Dabar populiaru
15min be reklamos
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.6 5 / 11
Jau įvertinote šį receptą

Lengvutis šokoladinis vyniotinis su grietinėlės įdaru

Šokoladinis vyniotinis
Vida Press nuotr. / Šokoladinis vyniotinis

Šis kepinys – tikras lengvumo įsikūnijimas, nes jam nereikia nei miltų, nei sviesto. Šokoladinis biskvitas ir puri švelnaus skonio grietinėlė sulimpa į puikų derinį, kuriuo skanu mėgautis prie kavos ar arbatos puodelio.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Plačią kepimo skardą ištepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi.

2. Sulaužykite šokoladą, sudėkite į nemažą dubenį, dėkite jį ant puodo su verdančiu vandeniu (taip, kad dubens dugnas nesiektų vandens) ir ištirpinkite. Nukelkite nuo garų, supikite karštą kavą ar vandenį, išmaišykite ir atidėkite, kad kiek pravėstų.

3. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų (taip, kad nė kiek trynio nepatektų į baltymų masę).

4. Plakite trynius, kol masė taps blyškiai gelsva ir maždaug padvigubės, nenustodami plakti plona srovele supilkite cukrų, toliau plakite, kol cukrus ištirps. Šį plakinį sudėkite į šokoladinę masę ir švelniais judesiais išmaišykite.

4. Plakimo indą ir šluotelę kruopščiai nuplaukite, nusausinkite ir iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus. Šį plakinį per kelis kartus kaskart atsargiai pamaišant sudėkite į šokolado ir trynių masę.

 

5. Gautą šokoladinę masę pilkite į pasiruoštą skardą, palyginkite ir dėkite į įkaitusią orkaitę. Kepkite apie 15 min. arba kol palietus biskvito viršų jis primins minkštą kempinę.

6. Išimkite skardą su biskvitu iš orkaitės, pridenkite jo viršų virtuviniu rankšluosčiu ir leiskite pastovėti 10 min. Tada peiliu atsargiai atskirkite biskvito kraštelius nuo skardos šonų, jei jie kiek prikibo. Pasiruošę nemažą lygų paviršių, patieskite ant jo švarų virtuvinį rankšluostį ir šiek tiek pabarstykite kakava. Tada staigiu judesiu apverskite skardą ant pasiruoštos vietos. Jei viską darėte teisingai, biskvitas iššoks iš skardos nesuplyšęs, o jums beliks nuo dabar jau viršuje atsidūrusios pusės atsargiai nulupti kepimo popierių.

7. Aštriu peiliu kiek apipjaukite biskvito pakraštėlius, o tada dar kiek šiltą biskvitą pradėdami nuo siaurosios stačiakampio pusės ir padėdami sau rankšluosčiu suvyniokite į gana standų ritinį. Taip biskvitą „ištreniruosite“ gražiai susivynioti, kai jis jau bus apteptas kremu. Leiskite šiam ritiniui pagulėti, kol biskvitas bus visai atvėsęs, o tuo metu pasiruoškite įdarą.

8. Šaltą grietinėlę išplakite su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu (ar likeriu) iki standumo. Būkite atidūs, nes grietinėlę nesunku perplakti.

 

9. Kai grietinėlė bu išplakta, o biskvito ritinys atvėsęs, atsargiai išvyniokite pastarąjį ir tolygiai aptepkite kremu, o tada vėl suvyniokite, tačiau pernelyg nespauskite.

10. Vyniotinis paruoštas, jo galima skanauti iškart, tačiau likučiai puikiai išbus šaldytuve iki dviejų dienų (tiesa, kremas kiek susigers į biskvitą ir jis nebeatrodys taip gražiai). Jei vyniotinį ruošiate kokiai iškilmingesnei progai, galite jį papuošti vadovaudamiesi savo fantazija – galite aplieti tirpintu šokoladu, o tada apibarstyti drožlėmis ir pan.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką