Dabar populiaru
15min be reklamos
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.9 5 / 19
Jau įvertinote šį receptą

Lengvas citrinų-aguonų pyragas

Citrininis aguonų pyragas
„Scanpix“ nuotr. / Citrininis aguonų pyragas

Kepant pyragus dažnai užtenka kelių kokybiškų ingredientų bei tikslumo ir ant stalo gali puikuotis puikus desertas. Būtent toks yra šis pyragas, kuriam geriau rinktis kaimiškus kiaušinius, ekologišką citriną, o ypatingu akcentu čia tampa pertepimas su itališku citrinų likeriu „Limoncello“ ir saldžiarūgštis glajus.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Cukraus pudra 250 g 220 pyragui ir 30 g glajui
  • Kiaušiniai 3 vnt. pyragui
  • Miltai 250 g pyragui
  • Sviestas 200 g pyragui
  • Kepimo milteliai 1 arbat. š. nubrauktas
  • Aguonos 2 valg. š. po šaukštą pyragui ir glajui
  • Citrinos 2 vnt. pyragui – nuo abiejų nutarkuota žievelė ir vienos sultys; dar šaukštas sulčių – glajui
  • Maskarponės sūris 170 g pertepimui
  • Likeris 1 valg. š. tinka „Limoncello“, jei neturite, galite keisti tokiu pat kiekiu sirupo iš cukraus, citrinos sulčių ir trupučio vandens; pertepimui

Kaip gaminti

1. Kiaušinius plakite su cukraus pudra, kol gausite lengvą balsvą masę. Suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, citrinos žievelę ir sultis, ištirpintą bei atvėsintą sviestą, aguonas. Kruopščiai išmaišykite.

2. Paruoštą tešlą supilkite į kruopščiai riebalais išteptą ir miltais pabarstytą apvalią kepimo formą. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 min. (kol įkištas pagaliukas ištraukus bus sausas).

3. Kiek palaikykite kepimo formoje, o tada išverskite iš kepimo formos ir baikite vėsinti ant grotelių. Atvėsusį pyragą perpjaukite perpus išilgai.

4. Pertepimui skirtą maskarponės sūrį labai gerai išsukite su citrinų likeriu (ar sirupu), o tada aptepkite juo apatinę pyrago pusę ir uždėkite viršutinę.

5. Pyrago viršų, naudodami konditerinį teptuką, aptepkite citrinų sultimis, o tada dar drėgną barstykite cukraus pudra ir aguonomis. Kartokite šį veiksmą tol, kol paviršius pasidengs plonu balto glajaus sluoksneliu, leiskite jam išdžiūti. Jei norite, viršų galite papuošti citrusinių vaisių gabalėliais.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką