Dabar populiaru
2 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 4
Jau įvertinote šį receptą

Lašiša su imbierais ir baravykais

Lašiša su imbierais ir baravykais
Shutterstock nuotr. / Lašiša su imbierais ir baravykais

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Pirmiausiai paruoškite lašišą: ją nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais, sudėkit į plokščią indą, pagal skonį pabarstykite druska, cukrumi  ir apliekite marinatu, paruoštu iš tarkuotų imbierų, pusės citrinos sulčių, nutarkuotos citrinos žievelės, viskio, 2 šaukštų aliejaus ir krienų.
  2. Indą su lašiša uždenkite maistine plėvele ir bent per naktį pamarinuokite.
  3. Kininį kopūstą išskirstykite lapais ir pakepinkite šaukšte aliejaus.
  4. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
  5. Avokadą nulupkite, išimkite kauliuką, kiek pasmulkinkite ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
  6. Dar šaltus baravykus supjaustykite plonyčiais griežinėliais, apšlakstykite aliejumi, berkite druskos, pipirų, jeigu norite, galite labai saikingai užspausti citrinos sulčių.
  7. Į lėkštes dėkite kininio kopūsto lapų, lašišų gabalėlių ir baravykų griežinėlių.
  8. Ant viršaus paskleiskite avokado griežinėlių.
  9. Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko). 

 

Kategorijos

 
Komentarai

Daugiau receptų

Rabarbarų „galetė“

Rabarbarų „galetė“ 8 asm.

Strelkabelka.lt: „Galetė“ yra idealus kepinys žmonėms, kurie nelabai moka kepti, ar tiesiog nenori švaistyti laiko kepiniams, kuriems reikia kruopštumo, nes ji gali/privalo būti kiek nedaili ir grubi.

Traškios smidrų salotos su riešutais ir džiovintais pomidorais

Traškios smidrų salotos su riešutais ir džiovintais pomidorais 4 asm.

Išbandykite traškias salotas su niekaip termiškai neapdorotais smidrais, gal šis ispaniškas receptas jums atvers naujus šios daržovės skonius?

Naminis avižų pienas

Naminis avižų pienas 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Puikus skystis, kuriame išvirsite skanią košę – augalinis pienas. Mano mėgstamiausias pasirinkimas – avižų pienas. Jį vieni juokai pasigaminti namuose ir būsite visai savaitei pasiruošę! 

Bolivinių balandų košė su cinamonu ir bananais

Bolivinių balandų košė su cinamonu ir bananais 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šiai gardžiai košei virti labai tiks iš vakaro likusios nesunaudotos jau išvirtos kruopos.

Avižinių dribsnių košė su lazdyno riešutais, obuoliais ir cinamonu

Avižinių dribsnių košė su lazdyno riešutais, obuoliais ir cinamonu 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Tai ypatinga košė su skaniais ir įvairiais priedais, leisianti naujai atrasti pusryčius. Išbandykite šią, o tada imkitės improvizuoti. 

Turkiškai įdaryti ankštiniai pipirai

Turkiškai įdaryti ankštiniai pipirai 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Dažnas yra ragavęs tokio patiekalo. Ar tai būtų įdaryti ankštiniai pipirai, ar pagal įdaro skonį panašūs mūsų balandėliai. Įdomu pasirodė tai, kad į mėsos įdarą dedami pomidorai. Lietuvoje pomidorai kartais dedami į tą patį puodą su balandėliais. Tai suteikia skoniui švelnios rūgšties. Siūlau pabandyti!

Burokėlio ir banano kokteilis dubenėlyje

Burokėlio ir banano kokteilis dubenėlyje 1 asm.

Fillthelife.com: Kokteiliai dubenėliuose – tai duoklė lėtesniam valgymui, neskubėjimui. Valgymas šaukštu iš dubenėlio leidžia šiek tiek sutelkti dėmesį į patį procesą ir pasimėgauti maistu.

Jogurtinė „panna cotta“ su braškėmis

Jogurtinė „panna cotta“ su braškėmis 6 asm.

FeedMySister.com: Tai itališkas desertas, tinkantis vasarai. „Panna cotta“ itališkai reiškia virta grietinėlė, bet, kad būtų šiek tiek lengviau, šį kartą ją maišome su jogurtu. Su panna cotta tinka visos sezoninės uogos, tačiau šiame recepte ją derinome su braškėmis.

Citrininė tilapija su kukurūzais

Citrininė tilapija su kukurūzais 4 asm.

Tam, kad atsiskleistų žuvies skonis, dažniausiai užtenka vos kelių ingredientų, o esminis jų – citrina. Žuvį pagal šį receptą galima kepti tiek orkaitėje, tiek gryname ore ant žarijų. Išbandykite!

Bulvės pagal indišką receptą

Bulvės pagal indišką receptą 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Mums įprastos bulvės ir neįprasta prieskonių gausa – išbandykite šį nesudėtingą receptą!

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką