Dabar populiaru
Sportas gyvai
1 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.1 5 / 128
Jau įvertinote šį receptą

Liekninamasis imbierų gėrimas

Liekninamasis imbierų gėrimas
Shutterstock nuotr. / Liekninamasis imbierų gėrimas

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Paimkite imbiero šaknį, nuplaukite ją po tekančio vandens srove, nusausinkite ir smulkiai sutarkuokite. Galite ir supjaustyti imbierą griežinėliais. Beje, šaknis neturi būti storesnė kaip 4 centimetrai.
  2. Nuplaukite šviežią agurką, nuskuskite žievelę ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite susmulkintą daržovę į 2 l stiklainį, taip pat sukrėskite smulkiai sutarkuotą ar griežinėliais supjaustytą imbierą.
  3. Kruopščiai nuplaukite citriną ar žaliąją citriną ir, nenulupusios žievelės, susmulkinkite nedideliais gabalėliais. Visus ingredientus sumaišykite ir užpilkite 2 l verdančio  vandens.
  4. Susidariusiam gėrimui būtina pernakt pastovėti, o gerkite ryte ir visą dieną prieš kiekvieną rimtesnį valgį. Aišku, skonis šio gėrimo – ne iš maloniųjų, tačiau būtent jis padės jums numesti porą kilogramų per savaitę neįdėjus pernelyg daug pastangų. Maža to, imbierų vanduo labai tonizuoja ir pasižymi naudingosiomis savybėmis.  

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką