Dabar populiaru
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.3 5 / 4
Jau įvertinote šį receptą

Maskarponės tortas „Bobų vasara“

Maskarponinis tortas „Bobų vasara“
Autorės nuotr. / Maskarponinis tortas „Bobų vasara“

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Sausainiai 400 g šokoladinių - pagrindui
  • Riešutai 50 g saujelė - pagrindui
  • Sviestas 100 g pagrindui
  • Sutirštintas pienas 100 g pagrindui ir 4 valg. š. geltonam sluoksniui
  • Maskarponės sūris 500 g baltam sluoksniui
  • Jogurtinė grietinė (baltam sluoksniui) 500 g
  • Grietinėlė 250 ml baltam sluoksniui
  • Miltelinis cukrus 5 valg. š. baltam sluoksniui
  • Vanilinis cukrus 1 valg. š. baltam sluoksniui
  • Sultys 5 valg. š. 3 valg. š. citrinų sulčių - baltam sluoksniui ir 2 valg. š. geltonam sluoksniui
  • Želatina 7 valg. š. 4 valg. š. baltam sluoksniui, 1 kupinas valg. š. raudonam kremui ir 1,5 valg. š. geltonam sluoksniui
  • Saldi uogų (braškių, aviečių, serbentų) tyrė be kauliukų (raudonam kremui) 300 ml
  • Moliūgai 200 g nulupto - geltonam sluoksniui
  • Nektarinai 2 vnt. geltonam sluoksniui
  • Ciberžolė 1 arbat. š. geltonam sluoksniui
  • Aromatingas geltonas likeris (geltonam sluoksniui, bet nebūtinai) 1 valg. š.

Kaip gaminti

1. Sausainius sumalkite su riešutais, supilkite sutirštintą pieną ir garuose tirpintą sviestą. Gautą masę sumaišykite.

2. Torto kepimo formą ištepkite sviestu. Sausainių mase padenkite formos dugną, kraštus. Įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 10 minučių. Kepinį atvėsinkite, bet neimkite iš formos.

3. Želatinos reikės trims skirtingiems torto sluoksniams. Recepto autorė tai pataria daryti atskiruose indeliuose - išvengtsite klaidų. 4 nenubrauktus šaukštus pagal instrukciją, mažame kiekyje vandens, pasiruoškite baltam sluoksniui, 1 kupiną - raudonam ir 1,5 šaukšto - geltonam sluoksniams.

4. Maskarponę sutrinkite su grietinėle, supilkite jogurtinę grietinę, miltelinį, vanilinį cukrų ir maišykite. Vėliau įpilkite kelis šaukštus citrinos sulčių ir vėl maišykite. Supilkite baltam sluoksniui paruoštą želatiną ir gerai sumaišykite.

5. Į kepimo formą ant sausainių supilkite (geriau nelygiai!) pusę baltos masės ir dėkite bent pusvalandžiui į šaldytuvą.

6. Į uogų tyrę supilkite raudonam sluoksniui skirtą želatiną, sumaišykite ir pusę jos zigzagais pilkite ant balto torto sluoksnio. Palaikykite šaldytuve, kol apstings.

7. Supilkite baltą sluoksnį, truputį palaikykite šaldytuve, vėl pamarginkite uogų tyre.

8. Kol tortas stingsta, galite ruošti geltoną sluoksnį. Jau paruoštą želatiną, kad nesustingtų, patogu laikyti šiltame vandenyje. Sutarkuokite moliūgo gabaliuką, nuluptus vaisius, įpilkite stiklinę vandens ir pavirkite apie 10 minučių. Kiek pravėsus, įdėkite 4 šaukštus sutirštinto pieno su gerai išmaišyta ciberžole. Į atvėsusią masę įpilkite kelis šaukštus citrinos sulčių, pamaišykite, supilkite želatiną, vėl pamaišykite ir pilkite ant torto.

9. Per naktį laikykite šaldytuve. Papuoškite pagal fantaziją.

Autorės nuotr./Maskarponinis tortas „Bobų vasara“
Autorės nuotr./Maskarponinis tortas „Bobų vasara“

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

 

 

 

 

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu 4 asm.

1. Pagaminkite padažą virtuviniame kombaine išplakdami fetos sūrį su grietinėle ir agurkėliais. 2. Burokėlius sutarkuokite burokine tarka. Miežines kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje. Visus ingredientus gerai sumaišykite, pagardinkite druska ir...
Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba

Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

1. Supjaustykite svogūnus ir morkas, o tada apkepkite puode su keliais šaukštais aliejaus. Sudėkite bulves ir žiedinius kopūstus. Užpilkite daržovių sultiniu ir virkite tol, kol visos daržovės suminkštės. 2. Sriubą sutrinkite virtuviniu kombainu ar...
Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė

Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė 1 asm.

1. Bolivines balandas išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės ir nukoškite. 2. Daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais. 3. Į keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite daržoves. Sudėkite virtas...
Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu

Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu 10 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. 2. Sumaišykite visus tešlos ingredientus, išskyrus morkas ir riešutus. 3. Sutarkuokite morkas ir kartu su riešutais suberkite jas į tešlą bei viską išmaišykite. 4. Visą tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą....
Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas

Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas 8 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C. 23 cm skersmens (arba panašaus dydžio) kepimo skardą ištepkite sviestu tik tiek, kad skarda pasidengtu riebaliniu sluoksniu. 2. Obuolių skilteles ištepkite citrinų sultimis. 3. Sviestą ir cukrų išmaišykite atskirame...
Obuolių tartas su abrikosų džemu

Obuolių tartas su abrikosų džemu 8 asm.

1. Tartos kepimo formą šiek tiek apibarstę miltais išklokite bemiele sluoksniuota tešla. Tešlą skardoje subadykite šakute ir trumpam padėkite į šalį. 2. Įkaitinkite keptuvę ir į ją įpilkite 2 valgomuosius šaukštus vandens, sudėkite sviestą bei...
Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas

Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas 4 asm.

Yra ir paprastų, ir sudėtingų būdų, kaip paruošti slyvas, tačiau prancūzų sukurtas nuostabaus apkepo receptas prašyte prašosi būti išbandytas.

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu 4 asm.

Ar maistas gali pakelti nuotaiką? Žinoma, taip! Tokių galių turi makaronų apkepas su sūriu, patiekiamas su naminiu pomidorų padažu. 

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Paklausta, kaip gaminti tzatziki, ponia Stella, šeimininkaujanti vienoje kaimiškoje tavernoje Graikijoje, recepto neslepia, greitai išdėsto ir pabrėžia, kad svarbiausia jame – daug česnako. Visa kita – skonio reikalas.

Slyvų pyragas su morengine karūna

Slyvų pyragas su morengine karūna 8 asm.

Šio pasakiško pyrago receptu, kuriam prireiks šviežių slyvų, vienoje savo knygų dalijasi žymus šefas Yotamas Ottolenghi.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką