Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.3 5 / 6
Jau įvertinote šį receptą

Lapinių kopūstų salotos su keptais pomidorais, šonine ir grybais

Lapinių kopūstų salotos
Fotolia nuotr. / Lapinių kopūstų salotos

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Kaip gaminti: 

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Pomidorus sudėkite į stiklinį kepimo indą, padengtą purškiamu kepimo aliejumi. Pašlakstykite daržoves 2  šaukšteliais aliejaus ir pabarstykite žiupsneliu druskos bei pipirų.

  2. Kepkite orkaitėje 15 minučių, kol pomidorai įkais, ir susiraukšlės odelė. Tada išimkite indą, uždenkite folija ir padėkite į šoną.

  3. Į keptuvę į pilkite 2 arbatinius šaukštelius aliejaus ir pastatykite ją ant vidutinio stiprumo ugnies. Įberkite grybus, pabarstykite žiupsneliu druskos ir pipirų. Kepinkite, kol grybai taps švelniai rudos spalvos – apie 5–8 minutes. Paskui dėkite juos į lėkštę ir neleiskite atšalti.

  4. Įpilkite 2 arbatinius šaukštelius aliejaus į tą pačią keptuvę ir pastatykite ją ant vidutinio stiprumo ugnies; į keptuvę įdėkite pusę česnakų ir pusę šoninės bei kepinkite 30 sekundžių.

  5. Tada pridėkite pusę lapinių kopūstų ir maišydami kepinkite, kol žalumynai šiek tiek suvys. Sudėkite viską į didelį metalinį indą. Tą patį pakartokite su likusiais 2 arbatiniais šaukšteliais aliejaus, česnaku bei šonine, trumpai pakepinkite bei įdėkite likusius lapinius kopūstus. Maišydami kepinkite, kol žalumynai apvys, sudėkite į metalinį indą.

  6. Į indą su lapiniais kopūstais sudėkite pomidorus bei grybus. Į keptuvę įpilkite acto (saugokitės garų); ant lėtos ugnies kaitinkite 30 sekundžių. Apšlakstykite salotas ir pagal skonį pridėkite druskos bei pipirų. Patiekalą patiekti šiltą.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką