Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.7 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Makaronai su vištienos, ančiuvių ir apelsinų padažu

Makaronai su vištienos, ančiuvių ir apelsinų padažu
TV3 nuotr. / Makaronai su vištienos, ančiuvių ir apelsinų padažu

Lietuvoje gyvenantis šefas italas Gian Luca Demarco nekelia triukšmo, jog jam trūksta kokių nors itališkų ingredientų – makaronų galima pasigaminti pačiam, o prie jų tiks ir lietuviška vištiena. TV laidoje jis pademonstravo, kaip pasigaminti naminių makaronų su vištiena ir netradiciniu apelsinų-ančiuvių padažu. Pastarajame, beje, nėra nei druskos, nei pipirų!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Apelsinus nulupkite peiliu nepalikdami baltos odelės, o tada supjaustykite kubeliais. Žievelę taip pat supjaustykite smulkiomis juostelėmis.

2. Į keptuvę įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, įmeskite nuluptą nesmulkintą česnako skiltelę ir pakepinkite ančiuvių filė gabaliukus, kol jie visiškai suirs. Tada sudėkite kubeliais supjaustytą vištieną ir gerai apkepkite.

3. Į keptuvę suverskite apelsinų kubelius, gerai išmaišykite ir patroškinkite 5 minutes. Suberkite ir apelsinų žieveles, vėl keletą minučių patroškinkite. Išjunkite kaitrą.

4. Ant darbastalio suberkite miltus ir jų kauburėlyje padarykite duobutę, į ją įmuškite kiaušinius. Kapokite miltus ir kiaušinius plačiu peiliu, o kai jie susivels, gerai išminkykite tešlą.

 

5. Jei neturite makaronų gaminimo mašinėlės, labai plonai (1 mm) iškočiokite tešlą, gerai išmiltuokite, susukite į ritinėlį ir supjaustykite norimo storio juostelėmis.

6. Šviežius makaronus virkite 2–3 min., išvirusius nukoškite.

7. Keptuvę su padažu vėl dėkite ant ugnies, suverskite į ją makaronus, gerai išmaišykite ir porą minučių pakaitinkite.

8. Patiekite lėkštėse su šviežios mėtos lapeliais. Jei norisi, pabarstykite šviežiai malta druska ir pipirais.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Bretoniškos tešlos pyragas su kreminiu šaldytų uogų įdaru

Bretoniškos tešlos pyragas su kreminiu šaldytų uogų įdaru 8 asm.

Iš Prancūzijos, kaip žinia, yra kilę daugybė klasikinių kepinių, populiarių visame pasaulyje,  Jokia išimtis ir šis puikus pyragas, kurio receptu dalinasi konditeris Ali Gadžijevas.

 

Pagreitintas čili troškinys

Pagreitintas čili troškinys 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Tikrą čili troškinį reikia gaminti ilgai. Bet kartais (o gal dažnai) trūksta laiko, o kvapnaus, aštraus ir sotaus troškinio norisi čia ir dabar. Tada gaminu pagreitintą čili troškinį. Pakeliui greitai parduotuvėje nusiperku virtų pupelių (iš bėdos galima naudoti ir konservuotas), maltos mėsos ir pomidorų savo sultyse. Visų kitų ingredientų paprastai turiu namie. Visa troškinio gamyba užtrunka apie 25 minutes.

 

Antienos krūtinėlė su balzaminiame acte karamelizuotais vyšniniais pomidoriukais

Antienos krūtinėlė su balzaminiame acte karamelizuotais vyšniniais pomidoriukais 2 asm.

Nekasdienio, tačiau greitai paruošiamo patiekalo receptu dalinasi italų kilmes virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

 

Šventinis keksas su Gediminaičių stulpais

Šventinis keksas su Gediminaičių stulpais 6 asm.

Šio kepinio idėjos autorė – Justina Ramanauskienė, išleidusi pasakiškų kepinių receptų knygą „Tortų knyga“. Pasigėrėkite ir išbandykite! Keksui pagaminti reikia dviejų – šokoladinio ir vanilinio kekso receptų. Pirmiausia reikia iškepti šokoladinį keksą ir iš jo išpjausčius norimas figūras, gaminti vanilinį keksą.

Pica bulviniu padu

Pica bulviniu padu 2 asm.

Laura (bulviukose.lt): Ši pica ne tik skani, bet, jei jums aktualu, dar ir be glitimo. Originaliame receptę rašo, kad picos užteks 2-4 žmonėms. Niekaip – sukertame dviese! Kiti du liktų alkani.

Žymės: Bulvės, pica
Karštas šokoladas su aitriąja paprika

Karštas šokoladas su aitriąja paprika 4 asm.

Atsispirti karštam šokoladui gali ne kiekvienas, ypač, kai šalia braškės ir visai netikėtas ingredientas – aitrioji paprika.

Baklažanų ir avinžirnių tadžinas su abrikosais ir apelsinais

Baklažanų ir avinžirnių tadžinas su abrikosais ir apelsinais 2 asm.

FeedMySister.comKai lauke žvarbu, daugiau nieko nesinori, tik šilto troškinio su daug daržovių, saldžiais abrikosais ir nuostabiu prieskoniu mišiniu. Tai patiekalas, kurį reikia gaminti kaip tik dabar!

Desertas „Pavlova“ su spanguolėmis ir aguonomis

Desertas „Pavlova“ su spanguolėmis ir aguonomis 10 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tai žiemiška žymiojo deserto „Pavlova“ versija. Traškus morengas, grietinėlė ir uogos yra nuodėmingai skanus derinys. Šiame recepte grietinėlę siūlau sumaišyti su tirštu jogurtu ir citrinos žievelėmis, kad būtų gaivesnė, morengą suplakti su aguonomis, o šviežias uogas pakeisti troškintomis spanguolėmis su apelsinais ir cinamonu. Viską kartu sudėję, sukursite labai skanų, žiemišką desertą. Morengą galite iškepti prieš kelias dienas, o spanguolių padažą irgi pasigaminkite iš anksto, tada prieš pateikiant desertą, beliks tik suplakti grietinėlę, ją užtepti ant baltymų pagrindo ir aplieti spanguolių padažu.

Kepti medumi glazūruoti kiaulienos šonkauliukai

Kepti medumi glazūruoti kiaulienos šonkauliukai 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Kiaulieną valgau retai, bet būtent šonkauliukai ir plėšyta kiauliena (ang. „pulled pork“) yra mano silpnybės, jei kalbame apie riebias mėsas. Šonkauliukus kepti pati pabandžiau ir išmokau visai neseniai. Bandžiau suprasti, kodėl vis atidėliojau ir taikliausias atsakymas: greičiausiai tai buvo nepasitikėjimas savo žiniomis.

 

Veganiški traškūs sausainiai su aguonomis

Veganiški traškūs sausainiai su aguonomis 6 asm.

„Vegan Pipiras“Aguonos – dažnas pačių įvairiausių kepinių pagardas, o šįkart jomis skaniname traškius sausainius, kuriems nenaudojami jokie gyvūninės kilmės produktai. Išbandykite, gal patiks!

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką