugiau receptų

Sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša

Sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša 4 asm.

Nesaldus pyragas su gaiviomis salotomis šalia – puikus patiekalas, tiksiantis ir pietums, ir vakarienei, o likusį gabaliuką kitą dieną įsidėkite į pietų dėžutę. Nei lašiša, nei paruošta sluoksniuota tešla nėra kaprizingi produktai, tad daugiausia darbo šįkart pareikalaus pyrago formavimas. Tačiau niekas nepriekaištaus, jei kepsite paprasčiausią keturkampį pyragą – bent jau skonis nenukentės!

Mėsos pyragas iš Australijos

Mėsos pyragas iš Australijos 6 asm.

Vytaras Radzevičius: Geriausia, kai pyragą pasigamini pats. Jokios egzotikos, daug galimybių improvizuoti ir puikus pasirinkimas, jei neturite daug laiko ruoštis, o laukiate svečių. Pyragą galite kepti vientisą kepimo formoje arba gaminkite pyragėlius. Gero apetito!

Normandiška tarta su kamambero sūriu ir bulvėmis

Normandiška tarta su kamambero sūriu ir bulvėmis 6 asm.

Dangira Šimašiutė (tinklaraštis „Duok druskos“): Pavasaris jau pasibeldė į langus, tad galima atidaryti ir tartų sezoną. Išbandykite šį receptą vakarienei, savaitgalio pietums ar net šventės, vakarėlio proga!

Pikantiškas varškės pyragas su dilgėlėmis ir kiaušiniais

Pikantiškas varškės pyragas su dilgėlėmis ir kiaušiniais 4 asm.

Renata Ničajienė (Sezoninevirtuve.lt): Pamiškėse ir patvorėse jau galvas kelia ir jaunos dilgės. Tai pirmosios šviežios vietinės sezoninės valgomos žolės, kurios turtingos vitaminų, pavasarinės gaivos ir žalumos. Nepraleiskite progos jų paragauti!

Trapios tešlos pyragas su kopūstais

Trapios tešlos pyragas su kopūstais 8 asm.

Strelkabelka.lt: Šį receptą jau kuris laikas vis įtraukiu į savo valgiaraštį. Neįtikėtina, kaip gerai gali „susigroti“ keli paprasti ingredientai – svogūnas, paprika ir kopūstas. Pagrindui čia tinka bet kokia trapi tešla. Mano šį kartą yra su taukais.

Vietnamietiška fo sriuba

Vietnamietiška fo sriuba 4 asm.

Vytaras Radzevičius: Įvairiuose pasaulio virtuvių sąrašuose fo sriuba patenka į pirmus dešimtukus. Jos gerą skonį labiausiai lemia du dalykai – ypatingas stiprus nuoviras ir žuvies padažas (fish sauce). Dabar šio padažo nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje Lietuvos parduotuvėje. Skonis jo – keistas ir iš pirmo žvilgsnio net nelabai patiks. Nors teisingiau būtų sakyti – iš pirmo kvapo. Jis gaminamas ilgai fermentuojant žuvį ir Vietname jo rasi ant bet kurio valgomojo stalo.

Kepinti migdolai su druska ir paprika

Kepinti migdolai su druska ir paprika 2 asm.

Pikantiški sūrstelėję kepinti migdolai gali tapti puikiu užkandžiu, kai nesinori nieko saldaus. 

Kepinti migdolai su medumi ir sezamu

Kepinti migdolai su medumi ir sezamu 2 asm.

Šiame recepte visas derinys tobulai skanus – migdolai, apskrudusios sezamų sėklos ir medus. 

Kepinti migdolai su cinamonu

Kepinti migdolai su cinamonu 2 asm.

Kepinkite neskaldytus ir nenuluptus migdolus, idealu, jei jie nebus labai skirtingo dydžio – tai leis tolygiai juos paskrudinti.

Desertinė bananų duona su spelta kvietiniais miltais

Desertinė bananų duona su spelta kvietiniais miltais 6 asm.

Bananų duonos receptų egzistuoja daugybė, tačiau šis išskirtinis tuo, kad recepte naudojami kvietiniai speltos miltai. 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką