Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 1.8 5 / 6
Jau įvertinote šį receptą

Lašišos ir brokolių apkepas

Lašišos ir brokolių apkepas
Mariaus Žičiaus nuotr. / Lašišos ir brokolių apkepas

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Apvirkite brokolius. Lašišos filė supjaustykite gabaliukais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite smulkintus svogūnus ir česnakus, sudėkite lašišų gabaliukus ir maišydami kepkite 5–7 minutes, paskaninkite prieskoniais, pipirais ir druska. Sudėkite brokolius, supilkite grietinėlę ir kaitinkite apie 10 minučių.

2. Bulves nulupkite, išvirkite ir sugrūskite su sviestu, pienu ir tarkuotu sūriu. Jei reikia, pasūdykite.

3. Į sviestu išteptą skardą sudėkite bulvių košę, viduryje padarykite duobutę ir sudėkite lašišų bei brokolių troškinį. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Kategorijos

  • Ieškau idėjų iš: JI24.lt
  • Ketinu ruošti specialiai: Pietums
  • Noriu patiekalo: Apkepai
  • Renkuosi pasaulio virtuvę:
    Kita
    Kita
Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką