Dabar populiaru
15min be reklamos
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.5 5 / 29
Jau įvertinote šį receptą

Mažai kalorijų turintis klasikinis obuolių pyragas

Pyragas su obuoliais
Pyragas su obuoliais / Vida Press nuotr.

Obuolių pyragas visuomet primena namų jaukumą. Tiesa, ne visada pakilę nuo mamos stalo jaučiamės lengvai, todėl mažai kalorijų turintis obuolių pyragas bus puiki alternatyva pasiilgusiems tradicinių, naminių gardumynų.

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir paruoškite kepimo indą – ištepkite jį riebalais, pabarstykite šiek tiek miltų ir tuomet padėkite į šalį.

2. Nulupkite obuolius ir supjaustykite juos skiltelėmis.

3. Į atskirą indą įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, citrinos griežinėlio drožles bei druską ir viską plakite iki vientisos kreminės masės. Vėliau įmaišykite miltus, kepimo miltelius bei pieną ir viską gerai išmaišykite.

4. Į tešlą sudėkite du trečdalius obuolių ir išmaišykite mediniu šaukštu arba mentele.

5. Galiausiai, sudėkite tešlą į kepimui skirtą indą, o likusias obuolių skilteles išdėliokite ant masės viršaus.

6. Pyragą kepkite 35 minutes.

7. Prieš patiekiant šį gardėsį, galite jį apibarstyti cukraus pudra.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Varškės ir fermentinio sūrio pyragas

Varškės ir fermentinio sūrio pyragas 8 asm.

Išbandykite receptą iš knygos „Desertai. 365 receptai“.

 

Migdolų saldainiai su kakava

Migdolų saldainiai su kakava 6 asm.

Šių naminių saldainių receptas –  iš knygos „Desertai. 365 receptai“. Kviečiame išbandyti!

 

Silkė su burokėliais ir bulvėmis

Silkė su burokėliais ir bulvėmis 2 asm.

Silkės mėgėjai žino – ši žuvis tikrai tinka ne tik ant Kūčių stalo. Išbandykite receptą, kuris tiks bet kuriuo metų laiku!

 

Sumuštinis su lašiša ir kiaušiniu

Sumuštinis su lašiša ir kiaušiniu 2 asm.

Šis sumuštinis – maistingas ir skanus pasirinkimas pusryčiams. 

 

Makaronai su gorgonzolos padažu

Makaronai su gorgonzolos padažu 2 asm.

Išbandykite makaronų patiekalą, kurio receptu vienoje TV laidoje pasidalino iš Italijos kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

 

Pavasarinės salotos su keptu varškės sūriu

Pavasarinės salotos su keptu varškės sūriu 2 asm.

Šių, iš pirmo žvilgsnio, paprastų salotų „žvaigžde“ taps varškės sūris. Būtinai išbandykite!

 

Kiaušinienė brokolių patale

Kiaušinienė brokolių patale 4 asm.

Šis patiekalas – puikus būdas ne tik suvalgyti daugiau daržovių, bet ir sunaudoti jų likučius.

 

Bananiniai blynai iš 3 ingredientų

Bananiniai blynai iš 3 ingredientų 2 asm.

Nemažai blynų receptų jau ir šiaip nereikalauja daugybės ingredientų, tačiau ką jūs manote apie tokius, kuriems pakanka vos 3-ų? Jei pritariamai linksite galva, išbandykite šiuos itin greitus kepinukus, kurie savo tekstūra balansuoja tarp blynelių ir bananinių omletukų. 

 

Lengvas pieno kremo desertas su liofilizuotomis uogomis

Lengvas pieno kremo desertas su liofilizuotomis uogomis 2 asm.

Išbandykite įdomų, nesunkiai paruošiamą desertą, kurio receptu vienoje TV laidoje dalinosi virtuvės šefas Tomas Rimvydis.

 

Vištos krūtinėlių suktinukai, įdaryti sūriu ir špinatais

Vištos krūtinėlių suktinukai, įdaryti sūriu ir špinatais 2 asm.

Nida Degutienė: Labai dažnai šventiškoms vakarienėms aš renkuosi vištieną. Į krūtinėlių mėsą galima įsukti pačius įvairiausius įdarus, o iškepus ir supjausčius, turėsite restoraninio lygio patiekalą! Šįsyk pagrindiniam patiekalui siūlau rinktis šviežius špinatus ir sūrį. Tiks ir tas sūris, kuris spėjo šaldytuve šiek tiek padžiūti – sutarkuokite jį ir įmaišykite į įdarą. Galite sumaišyti kelių rūšių sūrius, o jei turite gabalėlį mėlynojo pelėsinio – būtinai įmaišykite ir jo.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką