Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 1.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

„Linguine“ makaronai su Genujos pesto padažu

„Linguine“ su Genujos pesto padažu
Jurgos Jurkevičienės nuotr. / „Linguine“ su Genujos pesto padažu

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Genujiečiai norėtų, kad pasaulis atrastų tikrą genujietišką pesto padažą, o žalių erzacų nevadintų „pesto“. Šis receptas – kaip tik su tikru genujietišku pesto. 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pirmiausia pasigaminkime pestą. Nuplaukite bazilikų lapus, atidžiai atskirkite lapus nuo kotelių. Sukapokite skiltelę česnako. Elektriniu plaktuvu suplakite susmulkintą česnaką, baziliko lapus ir alyvuogių aliejų.

2. Suberkite pinijas, papildykite keliais šaukštais vandens, dar kartą išplakite. Supilkite parmezaną ir „pecorino“ sūrius, plakite, kol masė taps homogeniška.

3. Patiekalo gaminimas. Išvirkite pastą „linguine“, į verdantį vandenį įmeskite kelias šparagines pupeles (papildomai suteiks pastai aromato).

4. Supilkite vandenį, pasilikdami puodelyje virimo vandens.

5. Sumaišykite pastą su padažu, papildydami virimo vandeniu.

6. Patiekdami lėkštėje papuoškite šparaginėmis pupelėmis ir baziliko šakele.

Pauliaus Jurkevičiaus komentaras: 

Regėjau daugybę „pesto“ erzacų. Štai penki klasikiniai būdai sugadinti originalų receptą. 1) Vietoje pinijų (Viduržemio jūros pušų kankorėžių riešutėlių) dėti kedrų riešutėlių. Kedrai Genujoje neauga. Auga Libane ir Himalajuose... 2) Bazilikų trūkumą kompensuoti petražolėmis, gražgarstėmis ir kitomis žolelėmis. Aromatas ir skonis bus įdomūs. Bet tai nebus „pesto genovese“. 3) Sutaupyti parmezanui arba „pecorino“ sūriui, arba abiem, pasakyti: „ai, bus gerai ir „Džiugas“...“ Deja, nebus gerai... 4) Nesilaikyti teisingos kietųjų sūrių proporcijos parmezanas – „pecorino“, kuri turi būti 4:1. Nepamirškite: avies pieno „pecorino“ yra agresyvus sūris! 5) Naudoti prastą, pigų alyvuogių aliejų iš prekybos centro. Arba labai intensyvų. Geriausiai tinka Ligūrijos aliejus iš „taggiasca“ veislės alyvuogių – labai švelnaus skonio ir aromato. Jo galima nusipirkti ir Lietuvoje. Bet jis nėra pigus!

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu 4 asm.

1. Pagaminkite padažą virtuviniame kombaine išplakdami fetos sūrį su grietinėle ir agurkėliais. 2. Burokėlius sutarkuokite burokine tarka. Miežines kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje. Visus ingredientus gerai sumaišykite, pagardinkite druska ir...
Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba

Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

1. Supjaustykite svogūnus ir morkas, o tada apkepkite puode su keliais šaukštais aliejaus. Sudėkite bulves ir žiedinius kopūstus. Užpilkite daržovių sultiniu ir virkite tol, kol visos daržovės suminkštės. 2. Sriubą sutrinkite virtuviniu kombainu ar...
Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė

Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė 1 asm.

1. Bolivines balandas išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės ir nukoškite. 2. Daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais. 3. Į keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite daržoves. Sudėkite virtas...
Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu

Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu 10 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. 2. Sumaišykite visus tešlos ingredientus, išskyrus morkas ir riešutus. 3. Sutarkuokite morkas ir kartu su riešutais suberkite jas į tešlą bei viską išmaišykite. 4. Visą tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą....
Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas

Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas 8 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C. 23 cm skersmens (arba panašaus dydžio) kepimo skardą ištepkite sviestu tik tiek, kad skarda pasidengtu riebaliniu sluoksniu. 2. Obuolių skilteles ištepkite citrinų sultimis. 3. Sviestą ir cukrų išmaišykite atskirame...
Obuolių tartas su abrikosų džemu

Obuolių tartas su abrikosų džemu 8 asm.

1. Tartos kepimo formą šiek tiek apibarstę miltais išklokite bemiele sluoksniuota tešla. Tešlą skardoje subadykite šakute ir trumpam padėkite į šalį. 2. Įkaitinkite keptuvę ir į ją įpilkite 2 valgomuosius šaukštus vandens, sudėkite sviestą bei...
Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas

Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas 4 asm.

Yra ir paprastų, ir sudėtingų būdų, kaip paruošti slyvas, tačiau prancūzų sukurtas nuostabaus apkepo receptas prašyte prašosi būti išbandytas.

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu 4 asm.

Ar maistas gali pakelti nuotaiką? Žinoma, taip! Tokių galių turi makaronų apkepas su sūriu, patiekiamas su naminiu pomidorų padažu. 

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Paklausta, kaip gaminti tzatziki, ponia Stella, šeimininkaujanti vienoje kaimiškoje tavernoje Graikijoje, recepto neslepia, greitai išdėsto ir pabrėžia, kad svarbiausia jame – daug česnako. Visa kita – skonio reikalas.

Slyvų pyragas su morengine karūna

Slyvų pyragas su morengine karūna 8 asm.

Šio pasakiško pyrago receptu, kuriam prireiks šviežių slyvų, vienoje savo knygų dalijasi žymus šefas Yotamas Ottolenghi.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką