Dabar populiaru
5 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.9 5 / 33
Jau įvertinote šį receptą

Lietinių kąsneliai su lašišomis

Lietinių kąsneliai su lašišomis
Fotolia nuotr. / Lietinių kąsneliai su lašišomis

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Miltai 1 st. Lietinių tešlai
  • Pienas 125 ml Lietinių tešlai
  • Kiaušiniai 1 vnt. Lietinių tešlai
  • Aliejus 1 valg. š. Lietinių tešlai
  • Lašiša 250 g Įdarui; rūkytų lašišų filė
  • Varškės sūris 250 g Įdarui; riebaus
  • Citrinos 1 vnt. Įdarui; šaukštas citrinos sulčių
  • Česnakai 1 valg. š. Įdarui; šaukštas kapotų laiškinių česnakų
  • Grietinėlė 100 ml Įdarui; plakamosios
  • Vanduo 125 ml Lietinių tešlai
  • Druska 1 arbat. š. Lietinių tešlai ir įdarui; pagal skonį
  • Pipirai 1 arbat. š. Lietinių tešlai; pagal skonį baltųjų
  • Juodieji pipirai 1 arbat. š. Įdarui; pagal skonį šviežiai maltų

Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite lietinių įdarą: visus lietiniams skirtus produktus elektriniu plakikliu išplakite plastikiniame dubenyje ir palikite 30 min.

2. Kol tešla brinks, paruoškite įdarą suktinukams: lašišų filė sukapokite, apšlakstykite citrinų sultimis ir sumaišykite su kapotais žalumynais.

3. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, pagardinkite šviežiai maltais pipirais, pasūdykite, sumaišykite su lašišomis, tada labai atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.

4. Iš tešlos iškeptus nedidelius lietinius atvėsinkite.

5. Ant kiekvieno krėskite įdaro ir susukite voleliu.

6. Suktinukus suvyniokite į maistinę plėvelę, apie valandą palaikykite šaldytuve, tada supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.

7. Tiekite su žalumynais, persmeigusi dekoratyviais mediniais iešmeliais.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Kategorijos

 

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką