Dabar populiaru
5 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.0 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Maži mieliniai štrudeliai su migdolais

Mieliniai maži štrudeliai su migdolais
Nidos Degutienės nuotr. / Mieliniai maži štrudeliai su migdolais

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis receptas skirtas anaiptol ne virtuvės pradinukams. Veikiau tiems, kuriems ilgas tešlos kočiojimo procesas yra maloni meditacija, savotiška terapija, bet tikrai ne sunkus darbas. Juk kada, jei ne tamsiais žiemos vakarais, kvėpinti namus mielinės tešlos kepiniais ir lepinti namiškius gardėsiais su aromatingu kreminiu migdolų įdaru?

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Svarbiausia, ką reikia žinoti ir turėti omenyje planuojant laiką, – tešlą šiems kepiniams teks užminkyti iš vakaro, kad ji spėtų lėtai pakilti ir atvėsti. Pats štrudeliukų sukimo ir kepimo procesas ilgai neužtruks, tačiau darbo su kočėlu tikrai bus. Neabejokite – rezultatas tikrai vertas kiekvienos jūsų įdėto darbo minutes.

1. Pradėkite iš vakaro, nuo tešlos minkymo: dideliame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus tarpusavy (sausas mieles, miltus, cukrų ir druską), tada supilkite pieną, kiaušinį, vanilę ir pirštais arba virtuviniu kombainu maišykite, kol masė ims įgauti vientisą pavidalą. Pabaigoje supilkite 30g tirpinto sviesto ir greitai užminkykite minkštą, šiek tiek lipnios konsistencijos tešlą (neminkykite pernelyg ilgai!). Suformuokite iš tešlos kvadratą, įvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą vienai valandai.

2. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite iš jos stačiakampį 30×15 cm, taip, kad trumpesnės kraštinės būtų stačiakampio viršuje ir apačioje. Likusį labai minkštą sviestą (195 g) kuo tolygiau ištepkite ant tešlos paviršiaus, palikdami apie 1 cm stačiakampio kraštuose. Užlenkite apatinį tešlos trečdalį į viršų, o tada viršutinį tešlos stačiakampio trečdalį užlenkite uždėdami ant apatinio. Pasukite gautą mažą stačiakampį 90 laipsnių kampu (kad būtų patogiau kočioti) ir vėl iškočiokite stčiakampį 25x17cm, vėl trumpesnes kraštines turėdami viršuje ir apačioje. Stenkitės kočiojant naudoti kuo mažiau papildomų miltų. Vėl lygiai taip pat sulaknkstykite tešlą: užlenkite apatinę dalį iki 1/3 tešlos ploto, tada užlenkite viršutinę dalį ant šios. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 45 minutėms.

3. Kartokite lygiai tokį pat tešlos kočiojimą ir lankstymą dar mažiausiai 3 kartus, kaskart atšaldydami tešlą mažiausiai 30 minučių. Po paskutinio tešlos iškočiojimo ir sulankstymo šaldykite tešlą mažiausiai 5 valandas, o geriausiai – per naktį.

 

4. Prieš formuodami bandeles išimkite tešlą iš šaldytuvo ir palikite 20 minučių kambario temperatūroje. Paruoškite dvi kepimo skardas, išklokite jas kepimo popieriumi.

5. Per tą laiką pasigaminkite migdolų įdarą: visus įdaro ingredientus susėkite į virtuvinio smulkintuvo indą ir kapokite, kol gausite vientisą tirštą konsistenciją.

6. Visą tešlos gabalą padalinkite į 4 dalis. Kiekvieną iš šių dalių iškočiokite į keturis stačiakampius 20x35cm. Ant dviejų tešlos stačiakampių ištepkite migdolų įdarą, o tada juos užklokite likusiais tešlos gabalais. Gausite du stačiakampius tešlos.

Nidos Degutienės nuotr. /Štrudeliukų su migdolais formavimas
Nidos Degutienės nuotr. /Štrudeliukų su migdolais formavimas

7. Kiekvieną jų supjaustykite į 10 juostelių, pjaudami lygiagrečiai trumposios kraštinės. Imkite kiekvieną juostelę ir sukite ją aplink savo ašį, o tada galus sujinkite, formuodami apskritimą su skyle (kaip riestainį).

Nidos Degutienės nuotr. /Štrudeliukų su migdolais formavimas
Nidos Degutienės nuotr. /Štrudeliukų su migdolais formavimas

8. Dėkite taip paruoštą bandelę į kepimo skardą. Kartokite su visomis likusiomis tešlos juostelėmis, palikdami tarpus skardoje tarp jų, kad turėtų vietos kilti kepant. Uždenkite abi skardas švariais virtuviniais rankšluosčiais ir palikite pakilti kambario temperatūroje apie 40 min (arba kol tūris padvigubės).

9. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Prieš pat pašaunant kepti patepkite kiekvieną bandelę kiaušinio plakiniu ir pabarstykite migdolų plokštelėmis. Kepkite apie 17 minučių, arba kol gražiai paruduos, apskrus. Iškepusias bandeles atvėsinkite ant grotelių. Prieš patiekiant pabarstykite cukraus pudra.

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką