Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.0 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

„Linguine“ makaronai su Genujos pesto padažu

„Linguine“ su Genujos pesto padažu
Jurgos Jurkevičienės nuotr. / „Linguine“ su Genujos pesto padažu

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Genujiečiai norėtų, kad pasaulis atrastų tikrą genujietišką pesto padažą, o žalių erzacų nevadintų „pesto“. Šis receptas – kaip tik su tikru genujietišku pesto. 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pirmiausia pasigaminkime pestą. Nuplaukite bazilikų lapus, atidžiai atskirkite lapus nuo kotelių. Sukapokite skiltelę česnako. Elektriniu plaktuvu suplakite susmulkintą česnaką, baziliko lapus ir alyvuogių aliejų.

2. Suberkite pinijas, papildykite keliais šaukštais vandens, dar kartą išplakite. Supilkite parmezaną ir „pecorino“ sūrius, plakite, kol masė taps homogeniška.

3. Patiekalo gaminimas. Išvirkite pastą „linguine“, į verdantį vandenį įmeskite kelias šparagines pupeles (papildomai suteiks pastai aromato).

4. Supilkite vandenį, pasilikdami puodelyje virimo vandens.

5. Sumaišykite pastą su padažu, papildydami virimo vandeniu.

6. Patiekdami lėkštėje papuoškite šparaginėmis pupelėmis ir baziliko šakele.

Pauliaus Jurkevičiaus komentaras: 

Regėjau daugybę „pesto“ erzacų. Štai penki klasikiniai būdai sugadinti originalų receptą. 1) Vietoje pinijų (Viduržemio jūros pušų kankorėžių riešutėlių) dėti kedrų riešutėlių. Kedrai Genujoje neauga. Auga Libane ir Himalajuose... 2) Bazilikų trūkumą kompensuoti petražolėmis, gražgarstėmis ir kitomis žolelėmis. Aromatas ir skonis bus įdomūs. Bet tai nebus „pesto genovese“. 3) Sutaupyti parmezanui arba „pecorino“ sūriui, arba abiem, pasakyti: „ai, bus gerai ir „Džiugas“...“ Deja, nebus gerai... 4) Nesilaikyti teisingos kietųjų sūrių proporcijos parmezanas – „pecorino“, kuri turi būti 4:1. Nepamirškite: avies pieno „pecorino“ yra agresyvus sūris! 5) Naudoti prastą, pigų alyvuogių aliejų iš prekybos centro. Arba labai intensyvų. Geriausiai tinka Ligūrijos aliejus iš „taggiasca“ veislės alyvuogių – labai švelnaus skonio ir aromato. Jo galima nusipirkti ir Lietuvoje. Bet jis nėra pigus!

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Greitas jogurto ir persimonų desertas su pistacijomis

Greitas jogurto ir persimonų desertas su pistacijomis 2 asm.

Nors šį skanėstą įvardijame kaip „desertą“, tie, kas mėgsta saldesnius pusryčius, gali juo mėgautis ir ryte. Lengvas, gaivus, elegantiškas patiekalas paruošiamas vos per kelias minutes, o svarbiausias jo akcentas – gerai prinokę, saldūs persimonai.

Itališkos lazdelės „grissini“ su rozmarinais

Itališkos lazdelės „grissini“ su rozmarinais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Pirkti grissini yra skanūs, bet jūs vargu ar įsivaizduojat, kokie skanūs yra pačių kepti! Pasigaminti grissini yra juokų darbas, tešla užminkoma iš pačių paprasčiausių ingredientų – miltų, vandens, aliejaus... Grissini galima kaskart pagardinti vis kitais priedais – rozmarinais, pankoliais, česnakais, čiobreliais...

 

Kepti pastarnokai ir morkos su graikiniais riešutais

Kepti pastarnokai ir morkos su graikiniais riešutais 2 asm.

Tie, kas nėra nieko gaminę iš pastarnokų, turėtų juos išbandyti būtent žiemą – tuo metu, kai jie yra sukaupę daugiausiai cukrų, kurie kepant greitai karamelizuojasi. Ši kartą siūlome patiekalą, kuris gali tapti skaniu užkandžiu, priedu prie mėgstamų kruopų (pavyzdžiui, grikių), o gal net lydėti kokį paukštienos kepsnį. Pagaminkite ir įsitikinsite, kaip gardu!

Kokosiniai želė gabaliukai

Kokosiniai želė gabaliukai 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šis receptas kilęs iš Kinijos ir kartais dar vadinamas kokosų pieno pudingu. Jo receptų internete radau daug ir įvairių, dažniausiai juose kokosų pienas skiedžiamas įprastu karvės pienu, bet šį kartą norėjosi tik kokosų pieno skonio.

Nostalgiškoji agurkinė sriuba

Nostalgiškoji agurkinė sriuba 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Tai sriuba, kurią pagaminti – juokų darbas, o vasario mėnuo kaip tik tinkamas tam metas, nes reikia paskubėti naikinti raugintų agurkų atsargas. Verdant šią sriubą tereikia laikytis keleto paprastų taisyklių.

Kukurūzų miltų duona su moliūgų sėklomis ir linų sėmenimis

Kukurūzų miltų duona su moliūgų sėklomis ir linų sėmenimis 6 asm.

Kviečiame išsikepti mielinės duonos iš kukurūzų miltų. Jei juos gana retai naudojate, o gal nė nebandėte, toks kepinys gali tapti skaniu netikėtumu! 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką