Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.8 5 / 9
Jau įvertinote šį receptą

Lašišų putėsiai su avokadų tyre

Lašišų putėsiai su avokadų tyre
Fotolia nuotr. / Lašišų putėsiai su avokadų tyre

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Lašiša 400 g Putėsiams; rūkytos
  • Grietinėlė 300 ml Putėsiams; po 150 ml 12 ir 30 proc. riebumo
  • Želatina 2 arbat. š. Putėsiams ir 1 arbat. š. avokadų tyrei
  • Pipirai 1 arbat. š. Putėsiams; maltų baltųjų
  • Majonezas 2 valg. š. Putėsiams
  • Grietinė 200 ml Avokadų tyrei; indelis liesos
  • Avokadai 2 vnt. Avokadų tyrei
  • Špinatai 30 g Avokadų tyrei; šviežių
  • Svogūnai 1 vnt. Avokadų tyrei
  • Citrinos 1 vnt. Avokadų tyrei; šaukštas citrinos sulčių
  • Cukrus 1 arbat. š. Avokadų tyrei
  • Actas 1 valg. š. Putėsiams; ryžių
  • Druska 1 arbat. š. Putėsiams ir avokadų tyrei; pagal skonį
  • Krapai 1 arbat. š. Putėsiams; pagal skonį
  • Prieskoniniai žalumynai 1 valg. š. Avokadų tyrei

Kaip gaminti

  1. Išbrinkinkite ir nedideliame puodelyje ištirpinkite želatiną.
  2. Lašišą susmulkinkite, užpilkite liesa grietinėle, pakaitinkite, bet neužvirkite, įmaišykite ištirpintą želatiną ir šiek tiek atvėsinkite.
  3. Į lašišų masę įmaišykite majonezą, krapus, supilkite ryžių actą, suberkite pipirus ir išplakite elektriniu plakikliu.
  4. Tada atsargiai kabindama šaukštu iš apačios į viršų įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.
  5. Paruoškite avokadų tyrę: avokadus nulupkite, susmulkinkite, sudėkite į plakimo indą ir pašlakstykite citrinų sultimis, kad avokadai nepatamsėtų. Sumeskite nuluptą smulkintą svogūną, nuplautus špinatų lapelius, sukrėskite grietinę, supilkite citrinos sultis, suberkite cukrų ir žalumynus.
  6. Viską išplakite elektriniu plakikliu, įmaišykite ištirpintą želatiną.
  7. Į nedidelius indelius krėskite avokadų, tada lašišų masės ir per naktį laikykite šaldytuve.
  8. Tiekite išėmusi iš indelių, su šviežių daržovių ir agurkų salotomis.

Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Kategorijos

 

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką