Dabar populiaru
15 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.4 5 / 10
Jau įvertinote šį receptą

Linco sausainiai

Linco sausainiai
Astos Černės nuotr. / Linco sausainiai

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Dubenyje sumaišykite miltus, maltus migdolus (arba migdolų miltus), druską, maltą cinamoną ir muskatą.
  2. Į kitą didelį dubenį sudėkite sviestą ir suberkite cukrų. Elektriniu plaktuvu išplakite iki purios masės.
  3. Po vieną įdėkite ir išplakite kiaušinių trynius.
  4. Įmaišykite tarkuotas citrinų žieveles ir migdolų ekstraktą, jei jį naudojate.
  5. Suberkite miltų mišinį ir išmaišykite. Išminkykite vientisą tešlą.
  6. Padalinkite paruoštą tešlą į dvi dalis. Kiekvieną iš jų įvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve apie 2 valandas. Tuomet išimkite tešlą iš šaldytuvo ir palikite kambario temperatūroje apie 10 minučių, kad šiek tiek atšiltų.
  7. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardas.
  8. Tešlą dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir iškočiokite į maždaug 3 mm storio tešlos lakštą. Jei norite, galite tešlą kočioti tarp dviejų maistinės plėvelės lakštų ar tiesiog ant miltais lengvai pabarstyto švaraus ir lygaus paviršiaus.
  9. Sausainių formelėmis išspauskite sausainius ir atsargiai juos perkelkite ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų. Prisiminkite, kad turite išspausti lygų skaičių dviejų rūšių sausainių: apatinių (be išpjovimo viduje) ir viršutinių (su išpjovimu).
  10. Tešlos likučius šiek tiek paminkykite, iškočiokite ir iš jų taip pat sausainių formelėmis išspauskite sausainius.
  11. Paruoštus sausainius kepkite įkaitintoje orkaitėje: apatinius sausainius be išpjovimo apie 15 min., o viršutinius su išpjovimu – apie 10 min. Nuolat stebėkite kepančius sausainius, nes kepimo laikas gali priklausyti ir nuo jūsų orkaitės. Iškepę sausainiai turi būti gražiai auksinės spalvos. Neperkepkite sausainių, nes tuomet jie bus pernelyg trapūs.
  12. Iškepusius sausainius kelioms minutėms palikite skardoje, tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
  13. Sausainiams visiškai atvėsus, viršutines jų dalis apibarstykite milteliniu cukrumi.
  14. Ant apatinių sausainių dalių tolygiai ir plonai paskleiskite po šaukštelį džemo. Džemą rinkitės tirštą ir tepkite jį ant sausainių saikingai – kitu atveju, suvožus abi sausainių puses, jis gali ištekėti pro kraštus.
  15. Po kiek laiko džemu pertepti sausainiai suminkštėja. Taigi, jei norite trapesnių – pertepkite juos džemu tik prieš patiekdami; jei labiau mėgstate minkštesnius – pertepkite kuo anksčiau. Skanaus!

 

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu 4 asm.

1. Pagaminkite padažą virtuviniame kombaine išplakdami fetos sūrį su grietinėle ir agurkėliais. 2. Burokėlius sutarkuokite burokine tarka. Miežines kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje. Visus ingredientus gerai sumaišykite, pagardinkite druska ir...
Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba

Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

1. Supjaustykite svogūnus ir morkas, o tada apkepkite puode su keliais šaukštais aliejaus. Sudėkite bulves ir žiedinius kopūstus. Užpilkite daržovių sultiniu ir virkite tol, kol visos daržovės suminkštės. 2. Sriubą sutrinkite virtuviniu kombainu ar...
Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė

Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė 1 asm.

1. Bolivines balandas išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės ir nukoškite. 2. Daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais. 3. Į keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite daržoves. Sudėkite virtas...
Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu

Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu 10 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. 2. Sumaišykite visus tešlos ingredientus, išskyrus morkas ir riešutus. 3. Sutarkuokite morkas ir kartu su riešutais suberkite jas į tešlą bei viską išmaišykite. 4. Visą tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą....
Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas

Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas 8 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C. 23 cm skersmens (arba panašaus dydžio) kepimo skardą ištepkite sviestu tik tiek, kad skarda pasidengtu riebaliniu sluoksniu. 2. Obuolių skilteles ištepkite citrinų sultimis. 3. Sviestą ir cukrų išmaišykite atskirame...
Obuolių tartas su abrikosų džemu

Obuolių tartas su abrikosų džemu 8 asm.

1. Tartos kepimo formą šiek tiek apibarstę miltais išklokite bemiele sluoksniuota tešla. Tešlą skardoje subadykite šakute ir trumpam padėkite į šalį. 2. Įkaitinkite keptuvę ir į ją įpilkite 2 valgomuosius šaukštus vandens, sudėkite sviestą bei...
Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas

Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas 4 asm.

Yra ir paprastų, ir sudėtingų būdų, kaip paruošti slyvas, tačiau prancūzų sukurtas nuostabaus apkepo receptas prašyte prašosi būti išbandytas.

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu 4 asm.

Ar maistas gali pakelti nuotaiką? Žinoma, taip! Tokių galių turi makaronų apkepas su sūriu, patiekiamas su naminiu pomidorų padažu. 

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Paklausta, kaip gaminti tzatziki, ponia Stella, šeimininkaujanti vienoje kaimiškoje tavernoje Graikijoje, recepto neslepia, greitai išdėsto ir pabrėžia, kad svarbiausia jame – daug česnako. Visa kita – skonio reikalas.

Slyvų pyragas su morengine karūna

Slyvų pyragas su morengine karūna 8 asm.

Šio pasakiško pyrago receptu, kuriam prireiks šviežių slyvų, vienoje savo knygų dalijasi žymus šefas Yotamas Ottolenghi.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką