Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Makaronai su nduja dešros ir lapinių kopūstų padažu

Makaronai su ndujos padažu
Vida Press nuotr. / Makaronai su ndujos padažu

Jei domitės sveikos mitybos principais ir net jų laikotės, apie lapinius kopūstus (kale) jums nereikia pasakoti. Tačiau apie itališką pikantišką dešrą (kartais vadinamą ir mėsos kremu) ndują galėjote girdėti tik probėgšmais. Laimė, įsigyti Lietuvoje jos jau nesunku, tačiau ką su ja veikti, žino ne visi. Taigi, siūlome receptą, kuriame puikiai dera makaronai, lapiniai kopūstai ir pikantiškoji dešra iš Italijos.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Užkaiskite didelį puodą vandens makaronams, pasūdykite.

2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus, suberkite svogūnus ir ant vidutinės ugnies pakepinkite, kol suminkštės (apie 5 min.), berkite ir česnakus, pakepkite dar minutę. Truputį padidinkite kaitrą ir berkite susmulkintus lapinius kopūstus, pilkite sultinį ir kaitinkite apie 6–8 min., kol skystis išgaruos.

3. Kol troškinami kopūstai, kitoje nedidelėje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, suberkite trupinius ir pakepinkite maišydami, kol taps auksiniai ir traškūs – tai įvyks labai greitai, nesudeginkite! Šiek tiek pasūdykite, išmaišykite ir atidėkite į šoną.

4. Į keptuvę, kur jau suminkštėjo lapiniai kopūstai, dėkite pomidorų tyrę, įtrupinkite ndujos gabalėlius ir gerai išmaišykite, kad dešra išskystų. Jei naudojate čili paprikos dribsnius, suberkite ir juos. Nuimkite nuo ugnies ir laikykite šiltai, kol išvirs makaronai.

5. Makaronus išvirkite al dente, nusunkite pasilikdami kelis šaukštus virimo vandens, o tada suverskite į keptuvę su padažu, užpilkite atsidėto makaronų virimo skysčio. Grąžinkite ant ugnies, suberkite ir pakepintus trupinius, dalį sūrio bei labai gerai viską išmaišykite, kad makaronai apsiveltų padažu ir kitais priedais.

6. Nedelsdami tiekite ant stalo dideliame dubenyje. Leiskite kiekvienam valgančiajam dar užsibarstyti likusio tarkuoto sūrio pagal savo skonį.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo 6 asm.

Vos keli ingredientai, maždaug pusvalandis ir galėsite mėgautis puikiai sausainiais be glitimo. Sandariame inde jie išliks trapūs kelias dienas.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką