Dabar populiaru
10 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.6 5 / 27
Jau įvertinote šį receptą

Linksmai atrodantis varškės pyragas „Kiaušinienė“ Velykoms

Nekeptas varškės pyragas „Kiaušinienė“
Nidos Degutienės nuotr. / Nekeptas varškės pyragas „Kiaušinienė“

Nida Degutienė (Nidos receptai): Vienas desertų, kuriam neatsispiria net sočiausi svečiai – nekepti gaivūs jogurtiniai arba želės pyragai. Šis, kurį jums siūlau, nėra iš serijos „nulis kalorijų“, tačiau savo lengvumu ir gaivumu tikrai tiks ir patiks tokioms svarbioms šventėms, kaip Velykos. O ką jau bekalbėti apie deserto patiekimą, kuris tikrai nustebins, o gal net ir prajuokins jūsų svečius!

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Kiaušiniai 2 vnt. dideli; biskvitiniam pagrindui
  • Cukrus 0,3 st. biskvitiniam pagrindui
  • Aliejus 50 ml pvz., rapsų; biskvitiniam pagrindui
  • Miltai 100 g persijotų; biskvitiniam pagrindui
  • Kepimo milteliai 0,5 arbat. š. biskvitiniam pagrindui
  • Varškė 500 g riebesnės, 3 kartus permaltos; varškės sluoksniui
  • Maskarponės sūris 500 g šalto; varškės sluoksniui
  • Grietinėlė 200 ml 36 proc. riebumo, gerai atšaldytos; varškės sluoksniui
  • Citrinos sultys 3 valg. š. varškės sluoksniui
  • Želė 1 vnt. pakuotė, skirta 500 ml vandens; varškės sluoksniui
  • Cukraus pudra 6 valg. š. jei mėgstate saldžiau, dėkite daugiau; varškės sluoksniui
  • Konservuoti abrikosai 2 vnt. reikės ir vaisių puselių, ir 500 ml. sirupo; viršutiniam „kiaušinių“ sluoksniui
  • Želatina 3,5 arbat. š. birios arba 4 lapeliai; viršutiniam „kiaušinių“ sluoksniui

Kaip gaminti

Juokingai atrodantis „pyragas“ labiau primena kiaušinienę su ryškiai geltonais kiaušinių „tryniais“ ir dar šiek tiek „neiškepusiu baltymu“. O pasmulkintos pistacijos čia labiau asocijuojasi su pabarstytais svogūno laiškais nei riešutais. Žodžiu, nuotaikingas pyragas, kuriam nesugaišite daug brangaus laiko, galite jį pasigaminti ir iš anksto. Be jokios abejonės, šis desertas tikrai pradžiugins ir nustebins jūsų svečius!

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160C laipsnių temperatūros. Kepimo skardos (25x35 cm) dugną išklokite kepimo popieriumi.

2. Visi ingredientai biskvitiniam pagrindui turi būti kambario temperatūros! Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Baltymus plakite (geriausia plakikliu), kol susidarys putos. Tada po šaukštą dėkite cukrų, nuolat plakdami, ir kitą šaukštą dėkite mažiausiai po 1–2 minučių plakimo, arba kol prieš tai buvusi porcija cukraus visiškai ištirps. Plakite, kol gausite labai standžias putas. Tada dėkite po vieną trynį, nuolat toliau plakdami. Pilkite labai plona srovele aliejų, nesustodami plakti. Pačioje pabaigoje atsargiai (geriausia silikonine mentele) įmaišykite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kol ingredientai susijungs. Masę supilkite į paruoštą kepimo skardą, išlygindami paviršių.

3. Kepkite biskvitą apie 15–20 min. arba kol gražiai pagels. Išimkite iš orkaitės, visiškai atvėsinkite. Atsargiai išimkite iš skardos, nuplėškite nuo apačios kepimo popierių ir įdėkite biskvitą atgal į skardą (galite apversti aukštyn kojomis, kad pyragas pjaustant atrodytų estetiškiau).

 

4. Citrininę želę ištirpinkite 200 ml šilto vandens ir visiškai atvėsinkite, kartkartėmis pamaišydami, kad želė ne visiškai sustingtų, o tik sutirštėtų.

5. Elektriniu maišytuvu (plakikliu) gerai sumaišykite trintą varškę su maskarponės sūriu (geriausiai naudokite antgalį, skirtą baltymams plakti), tada suberkite cukraus pudrą ir supilkite grietinėlę, toliau plakite tol, kol masė ims tirštėti. Pabaigoje supilkite stingstančią citrininę želę ir citrinos sultis bei viską gerai sumaišykite. Šia mase padenkite biskvito sluoksnį ir išlyginkite paviršių.

6. Ant varškės sluoksnio išdėliokite abrikosų puseles, perpjauta puse į apačią, jas šiek tiek įspausdami į varškės masę.

7. Želatiną ištirpinkite keliuose šaukštuose karšto vandens ir palikite išbrinkti. Užkaiskite mažame inde želatiną ir pakaitinkite, kol ji visiškai ištirps (tik neužvirinkite, antraip želatina praras savo savybes ir masė nesustings), tada sumaišykite su kambario temperatūros konservuotų abrikosų skysčiu iš konservų indelio. Užpilkite šia mase visą pyrago pagrindą ir palikite sustingti. Prieš patiekiant galite pabarstyti smulkintais pistacijų riešutais.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Mėsainis su ėrienos maltinuku, harisa, humusu ir halloumi sūriu

Mėsainis su ėrienos maltinuku, harisa, humusu ir halloumi sūriu 2 asm.

Mėsainis jau seniai nebėra tiesiog gabalėlis mėsos tarp dviejų riekelių duonos, tai gali būti itin gurmaniškas patiekalas. Būtent toks mėsainis ir išeis, jei vadovausitės šiuo receptu!

 

Šalta trinta smidrų ir žiedinių kopūstų sriuba

Šalta trinta smidrų ir žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

Kai parduotuvėse ir turgavietėse gausu smidrų, pasiruoškite iš jų lengvos šaltos sriubos, kuriai kreminės tekstūros suteiks žiediniai kopūstai, o papildomo skonio – žolelės. Beje, jei diena vėsesnė, šią sriubą drąsiai galima valgyti ir šiltą!

Šokoladiniai pyragėliai skystu vidumi „Lava Cake“

Šokoladiniai pyragėliai skystu vidumi „Lava Cake“ 4 asm.

Tinklaraštis „Meyer Maistas“: Šis desertas yra visai nesunkiai paruošiamas, jam reikia vos kelių ingredientų ir tik 25 minučių! Sudėtingiausia dalis yra kepimas, nes čia yra itin svarbi kiekviena minutė, mat, pakepus per ilgai, turėsite paprastą šokoladinį pyragėlį...

Rabarbarų ledai

Rabarbarų ledai 4 asm.

Vieni žmonės mėgsta nulupę rabarbaro lapkočio odelę tiesiog dažyti daržovę į cukrų arba medų ir kramsnoti žalią. Kiti iš rabarbarų verda kompotą ar kepa pyragą. O treti ieško įvairiausių naujovių ir neatrastų receptų. Būtent pastariesiems skirtas šis ledų receptas.

Naminis šviežių pomidorų padažas

Naminis šviežių pomidorų padažas 10 asm.

Šiuo padažu tiks gardinti mėsos, makaronų, daržovių patiekalus. Gerai užsuktame stikliniame indelyje laikomu padažu galėsite mėgautis net pusę metų.

 

Kokosiniai mėlynų kąsneliai

Kokosiniai mėlynų kąsneliai 4 asm.

FeedMySister.com: Šie mėlynių ir kokosų kąsneliai – natūraliai saldūs, veganiniai ir nerealiai skanūs. Būtina išbandyti, o savaitgalis tam idealiai tinka!

Legendinė charčio sriuba su trupučiu improvizacijos

Legendinė charčio sriuba su trupučiu improvizacijos 5 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Charčio receptas – įvairialypis, unifikuoto, galima sakyti, nėra. Tad šis receptas – vienas iš daugelio, kurį man papasakojo bičiulis iš Lagodechio miesto Sakartvele. Recepte nemažai improvizacijos, bet galų gale ant stalo garuos lėkštė su niekuo nesupainiojamu charčio sriubos aromatu.

 

Sausai marinuota jautienos nugarinė su sezoninėmis daržovėmis

Sausai marinuota jautienos nugarinė su sezoninėmis daržovėmis 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Jautienos nugarinės kepsnį su sezoninėmis daržovėmis (šiuo metų laiku – smidrias ir morkomis) iškepti visai paprasta, o pietūs ar vakarienė išeina visai ne paprasti. Mums šis receptas labai patinka, tikiuosi, pasiteisins ir jums.

Pasakiškos mielinės bandelės su kardamonu

Pasakiškos mielinės bandelės su kardamonu 6 asm.

Šioms kardamoninėms bandelėms neįmanoma atsispirti – išsikepkite ir patys pamatysite!

Trupininis pyragas su braškėmis ir rabarbarais

Trupininis pyragas su braškėmis ir rabarbarais 8 asm.

Šiuo receptu dalinasi tinklaraštis Follow your spoon ir projektas „Tapk auGalingas“, išbandykite!

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką